Politika upotrebe kolačića

Kompanija Alfa Laval koristi kolačiće na ovoj internet stranici da bi optimizovala vaše iskustvo. Ako ne prihvatite način na koji koristimo kolačiće, ne možete da koristite ovaj servis.

Šta su kolačići?

Kolačići su mali tekstualni fajlovi sa informacijama koji se čuvaju na vašem računaru kada posetite neku internet stranicu. Kolačići čuvaju informacije koje se koriste za optimizaciju vašeg iskustva i daju vlasniku internet stranice određene informacije o ponašanju korisnika.

Za šta kompanija Alfa Laval koristi kolačiće?

Kompanija Alfa Laval koristi kolačiće da bi zapamtila vaše korisničke preferencije, za čuvanje anonimne korisničke statistike, za potrebe marketinga, za unapređenje kvaliteta naših usluga i da bi razumela način na koji ljudi koriste našu internet stranicu. Kolačiće koristimo da bismo pratili trendove i šablone korišćenja naše internet stranice od strane korisnika.

Kolačići koji se koriste na ovoj internet stranici

Koristimo kolačiće prve strane (kolačići koje koristi samo kompanija Alfa Laval) i kolačiće treće strane (kolačiće koji potiču sa internet stranice treće strane). Kolačići prve strane se koriste za čuvanje preferencija i podataka koji su neophodni za korišćenje cele naše internet stranice. Kolačiće treće strane koristimo za praćenje trendova i šablona koje generišu korisnici uz pomoć nezavisnih pružalaca statističkih podataka o internetu, kao što je Google analytics. Kolačiće koristi isključivo internet stranice kompanije Alfa Laval i pružalac statističkih podataka o internetu. Ove informacije se ne dele sa trećim stranama.

U nastavku je dat spisak kolačića koje koristimo i opisana je namena svakog kolačića.

  • .AL – Koristi ga Apsis Lead za praćenje i čuvanje korisničkih informacija koje dolaze do stranice putem Newsletter-a.
  • .EPiForm* – Koriste se za validaciju i čuvanje informacija koje unosite na obrascima u okviru internet stranice.
  • _ga* – Koristi ih Google Analytics za praćenje ponašanja korisnika i performansi internet stranice.
  • _hj* – Koristi ih Hotjar za merenje i posmatranje ponašanja korisnika.
  • NET_SessionId – koriste se za identifikaciju sesije korisnika na serveru.
  • cookieconsent-status – koristi ih servis Cookie Consent da bi sačuvao vašu saglasnost sa našom politikom upotrebe kolačića.
  • saved-region – koristi se za čuvanje vaših preferiranih podešavanja na internet stranici.
  • Svi kolačići se čuvaju dve godine.

Kako se blokiraju, odnosno brišu kolačići

Najveći broj internet stranica ima standardna podešavanja koja prihvataju upotrebu kolačića. Možete da promenite ova podešavanja da biste upozorili na postojanje kolačića ili da biste ih blokirali. Takođe, možete da izaberete da izbrišete sve kolačiće koji se čuvaju na vašem računaru.

Informacije o brisanju kolačića ili promeni podešavanja o kolačićima se mogu naći u uputstvima vašeg internet pretraživača.

Ako izaberete da ne dozvolite upotrebu kolačića ne možete da koristite ovu internet stranicu. Odmah zatvorite svoj internet pretraživač i izbrišite kolačiće.

Izmene i pitanja

Kompanija Alfa Laval može da ažurira politiku bez prethodnog obaveštenja. Datum poslednje verzije politike je naveden na kraju ove politike.

Ako imate bilo kakva pitanja o ovoj politici i našoj upotrebi kolačića, obratite nam se imejlom na: dataprivacy@alfalaval.com

Politika je poslednji put ažurirana 7. maja 2018. godine.