Industrijskog hlađenje

Alfa Laval je vodeći inovator u oblasti kompaktnih pločastih izmenjivača toplote za rashladne sisteme i sisteme toplotnih pumpi. Većina naših uređaja je instalirana u hladnjače, klizališta, za pomorsku primenu, HVAC, daljinsku energiju, procesno hlađenje i hranu i piće. Blisko sarađujemo sa vodećim lokalnim instalaterima i graditeljima sistema iz celog sveta, obezbeđujući standardna i prilagođena rešenja.

Alfa Laval industrial refrigeration

Ključno za održivo industrijsko hlađenje

  • Koristite prirodna rashladna sredstva kao što su amonijak, ugljen-dioksid i ugljovodonici, u optimizovanim rešenjima.
  • Povećajte efikasnost sa Alfa Laval izmenjivačima toplote, čiji minimalni pad pritiska i blizak temperaturni pristup skraćuju vreme povrata investici
  • Izaberite Alfa Laval pouzdane pločaste izmenjivače toplote. Mnogi od skoro 100.000 uređaja koje smo isporučili su u upotrebi decenijama.

Jeste li spremni da vidite kako industrijsko hlađenje može povećati vašu održivost i efikasnost? I uštedeti novac? Kontaktirajte nas danas.

Posvećeni industrijskoj saradnji

Industrial-ref-Eurammon.jpg

Eurammon

Eurammon je udruženje kompanija, institucija i pojedinaca koji dele zajednički cilj: podsticanje održivog pristupa inženjeringu rashladnih sistema. Od svog osnivanja 1996. godine, Eurammon zagovara upotrebu prirodnih rashladnih sredstava. Alfa Laval je jedan od osnivača udruženja.


Saznajte više

Industrial-ref-shecco.jpg

Shecco

Shecco je globalna kompanija koja ubrzava ulazak na tržište i pomaže drugim kompanijama da na tržište iznesu klimatski prihvatljiva rešenja. U sektoru grejanja, hlađenja i rashlađivanja, specijalizovani smo za prirodna rashladna sredstva. Shecco ima više od 15 godina iskustva u ponudi inovativnih, efikasnih, fleksibilnih rešenja za ubrzanje ulaska na tržište. Alfa Laval je partner od samog početka.


Saznajte više

Industrial-ref-iiar.jpg

IIAR

IIAR je tehnička članska organizacija sa predstavnicima industrije iz svih aspekata zajednice prirodnog rashlađivanja, uključujući proizvođače, inženjere, izvođače radova, krajnje korisnike, akademike, naučnike, trenere i još mnogo njih. IIAR je vodeći zagovornik bezbedne, pouzdane i efikasne upotrebe amonijaka i drugih prirodnih rashladnih sredstava.


Saznajte više

U-turn

U-Turn je separator tečnosti posebno osmišljen za upotrebu sa pločastim izmenjivačima toplote u primenama amonijaka. Kompaktni modul, uključujući separator i pločasti izmenjivač toplote, smanjuje gubitak pritiska, istovremeno osiguravajući nisko punjenje amonijaka i maksimalnu energetsku efikasnost.


Saznajte više o U-Turn

 

RefTightTM sistem zaptivanja

Zaptivanje zaptivkama visokog učinka, za rad pod visokim pritiskom. RefTight™ sistem zaptivanja omogućava poboljšan, dugoročan učinak u primenama sa visokim pritiscima i temperaturama. Zavar je pozicioniran izvan posebnog žleba prsten-zaptivka, što obezbeđuje pouzdano zaptivanje, produžava vek trajanja zaptivke i produžava servisne intervale.

Integrisano pothlađivanje

Većina rashladnih sistema troše ogromne količine električne energije; energetski efikasan dizajn može rezultirati značajnim ekonomskim uštedama. Integrisanje pothlađivanja u kondenzator pločastog izmenjivača toplote omogućava poboljšanje energetske efikasnosti kompaktnih izmenjivača toplote, bez potrebe za dodatnim cevovodom ili dodatnim komponentama.

