SG2

Alfa Laval SG2-serija dekanterskih centrifuga pruža najisplativije rešenje za separaciju visokog učinka koje je trenutno dostupno za primene u odvlaživanju u industriji etanola i biogoriva.

阿法拉伐SG2系列沉降离心机-Alfa Laval SG2 series decanter centrifuge

Svetsko tržište etanola za gorivo je u procvatu. Alfa Laval SG2 dekanterske centrifuge igraju važnu ulogu u omogućavanju kako novim učesnicima, tako i etabliranim igračima da postave pouzdane, isplative prerađivačke kapacitete koje se razlikuju po niskim troškovima životnog ciklusa koji pomažu u obezbeđivanju jakih profitnih marži.

Alfa Laval SG2 asortiman dekanterskih centrifuga se osmišljava i proizvodi imajući na umu konkretne zahteve proizvodnje etanola. SG2 je skraćenica za "potrošeno zrno, generacija 2".

Sa više od 400 instaliranih uređaja do danas, prva generacija ovih uređaja je decenijama bila poželjna oprema u proizvodnji etanola. Druga generacija se sastoji od dodatnih modela i fino podešenog, poboljšanog učinka za sve postojeće uređaje.

SG2 uređaji su najisplativija rešenja za separaciju velikog obima koja su trenutno dostupna za preradu osušenog destilovanog zrna žitarica i rastvorljivih materija (DDGS). Zahvaljujući svom dobro izbalansiranom, jednostavnom dizajnu,  jedinstvenim sistemima upravljanja i upotrebi robusnih materijala otpornih na habanje, oni rade pouzdanije i efikasnije od bilo koje druge uporedive opreme – čak i pri centrifugalnim silama do 3500 G. Koriste se za preradu velike količine propusne mase iz svih vrsta zrna kako bi se postigao nizak nivo suspendovanih čvrstih materija i visoka suvoća "kolača", uz smanjenu potrošnju energije i niže troškove životnog ciklusa.

Model Alfa Laval SG2-700 je trenutna kulminacija Alfa Laval tekućeg programa finog podešavanja dizajna SG2 kao odgovor na evoluciju zahteva kupaca. Rezultat je dekanterska centrifuga koja obezbeđuje najsuvlji "kolač", najčistiji proizvod i najmanju potrošnju energije na tržištu. Korišćenje manje energije za isparavanje i sušenje ima direktan uticaj na krajnje rezultate. Model Alfa Laval SG2-700 takođe ima nižu cenu i manji ugljenični otisak u odnosu na bilo koji prethodni model, otvarajući put inovativnim konfiguracijama.

 

Ubrzanje održivih rešenja

Zamislite održiviji svet. Svet u kome je potrebno manje da bi se proizvelo još više. Svet u kome efikasno zadovoljavamo naše rastuće energetske potrebe i istovremeno smanjujemo emisiju CO2. Zamislite svet u kome možemo da iskoristimo snagu prirodnih resursa dok ih istovremeno čuvamo. U kompaniji Alfa Laval ne samo da zamišljamo ovaj svet. Mi ga i gradimo zajedno sa našim kupcima i našim partnerima.

Accelerating sustainable solutions-vignette640x360

Kako radi

Alfa Laval SG2-700 dekanterska centrifuga za preradu etanola pruža izuzetnan učinak, sa najsuvljim "kolačem" i najčistijim proizvodom sa najnižom potrošnjom energije koja je trenutno dostupna.

Među važnim tehničkim karakteristikama koje doprinose ovom neuporedivom nivou efikasnosti su:

  • ulazna zona koja eliminiše degradaciju čvrste materije i time maksimizira efikasnost separacije
  • vijčani transporter specijalno osmišljen za efikasno premeštanje čvrstih ostataka, čime se poboljšava ukupan učinak
  • izlaz sa otvorom od 360 stepeni da bi se poboljšao kapacitet rukovanja čvrstim materijama i uska grla u ispuštanju "kolača" svela na minimum
  • posebna zaštita od habanja na komponentama koje su podložne habanju, kako bi se povećalo vreme rada bez kvarova i produžili intervali između servisnih pregleda
  • upotreba najprikladnijeg kvaliteta nerđajućeg čelika za svaku komponentu kako bi se smanjila bilo kakva korozija
  • centrifugalno livenje čelika kako bi se obezbedio ujednačen, besprekoran materijal koji je otporan na efekte zamora materijala koji je neizbežan u operacijama sa visokim naprezanjem.

SG2 - Princip rada

Maksimizirajte operativnu pouzdanost uz Alfa Laval IoT usluge

Alfa Laval IoT usluge su niz digitalnih usluga koje maksimiziraju pouzdanost rada i vreme rada bez kvarova u postrojenjima za preradu hrane i pića.

Alfa Laval Iot Services Decanter