xchanging ideas new hero

Uređaji za grejanje i hlađenje doživljavaju brzu transformaciju. Potražnja za većom energetskom efikasnošću, prelazak na rashladna sredstva sa niskim potencijalom globalnog zagrevanja i drugi pokretači održivosti stvaraju skroz nove izazove. Međutim, kompanija Alfa Laval tu može da Vam pomogne. Od industrijskog grejanja i hlađenja do komercijalnih rashladnih i stambenih zadataka, imamo iskustva da se uhvatimo u koštac sa promenama koje utiču na Vaše poslovanje. Pridružite se našim predmetnim stručnjacima u prvoj seriji vebinara posvećenih najnovijim trendovima – i rešenjima – koji oblikuju našu industriju. Prelazićemo jednu po jednu temu sa šest kratkih govora, pružajući Vam jedinstveno znanje o najvećim problemima današnjice. Učestvujte uživo u vebinarima - ili ih pogledajte na zahtev kasnije u skladu sa Vašim rasporedom!

 

xchanging_ideas_intro_img.jpg

Predstojeći vebinari

xchanging_ideas_webinar1.jpg

Komercijalna rashladna sredstva

1.septembar 12.00č

Pridružite se našem Mateu Munariju (Matteo Munari), portparolu znanja o prirodnim rashladnim sredstvima dok istražuje neke od trendova i izazova sa kojima se danas suočavaju komercijalna rashladna sredstva. Mateo će govoriti o porastu upotrebe rashladnih sredstava sa niskim potencijalom globalnog zagrevanja, tehničkim izazovima koji prate ove promene i o još mnogo toga. Ovaj vebinar će se održati u kombinaciji sa međunarodnim virtuelnim trgovinskom sajmom ATMOsphere 2020.

Pogledajte ovaj vebinar

xchanging_ideas_webinar2.jpg

Toplotne pumpe za stambenu i komercijalnu upotrebu

1.oktobar u 11.00č

Trajanje: 30 minuta

Tražite najefikasniju tehnologiju za izradu izmenjivača toplote kako biste dizajnirali Vašu toplotnu pumpu? Kompanija Alfa Laval ima decenije iskustva u radu sa proizvođačima originalne opreme kako bi pronašli idealno rešenje za toplotne pumpe koje se koriste kako za stambeno tako i za komercijalno grejanje. Pridružite se našem timu na ovom vebinaru da biste saznali više o različitim vrstama tehnologija koje pružaju povećanu efikasnost uz smanjenu potrošnju energije.

Pogledajte vebinar

xchanging_ideas_webinar3.jpg

Industrijske amonijačne toplotne pumpe

22. oktobar u 11.00č
Trajanje: 30 minuta

Kao rashladno sredstvo, amonijak nudi novi, ekonomičan način za povećanje održivosti pri grejanju i hlađenju. Međutim, visoki zahtevi kaskadnih sistema amonijak/ugljen-dioksid takođe stvaraju nove tehničke izazove. Naš Tomi Ongbek (Tommy Ångbäck) jedan je od najistaknutijih priznatih stručnjaka za temu poluzavarenih izmenjivača toplote. Na ovom vebinaru govoriće o novim tehnologijama koje su dostupne za dizajn amonijačne toplotne pumpe.

Pogledajete ovaj vebinar

xchanging_ideas_webinar4.jpg

Sigurnija voda iz slavine

29 oktobar u 11.00 č
Trajanje: 30 minuta

Ograničavanje kontaminacije teškim metalima u vodi za piće je presudno za našu zdravstvenu zaštitu i ono se sve više zahteva zakonom u mnogim jurisdikcijama. Nažalost, neka oprema koja se danas primenjuje u slavini i za dovod tople vode s vremenom propušta tragove nikla i bakra u zalihe vode. Saznajte više od našeg stručnjaka za izmenjivače toplote, Romana Ratsaka (Roman Rathsack), o novim tehnologijama od nerđajućeg čelika koje pomažu u rešavanju ovih izazova.

Pogledajte ovaj vebinar

xchanging_ideas_webinar5.jpg

Efikasan povraćaj toplote

18 novembar u 11:00č 

Trajanje: 30 minuta

Rast cena energije glavni je izazov za mnoge industrije, a energetska efikasnost postaje ključni faktor uspeha. Dobra vest je da većina postrojenja ima znatan neiskorišćen potencijal za uštedu energije i, kao dodatni bonus, smanjenu emisiju ugljen-dioksida. Pridružite se našem timu na ovom vebinaru da biste saznali više o povraćaju otpadne toplote pomoću savremenih tehnologija kompaktnih izmenjivača toplote.

Pogledaj ovaj vebinar

xchanging_ideas_webinar6.jpg

Sigurnija voda iz slavine

Biće uskoro obelodanjeno

U ovoj panel-diskusiji, stručnjaci iz kompanije Alfa Laval i stručnjaci iz drugih organizacija će detaljnije govoriti o globalnim trendovima u grejanju i hlađenju. Oni će se osvrnuti na neke tehnologije ispitane na prethodnim seminarima kako bi Vam prikazali sveobuhvatniju sliku o pravcu u kome se krećemo i šta će biti potrebno za izgradnju dugoročnog održivog okvira za budućnost.