Napredna rešenja za industrijsko hlađenje

Semi_welded_range_640x360.jpg

Poluzavareni pločasti izmenjivači toplote

Naši kompaktni poluzavareni izmenjivači toplote omogućavaju još veću efikasnost i pouzdanost u primenama u industrijskom hlađenju koje koriste amonijak kao rashladno sredstvo sa niskim GWP. Alfa Laval poluzavareni izmenjivači toplote su takođe pravi izbor za kaskadne sisteme koji rade sa CO2 kao sekundarnim medijumom za primene u zamrzavanju. Ovi izmenjivači smanjuju punjenje amonijaka i takođe sprečavaju rizik od unakrsne kontaminacije sa svojim dokazanim RefTight™ sistemom zaptivanja.


Saznajte više

fhe_alfanova_ind&hvac_right_640x360.png

AlfaNova

Većina pločastih izmenjivača toplote koji se koriste u komercijalnom ili industrijskom hlađenju malog kapaciteta lemljeni su bakrom. Iako je pogodan za mnoge primene, bakar negativno reaguje sa amonijakom, važnim prirodnim rashladnim sredstvom. Zahvaljujući našoj jedinstvenoj metodi fuzionog spajanja, AlfaNova nudi jedini na tržištu pločasti izmenjivač toplote od 100% nerđajućeg čelika. To je kompaktno, efikasno rešenje za hlađenje veoma čistih, osetljivih tečnosti, koje koristi prednosti niskog GWP potencijala amonijaka.


Saznajte više

Alfa Laval brazed plate heat exchangers

Lemljeni pločasti razmenjivači toplote

Naši pločasti razmenjivači toplote lemljeni bakrom su kompaktno, efikasno rešenje koje ne zahteva održavanje za grejanje, hlađenje, isparavanje i kondenzaciju u širokom spektru primena u rashlađivanju. Oni rade sa većinom tipova ekološki prihvatljivih rashladnih sredstava sa niskim GWP, uključujući važna prirodna rashladna sredstva, kao što su CO2 i ugljovodonici. Svaka jedinica je osmišljena sa nizom jedinstvenih karakteristika koje obezbeđuju vrhunski termički učinak i pouzdanost.


Saznajte više

Industrial ref semi welded brochure

Poluzavareni GPHE: Prednosti za industrijsko hlađenje

Alfa Laval poluzavareni pločasti izmenjivači toplote kombinuju fleksibilnost i upotrebljivost normalnih pločastih izmenjivača toplote sa zaptivkom sa većom otpornošću na pritisak, što ih čini idealnim za industrijske primene u hlađenju.

Veoma su otporni na stvaranje leda, kao i na zamor pri pritisku izazvan ekstremnim varijacijama pritiska i temperature, i pogodni su za upotrebu sa većinom tipova primarnih rashladnih sredstava i sekundarnih tečnosti, uključujući amonijak i ugljen-dioksid.


Saznajte više

Bela knjiga: Kretanje na promenljivom tržištu rashladnih sredstava

Vodič za izbor i smeštaj alternativnih rashladnih sredstava za različite primene grejanja i hlađenja

White paper: Navigating a changing refrigerants market

Brz odabir

Alfa Laval olakšava pronalaženje najboljeg rešenja za vašu primenu. Pogledajte naš alat za brzi izbor da biste pretražili proizvode i pronašli Alfa Laval partnere kako biste mogli da zatražite ponudu.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Vaš centar za najnovije informacije o grejanju i hlađenju

Zahvaljujući višedecenijskom iskustvu u razmeni toplote, Alfa Laval nudi znanja za rešavanje savremenih izazova u grejanju i hlađenju. Nađite odgovore na složena pitanja o svemu od energetske efikasnosti do prirodnih rashladnih sredstava, uz korisne alate koji će vam olakšati pronalaženje prave tehnologije za vaše potrebe.

heating cooling-hub-vignette-2021

Pridružite nam se u seriji vebinara o sistemima za hlađenje

Primene u oblasti hlađenja doživljavaju brzu transformaciju, a pokretači održivosti stvaraju sve više izazova. Ali Alfa Laval može pomoći. Pridružite se našim stručnjacima u ovoj oblasti na prvoj seriji vebinara ikada posvećenoj najnovijim trendovima – i rešenjima – koji oblikuju našu delatnost. Učestvujte uživo - ili gledajte na zahtev prema vašem rasporedu!

xchanging ideas vignette text