2022-05-05 Product news

Predstavljamo novu Alfa Laval AC540 porodicu lemljenih pločastih izmenjivača toplote

Alfa Laval je predstavio novi AC540 lemljeni pločasti izmenjivač toplote na svom prvom onlajn događaju sa temom smanjenja emisije ugljen-dioksida, gde su se mogla videti nova, najsavremenija rešenja u oblasti energetske efikasnosti, čiste energije i kružne ekonomije. U korak sa mnogim brzim promenama u svetu rashladnih sredstava, Alfa Laval je razvio Alfa Laval AC540 porodicu lemljenih pločastih izmenjivača toplote, sa dizajnom koji je posebno optimizovan za rad sa R32, ugljen-dioksidom i drugim rashladnim fluidima sa niskim GVP-om.

 

Briga o životnoj sredini i zakoni usmereni na klimatske promene izazivaju industriju grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC) da dodatno stavi fokus na poboljšane performanse i energetsku efikasnost i da preispita svoj izbor rashladnih sredstava.

Povećana upotreba rashladnih sredstava sa niskim GVP-om, uključujući prirodna rashladna sredstva kao što su propan i HFC kao što je R32, jedan je od ključnih aspekata rešavanja klimatskih problema. Drugi važan aspekt je smanjenje energije po jedinici hlađenja. Porodica AC540 ima za cilj i jedno i drugo, u opsegu kV osmišljenom da ispuni zahteve graditelja sistema.

CO2 takođe dobija na značaju na tržištu pošto je postao norma u komercijalnim rashladnim primenama, kao što su supermarketi, a takođe ima prednosti u drugim primenama, uključujući rashladne uređaje velikog kapaciteta i velike toplotne pumpe.

Alfa Laval AC540 porodica lemljenih pločastih izmenjivača toplote je dizajnirana da odgovori na ove izazove

Po veličini, kapacitetu i mestu u našoj ponudi, porodica AC540 spada između AC502 i AC1000 i idealna je za upotrebu sa više rashladnih uređaja sa spiralnim hlađenjem od 250-800 kV. Modeli su visoki 750 mm i široki 400 mm i rade sa širokim spektrom rashladnih sredstava visoke gustine sa niskim GVP-om.

Porodica AC540 obuhvata jedinstvene, najsavremenije funkcije, uključujući DynaStaticTM distribuciju, koja se može optimizovati za određenu primenu i rashladno sredstvo, i IceSafe, koji pomaže našim kupcima da regulišu zamrzavanje. Porodica 540 takođe ima FlexFlowTM i PressureSecure, koji omogućavaju pouzdan rad čak i pri veoma visokim pritiscima.

„Alfa Laval ulaže velika sredstva u razvoj proizvoda, a naš fokus na inovacije je zaista očigledan u ovoj novoj porodici lemljenih izmenjivača toplote. Jedinstveni dizajn asimetrične ploče ove porodice omogućava minimiziranje punjenja rashladnog sredstva u isparivaču i takođe smanjuje pad pritiska na sekundarnoj strani, omogućavajući upotrebu manje pumpe, što smanjuje potrošnju električne energije i ukupne troškove“, kaže Fredrik Ekström, direktor poslovne jedinice za lemljene izmenjivače toplote spojene fuzijom.

Porodica 540 obuhvata četiri modela, od kojih se svi proizvode u novoj, najsavremenijoj fabrici Alfa Lavala u San Bonifaciju, Italija.

  • ACK540 je model velikog kapaciteta koji nudi izuzetne toplotne performanse, što ga čini idealnim za isparavanje u različitim primenama u industriji grejanja, ventilacije i klimatizacije.
  • ACH540 je sličan po dizajnu modelu ACK540, ali sa projektovanim pritiskom od 48 bara, pogodniji je za upotrebu sa drugim rashladnim fluidima velike gustine.
  • CBP540 može da se koristi kao potpoljeni CO2 isparivač, što omogućava proširenje prednosti tehnologije ploča na zadatke koji su tradicionalno bili ograničeni na izmenjivače toplote sa školjkom i cevima.
  • ACP540 je optimizovan za CO2. Funkcioniše kao isparivač sa direktnom ekspanzijom (DX) za upotrebu u subkritičnim kaskadnim sistemima.
„Porodica 540 je odličan dodatak Alfa Lavalovom sveobuhvatnom asortimanu efikasnih, inovativnih i održivih rešenja. I naravno, baš kao i svi naši proizvodi, oni su podržani od strane svetske mreže stručnjaka koji zaista razumeju poslovne potrebe naših kupaca.“

Da biste saznali više o liniji lemljenih pločastih izmenjivača toplote naizmenične struje, posetite:

lemljeni pločasti razmenjivači toplote naizmenične struje

 

 

AC540 heat exchanger
.

brazed_family_preview640x360.jpg

Alfa Laval lemljeni pločasti izmenjivači toplote su kompaktno i efikasno rešenje koje ne zahteva održavanje za grejanje, hlađenje, isparavanje i kondenzaciju kod brojnih primena.

Rešenja za lemljene pločaste izmenjivače toplote



 

 

Povezani sadržaj