AC

Izgrađena sa fleksibilnim distributivnim sistemom DynaStatic kompanije Alfa Laval kojeg naši stručnjaci optimizuju u skladu sa Vašom specifičnom aplikacijom i sa Vašim izborom rashladnog sredstva, naša AC linija izmenjivača toplote nudi vrhunske toplotne performanse u režimima isparavanja. U kombinaciji sa jedinstvenim FlexFlow asimetričnim pločama kanala dobijate maksimalnu moguću efikasnost svog sistema.

al bhe ac right

Više sa AC-om

  • DynaStatic i FlexFlow osiguravaju optimalnu efikasnost kondenzacije i isparavanja u bilo kojoj aplikaciji i sa bilo kojim rashladnim sredstvom
  • U svojstvu isparivača, AC jedinice upravljaju kapacitetima od 5 do 1000 kw
  • Pravi sistem dvostrukih rashladnih sredstava, sa tri moguća medijuma za dvostruke kompresore
  • Zahvaljujući otpornosti na visok pritisak, AC jedinica sa razvodnikom može takođe funkcionisati kao kondenzator u reverzibilnim sistemima
  • Dostupni za dizajnerske pritiske u rasponu od 32 do 60 bara, zauzimaju isti kompaktni prostor i nema potrebe za većim ramovima ili vijcima

Sa integrisanim, ali fleksibilnim DynaStatic distributivnim sistemom, Alfa Laval AC lemljeni izmenjivači toplote mogu da pruže visoke performanse u režimima isparavanja i kondenzacije. U mnogim slučajevima ove performanse mogu biti 20-40% veće od uporedivih izmenjivača toplote bez distributivnog sistema. Ovo nudi velike prednosti i za reverzibilne sisteme i onda kada je odmrzavanje ključno za aplikaciju. Kompanija Alfa Laval je posebno dizajnirala AC liniju za kondicioniranje/rashlađivanje aplikacija rashladnih agregata i aplikacija toplotnih pumpi. Uobičajeni režimi uključuju isparivače sa suvim ekspanzijama za hlađenje vode ili glikola, kondenzatore za odbacivanje ili vraćanje toplote u vodu, ekonomizatore, podhlađivače i izmenjivače za iskorišćavanje otpadne toplote.

Ključne primene

Kondicioniranje i rashladni agregati

Alfa Laval je posebno dizajnirala AC liniju za kondicioniranje/rashlađivanje aplikacija rashladnih agregata i aplikacija toplotnih pumpi

brazed air conditioning640x360

Toplotne pumpe

Lemljeni izmenjivači toplote Alfa Laval mogu se koristiti kao kondenzatori, ekonomizatori, isparivači i još mnogo toga

brazed heat pumps640x360

Kako funkcionišu

Sa distributivnim sistemom DynaStatic, AC modeli lemljenih pločastih izmenjivača toplote dizajnirani su tako da budu optimalno pogodni za njihovu namenjenu aplikaciju. Ovaj sistem je generalno dizajniran da obezbedi protok medijuma putem kontra-struje, ali takođe može i da se konfiguriše za koenergetske strujne tokove. Pogledajte animaciju da biste saznali više.


Jedinstvene funkcije za povećanje performansi

Sa više od 80 godina iskustva u inovacijama prenosa toplote, Alfa Laval zna šta je potrebno da se obezbede rešenja visokih performansi za bilo koju primenu. Naši stručnjaci kontinuirano razvijaju inovacije koje našim AC linijama lemljenih izmenjivača toplote obezbeđuju pouzdanije i efikasnije performanse.

DynaStatic

Fleksibilna distribucija rashladnog sredstva

Ovaj napredni način proizvodnje omogućava vam u da potpunosti prilagodite postavku, veličinu i broj ulaza kako bi se prilagodili vašoj specifičnoj primeni, osiguravajući optimalan sistem za distribuciju rashladnog sredstva za vaše proizvode. Rezultat je veća efikasnost uz fleksibilnost korišćenja rashladnih sredstava sa niskim GWP indeksom (potencijal globalnog zagrevanja).

PressureSecure - Siguran pritisak

Neuporediva snaga za zahtevne dužnosti

Naši inovativni dizajni ploča podržavaju najširi spektar primena na visokim temperaturama i pod visokim pritiskom. Jedinice mogu da rade koristeći tanje ploče i manje ploča, što znači manje sirovina, manju potrošnju energije, smanjeno punjenje rashladnog sredstva i duži životni ciklus opreme.

 

FlexFlow™

Vrhunske toplotne performanse

Alfa Lavalov patentirani asimetrični dizajn ploče jedna je od mnogih jedinstvenih inovacija koje vam poboljšavaju toplotnu efikasnost zahvaljujući optimizovanom padu pritiska i većoj turbulenciji.   Pored redukcije potrošnje energije, to znači i smanjenje količine rashladnog sredstva i sirovina.

IceSafe

Kontrolisano zamrzavanje koje nije destruktivno

Za primene koje to zahtevaju možemo isporučiti ploče sa izmenjivačima toplote dizajnirane da omoguće formiranje kristala leda pod određenim radnim uslovima, ali izmeštene iz osetljivih područja.  To obezbeđuje pouzdane performanse i dug vek proizvoda.

REFuture

Investicija otporna na budućnost za rashladna sredstva sutrašnjice

Kao inovativni pokretač u razvoju rešenja za prirodna rashladna sredstva, Alfa Laval donosi dugogodišnje iskustvo u radu sa proizvodima koji omogućavaju upotrebu rashladnih sredstava nove generacije i niskog GWP-a (globalni potencijal zagrevanja) kako bi vam pomogli da ispunite ciljeve održivosti i sve zakonske zahteve.


Pronađite Vaš izmenjivač toplote Alfa Laval AC

Alfa Laval AC linija lemljenih pločastih izmenjivača toplote dostupna je u četiri modela koji odgovaraju različitim maksimalnim dizajniranim pritiscima i optimizovani su za upotrebu sa različitim rashladnim sredstvima:

  • AC jedinice – 32 bara
  • ACH jedinice – 45 bara
  • ACK jedinice – 49 bara
  • ACP jedinice – 60 bara

Da biste bili sigurni da ste dobili najbolji model za svoj režim, kompanija Alfa Laval Vam nudi smernice i korisne alatke. Započnite istraživanjem našeg vodiča za proizvode, interaktivnog resursa koji je osmišljen kako bi Vam pomogao da brzo pronađete idealno rešenje za Vas.

 Posetite vodič za proizvode


.

Kontaktirajte nas

Da li imate pitanja o našem portfoliju lemljenih i fuzionisanih pločnih izmenjivača toplote? Možemo vam pomoći da pronađete optimalni model koji će odgovarati vašim specifičnim potrebama.

Kontaktirajte nas