Proizvodnja polimera i vlakana

Proizvodnja polimera i vlakana zahteva efikasno upravljanje vlaknastim tečnostima, što postavlja velike zahteve pred opremu. Snažna oprema kao što je Alfa Laval WideGap rastavljivi pločasti izmenjivač toplote, Alfa Laval Compabloc i Alfa Laval spiralni izmenjivač toplote, lako izlaze na kraj sa vlaknastim medijumom, maksimiziraju proizvodnu efikasnost i uštede energije uz minimiziranje uticaja na životnu sredinu.

Alfa Laval equipments for industrial polymers and fibres production.

Optimizacija proizvodnje polimera i vlakana

Bez obzira da li proizvodite lateks, polietilen, polipropilen, polistiren ili PVC, Alfa Laval poseduje stručnost i širok asortiman opreme i servisa za optimizaciju proizvodnje polimera i vlakana za petrohemijsku industriju.

Nepredviđeno vreme zastoja usled prljanja može biti veoma skupo. Kako bi se obezbedila efikasnost procesa bez začepljenja, uskih grla i zastoja u radu, Alfa Laval WideGap pločasti izmenjivači toplote i poluzavareni pločasti izmenjivači toplote se preporučuje za slučajeve velikog prljanja kao što je hlađenje vode iz peleta.

Alfa Laval WideGap rastavljivi ploasti izmenjivač toplote je posebno krojen za upotrebu sa vlaknastim medijumima. Njegov pločasti obrazac i detaljni dizajn čitavog izmenjivača toplote obezbeđuje neometan prolazak vlaknastog medijuma kroz izmenjivač toplote. Pored toga, spiralni izmenjivači toplote kompanije Alfa Laval se često koriste za zahtevnije procese sa tečnostima koje imaju visok sadržaj čestica ili vlakana.

HEXpert alat olakšava odabir izmenjivača toplote

Online alati za odabir izmenjivača toplote za zahtevne procese, poput onih u petrohemijskoj industriji i industriji nafte i gasa. Pomoću intuitivnog interfejsa, HEKSpert omogućava kupcima da lakše i brže dobiju stručnu pomoć za svoje zahteve.

male Asian engineer wearing hard hat and safety glasses holding ipad infront of industrial plant