Svi Alfa Laval ventili na jednom mestu

Optimalno i pouzdano rukovanje tečnošću jedno je od ključnih kada je reč o efikasnom i isplativom procesu. Ukoliko se dobro odradi, može dovesti do značajnih ušteda i povećanja efikasnosti. Vrhunska rešenja Alfa Lavala osiguravaju optimalan protok tokom vašeg procesa. Nudimo širok spektar pouzdanih higijenskih ventila, sa inteligentnom automatizacijom koja omogućava da sve teče. Naši ventili su razvijeni ne samo da zadovolje vaše zahteve za sigurnošću, efikasnošću i higijenom, već i da bi osigurali pažljivo rukovanje vašim proizvodima.

Double seat valves closeup 1920px

Pregled Alfa Laval ventila:

.

butterfly_valves_320x180.png

Leptirasti ventili

Leptirasti ventili Alfa Laval su direktni ventili za uključivanje/isključivanje sa značajnim otvorom i malim otporom protoka. Oni su optimalno rešenje u savremenoj tehnologiji obrade i idealni su za upotrebu sa tečnostima niske i srednje viskoznosti.

Zbog velikih površina otvaranja, ovi ventili od nerđajućeg čelika pružaju mali otpor protoku i pružaju nežan tretman.

Pročitaj sve

.

single_seat_valves_320x180.png

Ventili sa jednim sedištem

Opseg Alfa Laval ventila sa jednim sedištem sastoji se od velikog broja jedinica namenski dizajniranih ventila koji su vrlo robusni i fleksibilni. Idealni su za upotrebu u procesima sa visokim higijenskim standardima. Alfa Laval ventil sa jednim sedištem je izuzetno pouzdan i higijenski dizajn za zaustavljanje ili preusmeravanje protoka u jednosmernim ili višesmernim sistemima.

Prečitaj sve

.

double_seat_valves_320x180.png

Ventili sa dvostrukim sedištem

Koncept ventila sa dvostrukim sedištem Alfa Laval pruža modularna rešenja koja se prilagođavaju specifičnim zahtevima. Dizajn dvostrukih sedišta obezbeđuje dugotrajan rad bez prosipanja, čime se smanjuje rizik od kontaminacije proizvoda. Korišćenje dvostrukih zaptivki za usne pruža dodatnu zaštitu kako bi se osigurao higijenski rad.

 

Prečitaj sve

.

SMP-BC w ThinkTop V50_640x360.jpg

Ventili sa dvostrukim zaptivanjem

Alfa Laval mešani nepropusni ventili sa dvostrukim zaptivanjem izgrađeni su na standardizovanom i ekonomičnom dizajnu i idealni su za upravljanje protokom higijenskih procesa kroz sisteme matričnih cevovoda. Ventili omogućavaju protok dva različita medija kroz isti ventil istovremeno bez ikakvog rizika od unakrsne kontaminacije. 

 

Prečitaj sve

.

regulating_valves_320x180.png

Regulacioni ventili

Alfa Laval regulacioni ventili se koriste za podešavanje ili nadgledanje zapremine i smera protoka. Specijalno dizajnirani za upotrebu u širokom spektru primena u sistemima za merenje, mešanje, vaganje i punjenje, idealna su rešenja za preciznu kontrolu protoka ili pritiska.

 

Prečitaj sve

Unique-sampling-valve_200-px-high.jpg

Ventili za uzorkovanje

Alfa Laval ventili za uzorkovanje omogućavaju dobijanje reprezentativnih uzoraka hrane i pića, proizvoda za ličnu negu i biofarm proizvoda. Naš asortiman od osnovnih ventila za uzorkovanje do ventila vrhunskog kvaliteta pruža vrhunsko sterilno i aseptično uzorkovanje.

 

Prečitaj sve

control_check_valves_320x180.png

Kontrolni/nepovratni ventili

Alfa Laval kontrolni i nepovratni ventili su visoko pouzdani ventili koji se koriste za osiguravanje jednosmernog protoka proizvoda kroz procesne linije. Ovo obezbeđuje zaštitu procesne opreme na koju može uticati obrnuti protok i sprečava skokove pritiska i/ili gašenje sistema.

 

 

 

Prečitaj sve

Alfa Laval DV-ST_640x360.jpg

Membranski ventili

Alfa Laval nudi široku paletu membranskih ventila za sterilne i ultrahigijenske procese. Izgrađeni su na modularnom dizajnu i mogu se konfigurisati da zadovolje bilo koji specifičan zahtev. Membranski ventili Alfa Laval isporučuju se sa sveobuhvatnim dokumentacionim paketom Alfa Laval Q-doc, koji pruža potpunu transparentnost porekla, proizvodnih i lanaca snabdevanja i sledljivost svih promena u materijalu, proizvodnim postupcima ili rezervnim delovima.

Prečitaj sve

safety_valve_320x180.png

Sigurnosni ventili

Alfa Laval sigurnosni ventili koriste se za zaštitu od natpritiska ili vakuuma u rezervoaru i cevovodima. Štiti od implozije usled vakuuma izazvanog hladnim ispiranjem nakon vrućeg čišćenja; protiv implozije usled kaustičnog apsorbovanja u CO2 atmosferi/fluktuacijama temperature ili protiv implozije zbog blokiranja snabdevanja gasom tokom pražnjenja.

 

Prečitaj sve

ball_valves_320x180.png

Loptaste slavine

Alfa Laval loptaste slavine izrađene su sa dizajnom tela punog protoka, omogućavajući proizvodu da prolazi kroz ventil bez ograničenja i uz minimalan pad pritiska. Osnovni dizajn omogućava čišćenje i obnavljanje proizvoda pomoću sistema za kracovanje, a idealne su za upotrebu sa viskoznim tečnostima i tečnostima koje sadrže čvrste ili polutvrde čestice.

Prečitaj sve

shutter_valves_320x180.png

Zaporni ventili

Alfa Laval zaporni ventili pogodni su za primenu kod velikih proizvoda, visoko viskoznih ili strogih zahteva jer smanjuju gubitak pritiska. Asortiman zapornih ventila je dizajniran za upotrebu u prehrambenoj, hemijskoj, farmaceutskoj i drugim industrijama sa visokim higijenskim zahtevima.

 

Prečitaj sve


Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 


.