Revizija performansi i čišćenje bez rasklapanja eliminišu gubitak u proizvodnji tokom leta

Alfa Lavalove usluge revizije performansi i čišćenja su do sada uštedele stotine hiljada evra fabrici petrohemije u Saudijskoj Arabiji.

DATUM 2023-11-28

Da ne bi došlo do gubitaka u proizvodnji, bilo je neophodno da svih 39 Alfa Lavalovih hladnjaka morske vode u fabrici radi neprestano. Ako bi samo jedan uređaj bio u kvaru, trpela bi proizvodnja. Performanse hladnjaka nisu bile praćene, što je otežalo planiranje čišćenja. Umesto toga, uređaji su se rutinski otvarali i čistili svake godine na unapred određeni datum, što je značilo da su se čistili ili previše često ili nedovoljno često. To je trošilo vreme i novac i prouzrokovalo nepotrebno habanje zaptivki i ploča.

Usluge revizije performansi i čišćenja eliminisale su neplanirane zastoje u radu 

Danad, Alfa Lavalova revizija performansi čišćenje bez rasklapanja obezbeđuju maksimalnu efikasnost bez neplaniranog zastoja u radu. Pošto se izmenjivači toplote ne otvaraju često, a ručno čišćenje je zamenjeno čišćenjem bez rasklapanja, budžet kompanije za održavanje se značajno smanjio. Čišćenje bez rasklapanja zahteva 24 sata rada u poređenju sa 150 sati za ručno čišćenje.

Alfa Lavalove usluge su dovele do sledećih prednosti:

  • Ušteda stotina hiljada evra
  • Bez gubitaka u proizvodnji usled optimalnih performansi izmenjivača toplote tokom leta
  • Smanjen godišnji budžet za održavanje postignut smanjenjem čišćenja i vremena čišćenja 
  • Smanjen zastoj u radu postignut smanjenjem vremena čišćenja za svaki izmenjivač toplote ploče sa sedam dana na jedan dan 
  • Smanjeno habanje zbog manje otvaranja; produžen radni vek opreme i smanjeni troškovi za rezervne delove

Ugovor o učinku odmah doprineo većoj funkcionalnosti 

Potpisivanje prvog jednogodišnjeg Ugovora o učinku, koji obuhvata reviziju performansi, čišćenje bez rasklapanje i ručno čišćenje u retkim prilikama, odmah je doprinelo većoj funkcionalnosti. Zadovoljna rezultatima, kompanija je nekoliko puta obnavljala Ugovor o učinku sa Alfa Lavalom.

Alfa Laval je uštedeo kompaniji veliku sumu novca u poslednjih 5 godina tako što je optimizovao raspored održavanja i povećao funkcionalnost postrojenja.”
SAMER TYBA, ALFA LAVAL SERVICE

Povećanje učinka sa Alfa Lavalovim portfoliom usluga 360°

Naš bogat portfolio usluga nudi sve usluge koje su vam potrebne da osigurate vrhunski učinak, maksimalnu funkcionalnost i efikasnost vaše Alfa Laval opreme tokom njenog radnog veka. Bićete mirni uz naš tim stručnjaka i dostupnost delova.

 Više o Alfa Laval 360° Portfoliu usluga

Klient

Klijent iz Saudijske Arabije je jedan od najvećih svetskih proizvođača petrohemijskih proizvoda, koji proizvodi više od 800.000 tona etilena godišnje.