SB samo-čisteći ventil za CO2

Alfa Lavalov SB samočisteći ventil za CO2 je ventil sa sopstvenom regulacijom koji kontroliše protok ugljen dioksida kroz sisteme iznad rezervoara i ostale sisteme. Projektovan za upotrebu u pivarskoj, prehrambenoj, mlekarskoj i industriji osvežavajućih pića, ovaj kombinovani ventil za ispuštanje/dovod gasa olakšava ventilaciju ili kompresiju posude. Ventil se može integrisati u SCANDI BREW® sistem koji se montira na gornji deo rezervoara.

sb-self-cleaning-co2-valve-front 640x360

Bezbedan, pouzdan rad

Jednostavan dizajn ovog ventila za upravljanje gasom, koji se odlikuje internim polipropilenskim kućištem ventila i oprugom od nerđajućeg čelika, omogućuje dugotrajni rad. Minimiziranjem rizika od prekomernog ili preniskog pritiska, ventil doprinosi bezbednom, pouzdanom radu i maksimalnom korisnom vremenu rada.

Higijenski samočisteći ventil

Izrađen od AISI 316L nerđajućeg čelika, ventil se odlikuje specijalnim izbušenim otvorom u kućištu ventila, čime se efektivno čiste svi delovi ventila tokom procedure čišćenja na licu mesta (CIP). To minimizira rizik kontaminacije. Alfa Laval 3.1 sertifikat za mogućnost praćenja je takođe dostupan na zahtev.

Product benefits

  • Safe, reliable operation
  • Cost-effective hygienic design
  • Straightforward installation
  • Easy to clean

Kako radi

Konstrukcija

Ventil se sastoji od kućišta ventila od AISI 316L nerđajućeg čelika, opruge, regulatora toka i dihtunga od EPDM-a. Kućište ventila se sastoji od dve komponente spojene navojnom konekcijom. Unutra se nalazi kućište ventila napravljeno od polipropilena i opruga od nerđajućeg čelika koja održava kućište u otvorenom položaju.

 

Ventil se obično pozicionira kao sastavni deo cevi za gas/CIP na gornjem poklopcu. Može se montirati pod uglom od 45° (maksimalno) do idealne vertikalne pozicije. Može se takođe integrisati sa SCANDI BREW® sistemom na vrhu rezervoara.

Princip rada

Opruga od nerđajućeg čelika omogućuje otvaranje kućišta ventila, omogućujući pun protok gasa kroz ventil u oba smera. Za zatvaranje kućišta, CIP tečnost teče u kontra smeru ka opruzi. Zbog delovanja sile tečnosti, ventil se zatvara. Poseban izbušeni otvor na kućištu ventila omogućuje higijensko čišćenje svih delova ventila.

Part of a broad valve range

Alfa Laval offers a comprehensive range of valves intended for hygienic applications in the dairy, foodbeverage,home carepersonal care, biotechnology and pharmaceuticals.

For a broader valve range, explorer the different product categories:  ball valves, butterfly valvesdiaphragm valves, double seal valves, double seat valvesregulating valves, safety valves, sample valves, shutter valves and single seat valves.

.
single seat valves 640x360

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Ventili i automatizacija

Tehnički članci (eng)

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više