2019-11-19 Product news

Predstavljamo Alfa Laval ThinkTop® V50 i V70

Alfa Laval je predstavila osveženu redizajniranu verziju Alfa Laval ThinkTop®, najprodavanije senzorske i upravljačke jedinice koju proizvodi kompanija za upotrebu sa higijenskim ventilima u industriji mleka, prehrambenih proizvoda, pića, alkohola i farmaceutskoj industriji. Alfa Laval ThinkTop V50 i V70, druga generacija premijum upravljačkih uređaja je ponovo projektovana kako bi ispunila potrebe kupaca i uvela poslednje tehnološke inovacije.

 

“Pažljivo smo saslušali šta naši kupci žele od senzorske i upravljačke jedinice," kaže René Stietz, Upravljanje proizvodima ventili i automatizacija, rad sa higijenskim fluidima, u kompaniji Alfa Laval. “Promene koje smo napravili na uređaju ThinkTop odgovaraju potrebama kupaca i zbog toga su izuzetno relevantne. Na primer, brže i intuitivnije podešavanje bez gubljenja izdržljivosti i pouzdanosti." 

 

Redizajniran da bi zadovoljio potrebe kupaca

Preuređeni Alfa Laval ThinkTop po prvi put nudi kupcima: brzo i intuitivno podešavanje i puštanje u rad; unapređene 360° LED vizuelne indikatore statusa; promenjen položaj Gore Vent-a; kompaktniji i lepši dizajn; funkcija čišćenja sedišta ventila mlazom; i QR kod za brz pristup pomoćnim materijalima i direktnoj podršci na internetu.

 

  • Brz i intuitivan: Nova funkcija automatskog podešavanja omogućava proizvođačima brzo i lako puštanje u rad - do 90% brže nego prethodne generacije. Plus funkcija uživo podešavanja u kombinaciji sa prepoznavanjem ventila omogućava savršeno uklapanje pri svakom podešavanju.
  • Prilagodljiv i pametan: Novi ThinkTop odgovara svakom Alfa Laval ventilu, što ga čini savršenim sa svako naknadno ugrađivanje. Pored toga, pametan je. Poseduje 24/7 samodijagnostiku, operacije provere i popravke po potrebi i napredni 360° LED vizuelni indikator status, tako da operatori mogu jasno da vide status ventila bez obzira da li se nalaze u proizvodnji.
  • Izdržljiv i pouzdan: Novi ThinkTop je dugovečan i pouzdan poput prve generacije. Međutim, promena položaja Gore Vent-a čini ThinkTop još izdržljivijim i pouzdanijim nego ranije, jer se izjednačava pritisak u uređaju uz otklanjanje rizika od ulaska vode.
  • Estetski dizajn: Izuzetno praktičan, novi minimalistički eksterni izgled sa oštrim linijama, bez zavrtanja i besprekorne geometrije je 30% manji od prethodne verzije, a iste je visine, što ga čini pogodnim za postavljanje na uskom prostoru. Unutrašnja kontrolna ploča sa jednim senzorom prepuna funkcionalnosti upravlja svim funkcijama i komunikacijama ventila; nije potreban adapter.
  • Čišćenje sedišta mlazom: Iskoristite izuzetno efikasan mlaz CIP tečnosti tokom trenutka otvaranja podizača i gurača sedišta. Ovako optimizovana aktivacija ventila drastično smanjuje potrošnju vode tokom Cleaning-in-Place postupka i štedi do 90% troškova sredstva za čišćenje.

Evoluciono razmišljanje

Alfa Laval ThinkTop predstavljen je 2000. godine kao tehnološko otkriće koje će napraviti revoluciju u oblasti tehnologije senzora i upravljača higijenskih ventila. Skoro 20 godina kasnije, kompanija Alfa Laval je sada primenila evolucione mere na dokazanu radilicu, uz radikalne izmene izgleda i funkcionalnosti kako bi se zadovoljile izmenjene potrebe kupaca i visoki zahtevi.

Nove Alfa Laval ThinkTop V50 i V70 serije zadovoljavaju zahteve svih ventila i biraju su zavisno od broja potrebnih elektromagnetnih ventila. ThinkTop V50 serija ispunjava zahteve Alfa Laval DV-ST, leptir ventila, ventila sa jednostrukim i dvostrukim sedištem, dok ThinkTop V70 serija odgovara zahtevima navedenih ventila kao i Alfa Laval ventilima sa dvostrukim sedištem i specijalnim ventilima.

Pored toga, novi Alfa Laval ThinkTop V50 i V70 ispunjavaju zahteve klase zaštite IP66, IP67 i IP69K.

Da biste saznali više o Alfa Laval ThinkTop V50 i V70, posetite www.alfalaval.com/thinktop

O kompaniji Alfa Laval

Alfa Laval je vodeći svetski dobavljač specijalizovanih proizvoda i inženjerskih rešenja zasnovanih na ključnim tehnologijama prenosa toplote, separacije i rada sa fluidima.

Oprema, sistemi i usluge kompanije su namenjeni da pomognu klijentima da optimizuju performanse svojih procesa. Rešenja im pomažu da greju, hlade, razdvajaju i transportuju proizvode u delatnostima koje se bave proizvodnjom prehrambenih proizvoda i pića, hemikalija i petrohemijom, farmaceutskim proizvodima, skrobom, šećerom i etanolom.

Proizvodi kompanije Alfa Laval se takođe koriste u elektranama, na brodovima, za istraživanje nafte i gasa, u mašinskoj industriji, u rudarstvu i za tretman otpadnih voda, kao i za kućne klima i rashladne uređaje.

Globalna organizacija kompanije Alfa Laval blisko sarađuje sa kupcima iz skoro 100 zemalja kako bi im pomogla da ostane ispred konkurencije na svetskoj areni. Kompanija Alfa Laval je kotirana na berzi Nasdaq OMX i u 2018. godini zabeležila je godišnje prihode od prodaje od oko SEK 40,7 milijardi (oko 4,0 milijardi evra). Kompanija ima oko 17.200 zaposlenih.

www.alfalaval.com

Povezani sadržaj