Revizija performansi optimizira rad sistema za parno krekovanje u globalnoj petrohemijskoj kompaniji

Globalna petrohemijska kompanija: Ponudili smo uslugu revizije performansi kako bi prikupili i analizirali podatke o stvarnom oeprativnom stanju i utvrdili stanje ploča – bez otvaranja jedinica

DATUM 2023-11-28

Zaptivke su bile blizu kraja njihovog upotrebnog veka. To je moglo da uzrokuje neplanirano održavanje jedinica, pa smo stoga zaključili da je potrebno obaviti kompletan remont rastavljivih izmenjivača toplote u našem servisnom centru kompanije Alfa Laval u Waalwijku (Holandija). Zatim smo u svakom izmenjivaču toplote doveli broj ploča do brojke od 493 i zamenili smo ploče niske teta vrednosti pločama visoke teta vrednosti kako bi unapredili performanse.

Pošto je dovoljno hlađenja od kritične važnosti za performanse postrojenja, izmenjivači toplote su mogli da se isključe iz rada samo tokom hladnijih meseci – i to samo po jedna jedinica u datom trenutku. Svaka jedinica je morala da ponovo bude aktivirana u roku od jedne nedelje.

Korisnik može biti siguran da će njegovi izmenjivači toplote pružati optimalnu produktivnost u svakom trenutku – što može rezultovati samo većim proizvodnim rezultatima i uštedama troškova za održavanje

Products

Alfa Laval Industrial line

Industrijski asortiman

Alfa Laval industrijski asortiman je izuzetno širok asortiman proizvoda koji se koristi u svim vrstama delatnosti. Postoji dosta veličina, materijala za ploče i zaptivače i dostupnih opcija.

Alfa Laval Industrijski asortiman

Prednosti provere performansi

Predviđanje potreba za održavanjem Poznavanje stvarnih radnih performansi vaše opreme omogućuje optimizirane intervale između servisiranja, što dovodi do veće pouzdanosti proizvodnje i minimiziranih troškova.