2023-03-13 Product news

Kompaktni AlfaCond štedi paru i smanjuje troškove održavanja

Fabrika papira Sappi Maastricht, Holandija, morala je da zameni svoj izmenjivač toplote sa školjkom i cevima koji je često curio. Pored toga, bio je težak za pristup i skup za održavanje. AlfaCond je rešio probleme.

Sappi paper mill installation 640x360.jpg

„Impresionirani smo koliko dubok vakuum postižemo sa AlfaCond 400“, kaže Peter Pijpers, menadžer za tehnologiju i inženjering Sappi, Maastricht fabrici. „Uspeli smo da povećamo količinu pare koja se sakuplja za upotrebu u delu za sušenje mašine za papir i više nego što smo se nadali. A održavanje je mnogo lakše i jeftinije.”

90.000 evra u otpadnom kondenzatu

Vodeći proizvođač papira Sappi se prvobitno obratio kompaniji Alfa Laval jer je kondenzator sa školjkom i cevima u delu za sušenje došao do kraja svog životnog veka. Često je curio, a svako curenje je značilo blokiranje cevi, smanjenu površinu, gubitak vakuuma i kondenzat koji je bukvalno odlazio u odvod umesto da se koristi za stvaranje pare za proces sušenja u fabrici papira.

Sappi normalno obnavlja 4 tone kondenzata na sat. Tokom poslednje godine rada izmenjivača toplote sa školjkom i cevima, 9 meseci kondenzata je otišlo u otpad. Čak i uzimajući u obzir niske troškove pare fabrike Sappi, gubitak je dostigao oko 90.000 evra. AlfaCond je rešio problem.

Kompaktno rešenje

Fabrika Sappi je takođe tražila kompaktno rešenje. Stari izmenjivač sa školjkom i cevima se nalazio se u uskom hodniku u prizemlju, što je otežavalo pristup za čišćenje i servis. Želeli su da novi izmenjivač toplote postave na visini od 6 metara radi lakšeg održavanja. „AlfaCond je bio savršen izbor jer nudi pad pritiska koji je jednak onom kod izmenjivača toplote sa školjkom i cevima na samo deliću veličine i težine“, kaže Ron Faber, inženjer prodaje, Alfa Laval.

Sappi paper mill from the outside.jpg

6 metara gore - isplativo iznenađenje

Pošto je AlfaCond dovoljno kompaktan da se postavi na visinu od 6 metara, stvara se još dublji vakuum zbog statične glave. Ovaj dublji vakuum povećao je uštedu na pari u procesu sušenja više nego što se u fabrici Sappi očekivalo.

„Nismo mogli da postignemo isti vakuum sa novim kondenzatorom sa školjkom i cevima jer nismo mogli da ga ugradimo na trenutnoj lokaciji. Hteli smo da ga postavimo ovde radi lakšeg pristupa, ali dobijamo i više pare.“ - Peter Pijpers, Sappi Maastricht Mills.

Niski troškovi, održavanje bez problema

AlfaCond je takođe izuzetno ekonomičan za održavanje. Dizajn i postavljanje osiguravaju da su površine za prenos toplote lake za pristup za pregled i mehaničko čišćenje. A servis se može obaviti na licu mesta bez potrebe za demontažom sistema. Pored toga, instalaciji je dodat prozor koji omogućava praćenje količine proizvedenog kondenzata u fabrici Sappi – i otklanjanje bilo kakvih problema na samom nastanku.

Svi su zadovoljni

„U principu smo zadovoljni rezultatom“, zaključuje Peter Pijpers. „Ne moramo više da ispitujemo – funkcioniše. Tehnička služba je zadovoljna. U proizvodnji su zadovoljni. Svi su zadovoljni.“

Oznake

Sve
阿法拉伐AlfaCond冷凝器-Alfa Laval AlfaCond condensers

        

O AlfaCond-u

Prvi na svetu pločasti kondenzator po meri razvijen je posebno za kondenzaciju pare pod niskim pritiskom ili uslovima vakuuma u ​​sistemima za isparavanje i destilaciju. Ima veliko sakupljanje pare na ulazu i dva mala izlaza za kondenzat.

  • Ploče specijalno osmišljene za kondenzaciju.
  • Kondenzat i voda za hlađenje se nikada ne mešaju, što uklanja izvor zagađenja.
  • Fleksibilan dizajn: lako se prilagođava promenljivim zahtevima kapaciteta.
  • Kompaktna veličina za manju instalaciju.
  • Minimizirano zagađivanje i lako održavanje za maksimalno vreme rada bez zastoja.

 AlfaCond pločasti kondenzator

Prednosti

  • Dublji vakuum štedi paru
  • Kompaktno rešenje i laka instalacija
  • Niži troškovi održavanja
  • Lak pristup

cleantech_symbols640x360.jpg

Ušteda energije

250 kW u uštedi kondenzata i dublji vakuum štedi paru.

Baza

Lak pristup za čišćenje i održavanje sa kompaktnim rešenjem na servisnoj platformi.

Promena tehnologije

Sa izmenjivača toplote sa školjkom i cevima na Alfa Cond – smanjenje veličine i težine uz održavanje pada pritiska.

Povezani sadržaj