WideGap

Alfa Laval WideGap zaptiveni zmenjivači toplote sastavljeni od ploča i rama su pogodni za vlaknaste tečnosti i za tečnosti koje sadrže grube čestice. Tipične primene za Alfa Laval WideGap izmenjivače toplote su procesi šećera, bioetanola,celuloze i papira. U zavisnosti od namene, izmenjivači toplote WideGap mogu se konfigurisati sa široko-širokim ili široko-uskim kanalima. To čini jedinice pogodnim za grejanje, hlađenje i naizmenične namene.

widegap left side transp 640x360

Po meri

Alfa Laval WideGap je prilagođen za rukovanje vlaknastim tečnostima i za tečnosti koje sadrže grube čestice. Glatki dizajn otvora osigurava da se vlakna ne zaglave na ulazu.

Opremljeni dobro dizajniranim karakteristikama, Alfa Laval WideGap izmenjivači toplote se lako održavaju i imaju dug radni vek. Neke od dostupnih funkcija uključuju:

  • ClipGrip™ zaptivka – zaptivka bez lepka sa superiornim poravnanjem koja obezbeđuje savršeno zaptivanje i nesmetano održavanje.
  • Zalepljena zaptivka – dvokomponentni epoksidni lepak sušen u rerni održava zaptivku na mestu tokom bilo kog mogućeg stanja čišćenja.

Pored toga, valjak sa potisnom pločom, ležajne kutije na zateznim vijcima i sistem poravnanja u 5 tačaka sa ojačanim vešalicama čine otvaranje i zatvaranje izmenjivača toplote brzim i jednostavnim bez potrebe za teškim alatima ili rizika od oštećenja ploča.

Alfa Laval WideGap se brzo i lako modifikuje ako se promene parametri procesa. Stručnost našeg tima i dostupnost delova donose vam spokoj.

Spokoj

Globalna servisna mreža Alfa Laval nikada nije daleko. 

Karakteristike i prednosti

  • Maksimalno vreme rada za primenu zaprljanja
  • Energetska efikasnost
  • Fleksibilna konfiguracija
  • Visoka upotrebljivost 
  • Pristup globalnoj servisnoj mreži kompanije Alfa Laval

Kako radi

Područje prenosa toplote zaptivenog izmenjivača toplote sa pločom i ramom sastoji se od niza valovitih ploča, sastavljenih između rama i potisnih ploča, koje zadržavaju zadati pritisak. Spoj između ploča je izrađen od zaptivki. Za najviše toplotne performanse i da bi se omogućio veoma blizak temperaturni pristup, tečnosti obično teku suprotnim tokom kroz izmenjivač toplote. Izmenjivač toplote WideGap je prilagođen za rukovanje vlaknastim tečnostima, visoko viskoznim tečnostima i tečnostima koje sadrže grube čestice. Zbog obrasca ploče i dizajna dubine pritiska, ove tečnosti lako prolaze kroz izmenjivač toplote.

Turbulencija velikog protoka između ploča rezultira većim prenosom toplote; međutim, posledica je pad pritiska. Naši inženjeri za termičko projektovanje će vam pomoći da dizajnirate i izaberete model i konfiguraciju koja odgovara vašim potrebama, istovremeno pružajući maksimalne toplotne performanse i minimizirajući pad pritiska.

Izmenjivač toplote WideGap može se konfigurisati na mnogo načina. Kanali mogu imati ili širok/širok razmak ili širok/uzak razmak sa različitim razmacima kanala. izmenjivači toplote WideGap obično su konfigurisani kao višeprolazni kako bi se obezbedila dovoljna turbulencija.

Tečni/tečni GPHE

Parni grejač GPHE

2-prolazni GPHE

Zahtevajte nove standarde

Predstavljamo najsavremenije pločaste izmenjivače toplote sa zaptivačem na svetu. Otkrijte kako će vam naša linija pločastih izmenjivača toplote sa zaptivačem sledeće generacije doneti veću efikasnost, bolju pouzdanost i veću upotrebljivost.

Demand new standards Webbanner EN

Naši kupci

Optimizacija proizvodnje bioetanola sa zaptivenim pločastim izmenjivačima toplote

Kada su troškovi rada i održavanja izmenjivača toplote destilacione kolone počeli da rastu, proizvođač bioetanola Ethanol Energy okrenuo se Alfa Lavalu. Revizija opreme otkrila je da su kanali izmenjivača toplote preuski, da ne mogu da podnesu vlaknastu tečnost sa visokim sadržajem osušenog zrna destilatora sa rastvorljivim materijama. Zamena starih jedinica trima Alfa Laval WideGap brtvenim pločastim izmenjivačima toplote omogućila je Ethanol Energy da maksimalno produži vreme rada, minimizira intervale i troškove učestalosti čišćenja i poveća produktivnost, kvalitet proizvoda i prinos.

bioethanol

Proizvođač etanola sa srednjeg zapada ostvaruje višestruke koristi uz Alfa Laval WideGap

Smešten na raskrsnici dva seoska autoputa, ovaj proizvođač etanola nalazi se u malom seoskom gradu na američkom Srednjem zapadu. Postrojenje proizvodi etanol, gorivo sa čistim sagorevanjem, visokim oktanskim transportom i ima kapacitet od 135 miliona galona godišnje. Objekat koristi kukuruz/proso za proizvodnju etanola prirodnom fermentacijom za proizvodnju etanola za gorivo za mešanje sa benzinom i drugim motornim gorivima.

Corn on stalk