2022-02-24 Product news

Pobednik je tu! Alfa Laval je pomogao u stvaranju čistog, zelenog preobražaja pekinškog Capital Gymnasium-a

Zimske olimpijske igre 2022. su već protekle, a sportisti iz celog sveta tom prilikom okupili su se u Pekingu da „idu na zlato“. Pored ambiciozne trke za medaljama, Olimpijski organizacioni komitet u Pekingu je takođe postavio ambiciozan cilj da bude domaćin najzelenijih Zimskih olimpijskih igara u istoriji, sa najmanjim ugljeničnim otiskom. Alfa Laval je bio na lokaciji da pomogne.

Pekinški Capital Gymnasium, prvobitno izgrađen 1968. godine, sada je jedan od najzelenijih dragulja u kineskoj kruni sa niskim sadržajem ugljenika. Iskoristivši u potpunosti postojeće objekte, stadion je pretvoren u multifunkcionalno klizalište koje koristi transkritično direktno hlađenje ugljen-dioksidom, ekološki najprihvatljiviju tehnologiju za pravljenje leda koja je trenutno dostupna svuda u svetu. Ovaj tip sistema za hlađenje nudi izuzetnu efikasnost razmene toplote koja ispunjava stroge zahteve koje postavlja kineski Olimpijski organizacioni komitet.

Alfa Laval je obezbedio više od 50 lemljenih pločastih izmenjivača toplote sa ultravisokim pritiskom AXP serije za sistem za pravljenje leda u parku Capital Gimnasium. Ovi lemljeni pločasti izmenjivači toplote su optimizovani za rad sa CO2 rashladnim fluidima i nude kompaktnu strukturu, jednostavnu instalaciju i najviše moguće bezbednosne standarde. Osim toga, ne zahtevaju održavanje.

AXP lemljeni pločasti izmenjivači toplote omogućavaju kontrolu temperaturne razlike između ledenih površina do 0,5 stepeni. Dodatni bonus, proces hlađenja generiše veliku količinu visokokvalitetne otpadne toplote, koja se zatim povrati pomoću višestepenog sistema za rekuperaciju i koristi se za generisanje ambijentalne toplote i tople vode na lokaciji, štedeći još više energije. Ovaj sistem se može dopuniti odgovarajućim regeneratorima, itd., kako bi se još više poboljšala efikasnost.

Olimpijske igre u Pekingu su bile prve u istoriji koje su koristile rashladna sredstva ugljen-dioksida u velikim razmerama. Sedam od 15 ledenih površina na takmičarskim mestima usvojilo je ovu najsavremeniju tehnologiju pravljenja leda, od kojih se 5 nalazi u Capital Gymnasium-u.

Tokom Zimskih olimpijskih igara 2022., Capital Gymnasium u Pekingu bio je domaćin 17 dana takmičenja u brzom klizanju na kratke staze i umetničkom klizanju, gde su se sportisti borili za 14 zlatnih medalja. Zeleno renoviranje lokacije dalo je svima u Kini prednost domaćeg leda.

Pročitajte više o Alfa Laval AXP liniji proizvoda iz Alfa Lavala


Alfa Laval - AXP

 

It’s a winner! Alfa Laval helps create a clean, green makeover for Beijing’s Capital Gymnasium
.
AXP82 vignette

Povezani sadržaj