Pouzdanost je ključ za naprekidne operacije

Alfa Laval se dokazala kao pouzdan partner nemačkoj hemijskoj kompaniji BSL Schkopau, kojoj brza isporuka rezervnih delova i održavanje štede milione evra u vidu troškova uzrokovanih zastojima.

DATUM 2023-11-28

Brza zamena i popravka koje obavlja kompanija Alfa Laval

Axel Geissler iz BSL Schkopau je odgovoran za preventivno održavanje u fabrici. On ima 24 godine iskustva rada sa Alfa Lavalovim pločastim izmenjivačima toplote.

Brzina je od suštinskog značaja. Tokom dvodnevnog prekida rada, Alfa Laval je pregledala pločaste izmenjivače toplote, otkrila da je potrebna zamena nekoliko zaptivača i obavila određene popravke. Sve je završeno tokom dvodnevnog prekida rada.

Kada je popravka neophodna, Geissler-ov glavni interes je da se izbegnu zastoji. „Ukoliko se naše postrojenje za proizvodnju hlora ugasi, ne možemo koristiti ni postrojenje MC-3, koje je redno povezano“, objašnjava on. „Tu govorimo o miliona evra izgubljenim u samo jednom danu prekida rada“.

Najbolji proizvod je onaj koji izaziva najmanje problema. Alfa Lavalovi izmenjivači toplote koje mi koristimo su se dokazali kao veoma pouzdani tokom dugog niza godina“. AXEL GEISSLER, BSL SCHKOPAU

Preuzmite celu priču (eng)

Alfa Lavalovi izmenjivači toplote koje mi koristimo su se dokazali kao veoma pouzdani tokom dugog niza godina“. AXEL GEISSLER, BSL SCHKOPAU

Povećanje učinka sa Alfa Lavalovim portfoliom usluga 360°

Naš bogat portfolio usluga nudi sve usluge koje su vam potrebne da osigurate vrhunski učinak, maksimalnu funkcionalnost i efikasnost vaše Alfa Laval opreme tokom njenog radnog veka. Bićete mirni uz naš tim stručnjaka i dostupnost delova.

 Više o Alfa Laval 360° Portfoliu usluga

Koristnik

BSL Schkopau je hemijska farbika iz Nemačke, koja pripada američkoj Grupaciji Dow Chemicals. Operacije u fabrici obuhvataju nekih 35 pločastih izmenjivača toplote različitih tipova.