Tretman na bazi celuloze

Kompanija Alfa Laval je svoje veliko iskustvo u preradi etanola na bazi šećera i skroba primenila na proizvodnju etanola iz celuloze. Drvo, šumski ostaci i poljoprivredni nusproizvodi su sve obilne sirovine za proizvodnju bioetanola, proširujući asortiman sirovina za proizvodnju etanola kao obnovljivog goriva.

Cellulose 640x360

Predtretman/enzimska hidroliza

Alfa Laval isporučuje dve različite vrste izmenjivača toplote

  • Alfa Laval WideGap i spiralni pločasti izmenjivač toplote
  • za upotrebu u preradi etanola na bazi celuloze. Najprikladniji izbor zavisi od fizičkih svojstava i sadržaja dugih vlakana u celuloznoj suspenziji.

WideGap pločasti izmenjivači toplote razvijeni su posebno za industriju etanola, sa vrhunskim dizajnom portova i priključka. Manje kontaktnih tačaka znači manje mesta na kojima se vlakna mogu zaglaviti. Širok asortiman WideGap pločastih izmenjivača toplote, sa otvorima veličine od 100 mm do 350 mm, obezbeđuje da postoji WideGap konfiguracija pogodna za svaku instalaciju – bilo da se radi o maloj razvojnoj postavci ili velikom proizvodnom pogonu.

Alfa Laval spiralni pločasti izmenjivači toplote su idealni za upotrebu u preradi celulozne suspenzije sa visokim sadržajem dugih vlakana.

Takođe smo svetski lideri u isporuci membranskih sistema za proizvodnju enzima.

 

Fermentacija

 

WideGap rešenja izmenjivača toplote olakšavaju održavanje temperature fermentacije pod kontrolom, čak i kada je voda za hlađenje samo jedan stepen hladnija od fermentacije. Ako celuloznu suspenziju karakteriše visok sadržaj dugih vlakana, Alfa Laval spiralni izmenjivači toplote olakšavaju rešavanje toga.

Alfa Laval oprema za čišćenje rezervoara koristi moćne rotacione mlazne glave kako bi se obezbedilo brzo i pouzdano čišćenje fermentora, kao i poboljšanje prinosa i pouzdanosti. Nakon fermentacije, Alfa Laval separatori velike brzine obnavljaju kvasac, obezbeđujući najveći mogući prinos u kombinaciji sa najnižim operativnim troškovima na tržištu.

 

Destilacija/dehidracija

 

Izuzetno kompaktni Alfa Laval izmenjivači toplote olakšavaju instalaciju i efikasnije koriste prostor. Rebojleri omogućavaju rad čak i sa malim temperaturnim razlikama, dodatno optimizujući energetsku efikasnost korišćenjem izvora toplote nižeg kvaliteta.

Alfa Laval pločasti isparivač toplote je idealno rešenje za rad sa tečnostima visokog viskoziteta. AlfaVap jedinice su dizajnirane posebno za isparavanje, a AlfaFlash flash isparivač sa prinudnom cirkulacijom je idealan kao rebojler za više tečnosti koje stvaraju kamenac i prljavštinu, i upravlja visokim viskozitetom na energetski efikasan način zbog veoma visokog napona smicanja. Ovo smanjuje kamenac i prljanje i povećava prenos toplote.

Alfa Laval fleksibilni izmenjivači toplote sa zaptivkom su najtrajnija oprema dostupna za dehidraciju usled promene pritiska, gde je zamor često problem.

 

Odvodnjavanje lignina i koncentracija džibre

Alfa Laval dekanterske centrifuge  za odvodnjavanje lignina pružaju pouzdanu i izuzetno kompaktnu alternativu. Power plate tehnologija im omogućava superiorno odvajanje uz najnižu moguću potrošnju energije, a pločasti isparivači obezbeđuju maksimalno vreme rada i minimalno održavanje tokom odvodnjavanja i koncentracije džibre.