Proizvodnja etilena

Proizvodnja etilena zahteva konstantan fokus na efikasnost. Maksimiziranje proizvodnje uz minimiziranje operativnih troškova je ključno kako bi se zadržala konkurentnost. Kako biste postigli ciljane proizvodne troškove i kapacitet i kako biste osigurali pouzdanost proizvodnje, neka vam partner bude Alfa Laval. Naša dokazana tehnologija pomaže u zadovoljenju sve većih zahteva za visokim prinosima ¬– na pouzdan i ekonomičan način.

Ethylene production 640x360

Optimizacija procesa proizvodnje etilena

Planirate da povećate svoj kapacitet proizvodnje ili smanjite vaš račun za struju? Alfa Laval vam može pomoći u tome. Mi posedujemo veliko znanje kao verodostojan snabdevač rešenjima visokih performansi za petrohemijsku industriju – širom sveta. Naše veliko praktično znanje i snažno lokalno prisustvo znače da smo uvek spremni da vam pomognemo – od početnog planiranja do puštanja u rad i kontinualnog servisiranja.

Iskustvo je pokazalo da su investicije u efikasnije izmenjivače toplote veoma profitabilne. Povraćaj investicije se često ostvaruje za manje od godinu dana. Treba imati na umu da je iskorišćenje toplote od dodatnih 10 MW ekivalentno:

  • Godišnjoj potrošnji goriva ili pare u vrednosti od 3 miliona evra
  • Smanjenju potrošnje rashladne vode od 880 m3/h
  • Godišnjem smanjenju emisije CO2 od 17,500 tona

Ovo je zasnovano na sledećim pretpostavkama:

  • Cena pare (10 bara) = €20/tona
  • 8,400 radnih sati/godišnje
  • Gorivo (prirodni gas) sadrži 48 MJ/kg
  • Rashladna voda ∆T = 10°C

Kompaktni izmenjivači toplote kompanije Alfa Laval vam mogu pomoći da unapredite efikasnost postrojenja kroz:

Uštedu energije – visoka toplotna efikasnost znači da možete iskoristiti više energije pomoću kompaktnih izmenjivača toplote kompanije Alfa Laval. Možete koristiti izvore energije koji su se prethodno smatrali bezvrednim i učiniti da vaše čitavo postrojenje radi na toploti iskorišćenoj iz postrojenja za krekovanje. Višak pare se može prodati okolnim postrojenjima.

Smanjenje uskih grla – Efikasniji izmenjivači toplote i više iskorišćene toplote može rešiti uska grla vezana za grejanje i hlađenje. Jedan primer je prva faza kompresora, u kojoj se kapacitet može povećati boljim hlađenjem u tornju za hlađenje (gašenje).

Povećanje korisnog radnog vremena – izmenjivači toplote kompanije Alfa Laval su izgrađeni tako da podnose najteže uslove. Naši izmenjivači na prenosnoj liniji su posebno projektovani za maksimalnu pouzdanost. Pomoću naših kompaktnih izmenjivača toplote dolazi do minimalnog prljanja i omogućeno je lako čišćenje.

Smanjenje uticaja na životnu sredinu – Bolje iskorišćenje toplote može dovesti do nižih emisija CO2 i/ili smanjenje potrošnje rashladne vode. Ukoliko je vaša proizvodnja ugrožena ograničenim brzinama protoka ili povratnim temperaturama rashladne vode, bolje iskorišćenje toplote može biti lako rešenje za taj problem.