Treća generacija Alfa Laval dekantera u kompaniji Allied Distillers Limited

Allied Domecq, jednog od vodećih distributera vina i alkoholnih pića u svetu. Poslujući uglavnom sa lokacija širom Škotske, ADL pokreće trinaest destilerija koje proizvode džin, sladni viski i etanol koji se koriste u poznatim međunarodnim brendovima kao što su Beefeater gin i Ballantine's Finest scotch whisky.

DATUM 2023-11-28

Više od 35 godina ADL uspešno koristi dve generacije Alfa Laval dekantera u destileriji Strathclyde u Glazgovu. Performanse ovih dekantera bili su više nego zadovoljavajuće, a Alfa Laval oprema se pokazala kao vrlo pouzdana.

Prva generacija ovih uređaja instalirana je krajem 1960-ih i činila je deo postrojenja za stilažu, gde su četiri Alfa Laval P3400 dekantera odvajala čvrste materije od otpadne vode destilerije koji ide u sistem za isparavanje. Nakon 20 godina, kompanija ADL je instalirala drugu generaciju Alfa Laval dekantera, zamenjujući pouzdane stare radne mehanizme sa četiri dekantera P36000 većeg kapaciteta. Poboljšani dizajn ovih dekantera značio je još manje održavanja i rezultirao je dužim radnim vremenima i nižim troškovima rada.

Proizvodi

Alfa Laval dekanteri

Porodica G - Alfa Laval kompletne serije dekantera za etanol na gorivo su dizajnirani i napravljeni za proizvođače etanola. SG2 predstavlja izbor proizvođača za proizvodnju etanola.

Alfa Laval dekanteri

Glas potrošača

Alfa Laval razume naše potrebe i uvek pronalazi rešenja potrebna za ispunjavanje naših neophodnih procesa.

Jim Reid 
Inženjer održavanja u destileriji Strathclyde