2023-10-17 Product news

Povraćaj investicije u nadogradnju postrojenja za samo četiri meseca kroz uštede vode i energije

Proizvodni pogoni vodećeg južnoafričkog proizvođača sladoleda su se širili decenijama, koristeći različite dobavljače komponenti i ostavljajući zadatke servisa i održavanja prilično složenim, dugotrajnim i sa skupim lagerom mnogo različitih rezervnih delova. Kao deo strategije nadogradnje, kompanija je želela da upravlja proizvodnom opremom samo od jednog dobavljača i da investira u opremu koja bi im omogućila da ispune ciljeve održivosti kompanije, uključujući uštedu vode, energije i ugljeničnog otiska. Prvi korak je bio zamena deset ventila sa Alfa Laval ventilima montiranim sa ThinkTop upravljačkim glavama, koji će potencijalno uštedeti 165000 litara CIP tečnosti svake godine uz odgovarajuće uštede troškova i energije.

Prelazak na standard štedi troškove i pojednostavljuje održavanje

Kada je vodeći južnoafrički proizvođač sladoleda odlučio da pojednostavi i unapredi svoju proizvodnu opremu, kontaktirali su svog dugogodišnjeg servisnog partnera IPS (Innovative Processing Solutions) kako bi procenili trenutnu postavku i isplanirali pravi put napred. Standardizacija je postala ključna reč u projektu nadogradnje pored strogih zahteva za higijenski učinak i visoku pouzdanost. Nakon inicijalne procene, IPS je predložio da se rešenje za nadogradnju bazira na Alfa Laval komponentama kako bi se povećala efikasnost u svakodnevnoj proizvodnji i rutinama održavanja. Predloženo rešenje je odjeknulo kod kupaca i kao prvi korak IPS je zamenio deset ventila Unique Mixproof ventilima kompanije Alfa Laval, svaki sa ThinkTop-om za optimizaciju čišćenja na lokaciji (CIP). Štaviše, sa IPS-om kao ovlašćenim Alfa Laval servisnim partnerom, proizvođač sladoleda je dobio lak pristup originalnim rezervnim delovima, dobro planiran plan održavanja i brzu tehničku podršku kako bi se izbegli skupi zastoji. „Ponosni smo što podržavamo rast jednog od vodećih proizvođača sladoleda u svetu. Naše blisko partnerstvo sa kompanijom Alfa Laval omogućava nam da napravimo stvarnu razliku za kupce u postizanju njihovih ciljeva standardizovanije i efikasnije proizvodnje, nižih troškova održavanja i održivije proizvodnje sladoleda“, kaže Hulisani Mudau, tehnički direktor u IPS-u.

 

optimize-ensure-competetive-edge.jpg

 

Štedeći 165000 litara vode za CIP svake godine IPS je koristio Alfa Laval kalkulator džula da proceni uštede vode i energije nove opreme. U poređenju sa starim rešenjem, očekuje se da će nova postavka uštedeti 165000 litara vode svake godine, što znači uštedu od 70000 evra, uključujući smanjene troškove energije i hemikalija. Pored toga, štede se troškovi za smanjeno rukovanje otpadnim vodama, ali to nije uključeno u proračune. „Džul je odličan alat za izračunavanje uštede pre stvarne investicije. Koristili smo džule da dokumentujemo potencijalne uštede različitih rešenja, što je dalo vredan doprinos procesu odlučivanja o strategiji nadogradnje fabrike“, kaže Hulisani Mudau. Ušteda vode se pretvara u značajne uštede u potrošnji energije za pumpanje i uštedu troškova za kupovinu vode, hemikalija i energije. Istovremeno se smanjuje opterećenje postrojenja za tretman otpadnih voda. Na osnovu pozitivnog iskustva prvih nadogradnji proizvodnje, projekat nadogradnje će se nastaviti u narednim godinama kako bi se kontinuirano poboljšavala produktivnost, smanjili troškovi održavanja i ostvarile značajne uštede na vodi i energiji.

Činjenice o rešenju

Svaki od deset DN50 Unique Mixproof ventila je montiran sa Alfa Laval V70 ThinkTop, koji smanjuje potrošnju vode tokom CIP-a za do 90%, dok smanjuje rizik od kontaminacije potvrđivanjem čišćenja. Uštede na CIP tečnosti direktno se pretvaraju u značajne uštede energije i troškova za grejanje vode, pumpanje i tretman otpadnih voda, kao i smanjenu upotrebu hemikalija. Jednostavna i održiva nadogradnja koja se u ovom slučaju isplati za samo četiri meseca i obećava dug i pouzdan radni vek.

Oznake

Sve
Ice cream scoops in bowls

        

Naglasak na inovacijama

        

Water_savings_pos_solid.png

 

Svake godine se uštedi 165000 litara vode

cleantech_cost_savings.jpg

 

70000 evra uštede, uključujući smanjene troškove energije i hemikalija

 

Emission-savings-pos-(CO2-e).png

Ušteda od 5 tona emisije CO2 svake godine

Povezani sadržaj