Stručnost unapređuje higijenu, bezbednost, energetske uštede i obim korisnog rada u mlekari

Hatsun Agro Product Ltd, jedna od najvećih privatnih mlekara u Indiji, je bila u potrazi za savremenim sistemima agitatora sa ciljem povećanja obima korisnog rada i minimiziranja potreba za održavanjem. Svojim savremenim sistemima agitatora i pravilnom obukom osoblja u mlekari u vezi sa održavanjem agitatora, kompanija Alfa Laval je unapredila obim korisnog rada, uštede energije, bezbednost proizvoda i higijenu.

DATUM 2023-11-28

Rezultati su bili tako uverljivi da je mlekara kupila Alfa Laval agitatore za još jedno postrojenje sa sličnim rezultatima. Kada je došlo vreme za odabir partnera u vezi sa nabavkom opreme za novo postrojenje za proizvodnju surutke u okviru mlekare, kompanija Hatsun se naravno obratila kompaniji Alfa Laval.

U Hatsun-ovim najsavremenijim mlekarama koje proizvode mleko u prahu, obrano mleko u prahu, maslac sa Agmark sertifikatom, puter, puter za kuvanje, mleko, surutku, grudu i mlaćenicu, se primenjuju najviši standardi. Rukovanje dnevnom količinom od dva miliona litara mleka namenjenog domaćim mlečnim proizvodima kao i za mlekarske sastojke za izvoz u zemlje Amerike, Bliski Istok i Aziju, je u skladu sa ISO standardima za upravljanje kvalitetom, bezbednost hrane i upravljanje životnom sredinom, koji su obavezni za poslovni uspeh.

U okviru Kolasanahalli postrojenju na jugu Indije, Hatsun Agro se opredelio za Alfa Laval-ove savremene sisteme agitatora i takođe su zamolili kompaniju Alfa Laval da obuči njihovo osoblje. Alfa Laval je isporučila svoje savremene sisteme agitatora Hatsun Agro postrojenju i pomogla im je u minimiziranju potreba za održavanjem. Alfa Laval je takođe pomogla kompaniji Hatsun da uspostavi odgovarajući režim održavanja radi unapređenja radnih performansi postrojenja. Kao rezultat ove sistemske obuke, svi agitatori sada rade bez problema.

Veća energetska efikasnost, higijena i obim korisnog rada

Ovo pozitivno iskustvo saradnje sa Alfa Laval je dovelo do kupovine Alfa Laval ALS agitatora sa motorima snage 1.5 kW (2 KS) za dva silosa kapaciteta 100-kilolitara (kL) koji se koriste za skladištenje obranog mleka u drugom postrojenju kompanije Hatsun lociranom u Kanchipuram-u. Sa jedinstveno oblikovanim EnSaFoil elisama impelera, ovi agitatori sa bočnom ugradnjom su idealni za dati zadatak, jer pružaju temeljno mešanje potrebno za postizanje homogenosti proizvoda uz minimalno smicanje proizvoda. G. C. Sathyan, izvršni direktor kompanije Hatsun Agro Product Ltd., objašnjava da su Alfa Laval agitatori pokretačka snaga postrojenja koje se nalazi na obalama reke Vegavathy jugozapadno od sedišta kompanije Hatsun u Čenaju. ALS agitatori rade 16 sati dnevno i svakodnevno prolaze kroz proces čišćenja na licu mesta (CIP). Uporedivi agitatori sličnog kapaciteta u okviru postrojenja koriste motore snage 5.5 kW (7.5 KS). Prema procenama Alfa Laval, ALS agitatori omogućavaju uštede energije do 80%.

„U poređenju sa agitatorima koje smo nabavljali lokalno, Alfa Laval ALS agitatori su ekstremno energetski efikasni. Uprkos napornom radnom rasporedu, ovi pouzdani agitatori obezbeđuju bezbednu higijensku sredinu za preradu, koja je od kritičnog značaja za naše operacije“, kaže g. Sathyan. „I pored toga nastavljaju da rade bez ikakvih problema. Ova kombinacija ušteda energije i većeg obima korisnog rada doprinosi profitabilnosti mlekare“.

Jedan pouzdan partner za novo postrojenje za proizvodnju surutke

Da bi održala korak sa rastućom potražnjom, kompanija Hatsun je planirala da proširi svoje operacije i izgradi novo postrojenje za proizvodnju surutke u Vellichandai-u, četiri kilometara od postrojenja u Kolasanahalli-u. Kompanija Hatsun je poslala zahtev za dostavljanje ponude, zatraživši od kompanije Alfa Laval da odgovori na osnovu dobre poslovne saradnje razvijane godinama unazad.

Kako se ispostavilo i Alfa Laval prodajna kancelarija i distributer kompanije Alfa Laval u Indiji su dostavili odvojene ponude. Na osnovu zajedničkog interesa i dobre sinergije, kompanija Alfa Laval i njen distributer su izašli pred kompaniju Hatsun sa zajedničkom ponudom sa konkurentnom cenom i obećanjem usluge i podrške bez premca.

Reputacija kompanije Alfa Laval u vezi sa pružanjem najkvalitetnije opreme koja obezbeđuje lakoću rada i održavanja u kombinaciji sa sposobnošću distributera kompanije Alfa Laval da se pojavi u ulozi izvođača radova u mlekari, su zapečatili dogovor. Kompanija Hatsun danas proizvodi 40 kL surutke dnevno u postrojenju koje obuhvata ukupno 174 Alfa Laval ventila, koji se rangiraju od Alfa Laval jedinstvenih SSV i Alfa Laval jedinstvenih Mixproof ventila do Alfa Laval LKB, LKLAT i CPMI ventila, 26 centrifugalnih pumpi, pet Alfa Laval M6M i M10M rastavljivih pločastih izenjivača toplote, mašina za čišćenje rezervoara, fitinga i 11 Alfa Laval agitatora.

„Prosto ne možemo biti zadovoljniji dogovorom“, komentariše g. R.G. Chandramogan, generalni direktor u Hatsun-u. „Sve naznake ukazuju na neprekidni rast mlekarske industrije. Alfa Laval se dokazao kao pouzdan partner koji nam može obezbediti mlekarsku opremu koja nam je potrebna, koja je u skladu sa najvišim standardima higijene, pouzdanosti i energetske efikasnosti, kao i dobre usluge i podršku“.

Najviši standardi higijene, pouzdanosti i energetske efikasnosti“

Proizvod

 

Energetski-efikasni Alfa Laval agitatori su unapredili mlekarsku proizvodnju u postrojenjima kompanije Hatsun Agro Product Ltd.

Alfa Laval agitatori