Praćenje stanja

Inteligentni sistemi za predviđanje održavanja koji prate ispravnost ključne rotirajuće opreme, kao što su pumpe, smanjuju rizik od iznenadnog kvara i povećavaju vreme rada bez kvarova i produktivnost. Alfa Laval sistemi za praćenje stanja koriste internet stvari (IoT), povezane uređaje i analitiku kako bi maksimizirali protok procesa, smanjili ukupne troškove vlasništva i povećali produktivnost postrojenja.

CM Connect screens device

Praćenje stanja za potpunu 24/7 vidljivost ispravnosti pumpe u realnom vremenu

  • Usredsredite pažnju i odredite prioritet servisa za pumpe koristeći podatke praćenja stanja i intuitivni korisnički interfejs
  • Smanjite troškove održavanja tako što ćete eliminisati neplanirane zastoje, prekovremeni rad osoblja i hitne narudžbine rezervnih delova
  • Produžite životni vek pumpe i smanjite ukupne troškove vlasništva
  • Uštedite dragoceno vreme i resurse osoblja za održavanje tako što ćete usmeriti pažnju tamo gde je najpotrebnije
  • Servisirajte ključne pumpe samo kada je potrebno održavanje pomoću inteligentne dijagnostike

Industrije koje se oslanjaju na rotirajuću opremu troše milijarde na neplanirano održavanje. Alfa Laval rešenja za praćenje stanja su inteligentni IoT sistemi koji koriste napredne senzore za merenje i prikupljanje ključnih podataka o vibracijama mašine.

Sa Alfa Laval sistemima za praćenje stanja, operateri postrojenja imaju potpunu 24/7 vidljivost ispravnosti mašine u realnom vremenu sa udaljene lokacije. Oni mogu da predvide, daju prioritet i planiraju aktivnosti održavanja zasnovane na stanju koristeći podatke o stanju mašine i uvide koji se mogu primeniti. Ovo sprečava kvar opreme, optimizuje učinak opreme i obezbeđuje kontinuitet proizvodnje.

Alfa Laval Analytics

Alfa Laval Analytics je vodeće rešenje zasnovano na veštačkoj inteligenciji za praćenje stanja na mreži. Analitika vam pomaže da otkrijete potencijalni kvar mašine pre nego što do njega dođe i dijagnostikujete osnovni uzrok. Rešenje koje je jednostavno za korišćenje i pristupačno donosi bezbrižnost i pomaže da vaše pumpe u svakom trenutku imaju vrhunski učinak.

Analytics Monitor

Kako funkcionišu Alfa Laval sistemi za praćenje stanja?

Alfa Laval portfolio za praćenje stanja sastoji se od:

  • Alfa Laval CM, bežičnog uređaja za praćenje koja prikuplja podatke o triaksijalnim vibracijama, površinskoj temperaturi i vremenu rada pumpi i prenosi preko Bluetooth-a na CM Connect mrežni prolaz.
  • Alfa Laval CM Connect koji prenosi podatke u "oblak" preko 4G.

Za potpunu vidljivost pumpi na određenoj lokaciji, korisnici pristupaju podacima i analizama trendova pomoću intuitivne kontrolne table zasnovane na vebu na računarima i mobilnim uređajima – bilo kada i bilo gde. Kontrolna tabla prikazuje ispravnost pumpe, status baterije uređaja, istorijske podatke o vibracijama za analizu frekvencije FFT, trenutne i ukupne sate rada i informacije o pumpi, kao što su serijski broj, model i tip.

Angažovanje Alfa Laval servisnih partnera obezbeđuje lak pristup servisnim centrima koji koriste originalne Alfa Laval rezervne delove, održavaju pouzdanost opreme i sprovode održavanje pod garancijom.

Pretplata na Alfa Laval Connected Services

Kupovina Alfa Laval CM Connect uključuje 12-mesečnu pretplatu na Connected Services. Connected Services obuhvataju mobilnu vezu, daljinsku podršku tokom podešavanja, pristup podacima o trenutnom stanju opreme i pomoć u uspostavljanju osnovne linije za merenje učinka.

Sa bilo koje udaljene lokacije, neograničen broj korisnika može pratiti stanje pumpe na računarima i mobilnim uređajima. Intuitivni korisnički interfejs i CM Connect aplikacija prezentuju podatke na lako razumljivoj kontrolnoj tabli i ističu opremu na koju je potrebno obratiti pažnju.

CM Connect система контроля технического состояния для дистанционного мониторинга вращающегося гоборудования
.

Kompletan pregled                                                                                                                              

 
.
.

Katalog o pumpama "Pri ruci"

Na dohvat ruke: Alfa Laval higijenske pumpe prenose proizvode – bezbedno, nežno i efikasno. Naš katalog „Pri ruci“ opisuje sve što vam je potrebno da izaberete pouzdane visokoefikasne pumpe koje štede energiju uz smanjenje emisija i upotrebe vode i energije. Ono što dobijate je povećana bezbednost, više vremena rada i veća produktivnost.

centrifugal pump close-up3 640x360

Realizujte svoju strategiju održivosti

Ostvarite veću uštedu energije i vode i smanjite emisije iz svojih higijenskih linija za obradu. Naš mesečni bilten, near, donosi priče o tome kako Alfa Laval može da vam pomogne u poboljšanju ekoloških performansi u industriji mlečnih proizvoda, hrane, pića, kućne nege i farmaceutskoj industriji. Ono što je dobro za ljude i planetu dobro je i za vaše poslovanje.

near subscribtion
.

Unapredite svoje poslovanje. Optimizujte svoje sisteme za rukovanje tečnostima – na održiv način

Neka vaši procesi budu efikasniji i održiviji, a posao cveta, uz postizanje usaglašenosti sa propisima. Sa održivom optimizacijom iz Alfa Laval-a, možete uštedeti do 80% energije, kao i 90% vode i sredstava za čišćenje, uz minimiziranje otpada. To je dobro za ljude. Dobro za planetu. Dobro za profitabilnost.

Sustainable optimizat640