Čuvajte svoju opremu originalnim Alfa Lavalovim delovima

Veliki proizvođač veštačkog mleka za bebe u Sjedinjenim Državama se oslanja na nekoliko Alfa Lavalovih pumpi koje su sastavni deo njegovih proizvodnih procesa. U potrazi za uštedama novca, odeljenje za rezervne delove je odlučilo da isproba neoriginalne OEM zaptivače za ove pumpe. Tiho, bez znanja o inženjeringu ili održavanju, odeljenje za rezervne delove je počelo da pravi zalihe ovih piratskih zaptivača.

DATUM 2023-11-28


Kao deo predviđenog redovnog preventivnog održavanja, SRU pumpa pozitivnog pomeraja je izbačena iz upotrebe. Jedan od predviđenih zadataka održavanja je bila zamena zaptivača. Zaptivač je uklonjen i zamenjen piratskim delom. Tokom montaže, međutim, novi zaptivač je pukao.

Zaptivač je zatim pregledan i otkriveno je da je jedan korak izrade izostavljen, što rezultovalo nepropisno formiranom ivicom. Tehničar se vratio u prodavnicu ali je otkrio da je to bio jedini zaptivač na stanju a da stari zaptivač više ne može da se koristi, što je efektivno zaustavilo proizvodnju van planiranog vremena za održavanje.

Proizvođač je odmah pozvao kompaniju Alfa Laval na odgovornost zbog dostavljanja nestandardnih delova. Međutim, posle dodatne istrage otkriveno je da to nisu bili originalni Alfa Lavalovi delovi i da su došli iz nekog drugog izvora.


Alfa Lavalovi proizvodi nude kvalitet, visoke standarde i duži i efikasniji upotrebni vek.

Po otkrivanju te nove informacije, korisnik je odmah kontaktirao Alfa Laval kako bi ih pitao da mu isporuče novi zaptivač. Kada je kompanija Alfa Laval saznala da je kvar na pumpi izazivao zastoj celokupne proizvodne, ponudili su slanje zaptivača te večeri. Korisnik je dobio svoje rezervne delove narednog jutra i uspeo je da pokrene svoju liniju.

Korisnik je tada zahtevao da dobavljač nestandardnih zaptivača uzme zaptivače nazad i refundira 100% plaćenog novca. Pored toga, rekli su im da nema potrebe da traže poslovne šanse u toj fabrici jer ubuduće planiraju da koriste uvek originalne Alfa Lavalove delove u budućnosti. Odeljak za rezervne delove je obnovio svoje zalihe delova originalnim Alfa Lavalovim delovima i nikakvi dalji problemi nisu bili prijavljeni

 
Korozija neoriginalnih zaptivača vratila. Jeftina kupovina ali skupa zamena.


Ambalaža ne garantuje kvalitetan proizvod


Nekvalitetni neodobreni zaptivači predstavljaju rizik i dovode do kvara pumpe.