AlfaVap

AlfaVap je poluzavareni izmenjivač toplote namenjen za sistem za isparavanje filma u usponu koji uključuju medije sa visokom koncentracijom i viskoznošću ili kao termosifonski rebojler. Moćan je, robustan, termički efikasan i lak za servisiranje.

阿法拉伐AlfaVap半焊接换热器-Alfa Laval AlfaVap semi-welded heat exchanger

Koristi

  • Maksimalni prenos toplote i energetska efikasnost
  • Minimizirano zaprljanje i kamenac
  • Kompaktna jedinica jednostavna za instalaciju i servisiranje
  • Prilagodljiv promenljivim zahtevima kapaciteta

AlfaVap obezbeđuje veću toplotnu efikasnost od tradicionalnih isparivača cev-u-cevi. Efikasno korišćenje prostora za prenos toplote omogućava kompaktniju jedinicu koja se lako instalira. AlfaVap izmenjivači toplote su isplativi, posebno kada su potrebni egzotični metalni materijali.

Malo detaljnije 

AlfaVap je poluzavareni izmenjivač toplote, tj. pločasto pakovanje ima zaptivene kasete od dve ploče koje su zavarene zajedno. Fluid se koncentriše u zaptivnom kanalu dok para prolazi kroz zavareni kanal. Ove jedinice su idealne za kada dva medija imaju veoma malu temperaturnu razliku jer omogućava upotrebu pare nižeg stepena. U većini slučajeva to znači smanjenje troškova energije.  

Obrazac ploče koji generiše visoku turbulenciju na celoj ploči posebno je dizajniran da optimizuje isparavanje. Ovo maksimizira efikasnost prenosa toplote uz minimiziranje zaprljanja i kamenca.  

Zbog dizajna ploče i okvira sa zateznim vijcima i valjcima za potisne ploče, AlfaVap je lako dostupan za inspekciju i mehaničko čišćenje. Mala zapremina za zadržavanje omogućava upotrebu samo male količine hemikalija za čišćenje prilikom sprovođenja postupka čišćenja na mestu (CIP). 

Dizajn je napravljen za lako prilagođavanje promenjenim potrebama kapaciteta, a kasete sa pločama se lako mogu dodati ili ukloniti u postojeći okvir. Fleksibilnost je glavna prednost u odnosu na jedinice cev-u-cevi koje ne dozvoljavaju prilagođavanje kapaciteta nakon instalacije.  

AlfaVap znači održavanje bez problema i dug radni vek. Kopča bez lepka na zaptivkama, držač potisne ploče, kutije sa ležajevima i sistem za poravnanje u pet tačaka čini otvaranje i zatvaranje lakim, brzim i veoma bezbednim – kako u smislu neoštećivanja pakovanja ploča, tako i za osoblje. 

Zahtevajte nove standarde

Predstavljamo najsavremenije pločaste izmenjivače toplote na svetu. Otkrijte kako će vam naša linija pločastih izmenjivača toplote sledeće generacije doneti veću efikasnost, bolju pouzdanost i veću upotrebljivost.

Demand-new-standards 640x360

Kako radi

AlfaVap je dizajniran za isparavanje filma u usponu visoke efikasnosti. Ima dva ulazna priključka za dovod koji se nalaze centralno na dnu ploče okvira i veliki izlaz za paru i koncentrat na vrhu. Grejna para se kondenzuje u zavarenim kanalima i proizvod isparavanja prolazi kroz zaptivne kanale.

 

Deo širokog asortimana zaptivenih pločastih izmenjivača toplote

AlfaCond je kompaktan, pločasti vakuumski kondenzator.  

Industrijska linija je izuzetno svestran asortiman izmenjivača toplote za upotrebu u svim vrstama industrija. 

Industrijska poluzavarena linija se koristi kada zaptivke nisu pogodne za jedan od medija i kada su potrebni veći projektni pritisci. 

WideGap je izmenjivač toplote koji se koristi za primene koje uključuju vlaknaste tečnosti, visoko viskozne tečnosti i tečnosti koje sadrže grube čestice.

Diabon® je grafitni izmenjivač toplote sastavljen od ploče i rama koji se koristi za teške korozivne medije.

AlfaQ™ je AHRI sertifikovani zaptiveni izmenjivač toplote sastavljen od ploče i rama .