Tretman na bazi žita

Alfa Laval opslužuje fabrike etanola koje prerađuju sve vrste sirovina na bazi skroba, kao što su pšenica, kukuruz, pirinač, kasava i sirak. Znanje i iskustvo Alfa Laval-a i stručnost u procesu štede Vam energiju, prostor i novac za proizvodnju etanola.

Corn 640x380

Predtretman

Alfa Laval WideGap pločasti izmenjivači toplote su konfigurisani tako da obezbede najveću efikasnost za hlađenje i povrat toplote za izazovnu žitnu kašu, bez obzira na sirovinu koja se koristi.

Za biljke na bazi pšenice naši sistemi za odvajanje glutena pružaju pouzdan način da se izvuče dodatna vrednost iz procesa.

Fermentacija

Alfa Laval WideGap rešenja drže temperaturu fermentacije pod kontrolom, čak i kada je voda za hlađenje samo za stepen hladnija od temperature fermentora. Alfa Laval oprema za čišćenje rezervoara obezbeđuje brzo i pouzdano čišćenje fermentora, poboljšavajući i prinose i pouzdanost.

Destilacija/dehidracija

Izuzetno kompaktni Alfa Laval izmenjivači toplote olakšavaju instalaciju i efikasnije koriste prostor. Rebojleri omogućavaju rad čak i sa malim temperaturnim razlikama koje dodatno optimizuju energetsku efikasnost korišćenjem izvora toplote nižeg kvaliteta.

Alfa Laval fleksibilni izmenjivači toplote sa zaptivkom su najtrajnija oprema dostupna za dehidraciju usled promene pritiska, gde je zamor često problem.

Džibra

Alfa Laval dekanterske centrifuge i pločasti isparivači obezbeđuju maksimalno vreme neprekidnog rada i minimalno održavanje tokom odvodnjavanja i koncentracije džibre.

Alfa Laval AlfaFlash flash isparivači sa prinudnom cirkulacijom se koriste za postizanje visokih koncentracija na energetski najefikasniji način. Alfa Laval dekanterske centrifuge obezbeđuju vrhunsko odvajanje uz najnižu potrošnju energije, zahvaljujući Power plate tehnologiji.

Alfa Laval separatori velike brzine mogu da se koriste za obnavljanje dragocenog kukuruznog ulja između dva efekta isparivača.

Alfa Laval membrane se koriste za poliranje kondenzata od isparavanja.