Smanjiti radne troškove sa Alfa Laval IoT uslugama

Alfa Laval IoT Servis pruža nove mogućnosti za vaš Alfa Laval dekanter za otpadne vode, kao što su daljinska podrška i praćenje, praćenje uslova, prediktivno održavanje i podešavanje rada. Rezultat su niži troškovi servisa, maksimalna pouzdanost rada, veća efikasnot i više radnog vremena. Saznajte više o Alfa Laval IoT uslugama za dekantere otpadnih voda u odeljcima ispod ili nas pozovite za razmatranje šta je najbolja kombinacija za vaše postrojenje.

IoT Services
.

Daljinska podrška i nadzor

Brže, preciznije utvrđivanje problema i brži povratak u rad.

Kalkulator troškova

Niži operativni troškovi i neposredna povratna informacija o rezultatima promena.

Obaveštavanje o uslovima

Sistem za praćenje uslova rada koji omogućava prediktivno održavanje i optimum servisnih intervala.

Konstantan unos čvrstih tela i adaptivna kontrola polimera

Optimizovani procesi i potrošnja polimera.

阿法拉伐专家进行检测设备 Alfa Laval experts conduct testing equipment

Dobrobiti za industriju otpadnih voda od IoT

U poslednjih 30 godina, Internet je napravio revoluciju u ljudskoj interakciji. Sledeći korak u evoluciji digitalne komunikacije je međusobno povezivanje mašina, senzora i ostalnih digitalnih sistema. Ovo se najčešće zove Internet stvari (Internet of things, srpski IS) i donosi potpuno nove mogućnosti za povećanje efikasnosti i dobit za korisnike.

Alfa Laval aktivno učestvuje u ovom razvoju. Sa našim IoT uslugama postrojenja optpadnih voda, naši korisnici će dobiti nove mogućnosti da smanje servis i troškove polimera, uvećaju pouzdanost i ukupnu efikasnost. Dosta ulažemo u R&D i nastavićemo da uvodimo nove IoT usluge kako napreduje tehnologija.

Daljinska podrška i nadzor

Alfa Laval daljinska podrška i nadzor vam daje najbržu i najbolju podršku. Naši servisni stručnjaci pružiće vredan savet o održavanju, planiranju servisa, procesu optimizacije i uočavanju problema. Vaša dekanter centrifuga za otpadne vode je povezana sa sistemom praćenja preko Interneta, omogućujući našim zaposlenima da pristupe svojim podacima daljinski i pruže vam podršku na najbolji način.

Brza i tačna pomoć

Sa daljinskom podrškom i nadzorom, naši servisni inženjeri mogu da prate rad vašeg dekantera, prate daljinski parametre, kada ih pozovete za pomoć. Ovo minimalno smanjuje vreme za utvrđivanje problema i slanje rezervnih delova u slučaju da vaš dekanter treba servis ili popravku.

Daljinski pristup

Daljinska podrška i praćenje vam takođe daje daljinski pristup vašem dekanteru putem Alfa Laval stranice. Tehnički podaci mogu da se analiziraju kroz interfejs stranice, pa je samim tim lako da se izmere različiti dekanteri i da se optimizuje operacija. Takođe postoji mogućnost da pošalju upozorenja putem SMSa ili mejla.

Dobrobiti

 • Podrška stručnjaka iz Alfa Levela 
 • Brže i preciznije utvrđivanje problema
 • Brži povratak radu u slučaju problema
 • Pristup vašoj opremi daljinski da se vide operativni podaci
remote support 320x180

Kalkulator troškova

Kalkulator troškova je dodatak daljinskoj podršci i nadzoru koji pomaže da se optimiziraju operativni troškovi. Algoritam kalkulatora pravi propračun u realnom vremenu u odnosu na operativne troškove zasnovane na podacima i faktorima kao što su cena polimera i struja. Kalkulator razjašnjava uticaj koji različite radnje imaju na operativne troškove i povećavaju svesnost među zaposlenima.

Dobrobiti

 • Niži operativni troškovi zahvaljući svesnosti o troškovima 
 • Neposredni podaci o tome kako će drugačija podešavanja uticati na troškove dekantera 
 • Identifikovati i podeliti najbolje iskustvo o radu između sajtova i različitih dekantera 
 • Omogućava predviđanje potrošnje dekantera

Obaveštenje o uslovima- ConditionAlertTM

Obaveštenje o uslovimaTM je sistem za praćenje uslova rada dekantera koje dozvoljava da napravite prediktivno održavanje i optimizirate interval usluga. U većini slučajeva ovo smanjuje troškove servisa i uvećava operativnu pouzdanost.

Grupa senzora prati uslove kritičnih komponenata. Podaci se šalju na centralni server za analizu ako se otkriju neke anomalije, sistem obaveštava servisne inženjere iz Alfa Lavala koji procenjuju situaciju i kontaktiraju vas za planirani servis pre nego se neki problem desi.

Dobrobiti

  • Optimizirani servisni interval, koji često vodi do dužih intervala i nižih troškova
  • Maksimalna operativna pouzdanost

 

condition audit 320x180

Konstantno opterećenje čvrstim telima i prilagodljiva kontrola polimera

Ovo je sistem za optimizaciju procesa koji pomaže da se u postrojenjima za otpadne vode smanje operativni troškovi za njihov Alfa Level dekanter tako što se optimizia doziranje flokulanata. Postoje dva načina da se postavi ovaj sistem, bilo u režimu konstantnog opterećenja (engl. Constant load) ili u režimu adaptivnih polimera (engl. Adaptive Polymer control mode).

Stalno opterećenje (engl. Constant Load)

Kada se podešava proces stalnog opterećenja, sistem stalno održava količinu čvrstih tela koje prolze kroz dekanter. Ovo se čini tako što se meri koncentracija čvrstih tela u napajanju i postepeno se prilagođava tok da bi protok bio stalan. Stabilizacijom čvrstih tela na ovaj način čini se da je laše da se optimizira operacija, tj. Doziranje flokulanata, čime sesmanjuju operativni troškovi.

Adaptivni polimer

Druga opcija za proces optimizacije je da se održava protok napajanja stalno dok se postepeno prilagođava količina flokulanata koji se dodaju. U ovom slučaju sistem meri koncentraciju čvrstih tela u napajanju i u skladu sa tim dozira flokulante. Ovo optimizira potrošnju flokulanata i smanjuje operativne troškove.

Dobrobiti

 • Optimiziranje procesa i potrošnja polimera
 • Smanjeni operativni troškovi
performance audit 640x360
.

Deo ugovora o servisiranju

Nudimo naše povezane usluge kao deo Ugovora o servisiranju. Ovi skrojeni paketi usluga mogu da uključuju usluge iz naše široke ponude i idu sa fiksnom godišnjom cenom. Zavisno od vaših prioriteta i uslova možemo vam pomoći da nađete idealno rešenje.

service
.
.

Kako vam možemo pomoći?

Ove informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.

.

Srodni proizvodi