LKUV-2 ventil za ispuštanje vazduha

LKUV-2 ventili za ispuštanje vazduha su projektovani za upotrebu tamo gde je od primarnog značaja uklanjanje vazduha i procesne linije bez gubitka proizvoda. Oni omogućuju solidnu bezbednost, efikasnost i nisku cenu vlasništva za proces proizvodnje kod kog su higijenski standardi od velikog značaja.

lkuv air relief valve 640x360

Pouzdan ventil za ispuštanje vazduha

Alfa Laval LKUV-2 ventili za ispuštanje vazduha su automatski ventili sa dvostrukim sedištem predviđeni za ispuštanje viška vazduha iz industrijskih procesnih linija, čime se sprečavaju negativna dejstva zarobljenog vazduha. Vertikalno instalirani, LKUV-2 ventili za ispuštanje vazduha su idealni za upotrebu na gornjem delu cevovoda ili kontejnera ili ispred ulaza u pumpu, gde je potrebno izbacivanje vazduha kako bi se održali uslovi projektovanog pritiska.

Veća efikasnost prerade/proizvodnje

LKUV-2 ventili za ispuštanje vazduha pomažu u podizanju procesne efikasnosti. Sprečavanjem zadržavanja vazduha, ventili doprinose integritetu proizvoda, energetskoj efikasnosti i zaštiti cevi i pumpi od dejstava naleta pritiska i vodenog udara.

Asortiman LKUV-2 ventila za ispuštanje vazduha

Zahvaljujući čvrstoj konstrukciji od nerđajućeg čelika sa svetlim zaštitnim slojem, standardni asortiman Alfa Laval LKUV-2 ventila za ispuštanje vazduha je dostupan u različitim dimenzijama kako bi se zadovoljile različiti zahtevi. Ovi ventili su projektovani za maksimalni pritisak proizvoda od 10 bara i temperature do 90°C (194°F).

Za više informacija, molimo pogledajte odeljak Dokumentacija, ispod.

Product Benefits

  • Improve processing efficiency
  • Stainless steel construction
  • Reliable air relief valve

Kako radi

Konstrukcija

Alfa Laval LKUV-2 ventil za ispuštanje pritiska se sastoji od gornjeg dela kućišta, donjeg dela kućišta ventila sa ivicom koja se vari, zaptivnim prstenom i propilenskom kuglom. Kućište ventila je spojeno pomoću stega.

Princip rada

Ovi automatski ventili za ispuštanje vazduha sa dvostrukim sedištem sadrže laku polipropilensku kuglicu koja se slobodno kreće, koja zatvara gornje ili donje sedište, u zavisnosti od uslova pritiska.

Kada se pritisak vazduha poveća, kuglica se gura iz svog sedišta, omogućavajući ispuštanje prekomernog vazdušnog pritiska u atmosferu. Kada se pritisak izjednači, kuglica se vraća u donje sedište ventila, čime zatvara ventil.

Opcije

  • Zaptivni prsten od NBR (Buna N) ili FPM (SFY)

Part of a broad valve range

Alfa Laval offers a comprehensive range of valves intended for hygienic applications in the dairy, foodbeverage,home carepersonal care, biotechnology and pharmaceuticals.

For a broader valve range, explorer the different product categories:  ball valves, butterfly valvesdiaphragm valves, double seal valves, double seat valvesregulating valves, safety valves, sample valves, shutter valves and single seat valves.

single seat valves 640x360
.

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Ventili i automatizacija

Tehnički članci (eng)

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više