CM

Maksimalno povećajte vreme rada postrojenja istovremeno maksimalno smanjujući troškove uz Alfa Laval CM, bežičnim sistemom za praćenje vibracija koji prati zastoje rotirajuće opreme kao što su pumpe, mikseri i agitatori. Kompaktan i jednostavan za upotrebu pruža podršku prilikom donošenja odluka čuvajući opremu u postrojenju. Senzor meri vibracije i upozorava operatere putem vizuelnog LED indikatora na monitoru i na svakom povezanom mobilnom uređaju u dometu kada se prekorače unapred postavljeni

CM condition monitor top

Duže vreme rada procesa uz daljinsko praćenje

  • Praćenje stanja obezbeđuje brz i tačan odgovor
  • Minimalno neplanirano vreme zastoja
  • Niski ukupni troškovi vlasništva
  • Jednostavno se instalira, koristi i održava
  • Povećava bezbednost radnika

Dozvolite sistemu Alfa Laval CM da praćenje stanja opreme dovede na viši nivo pomoću naprednih podataka o vibracijama, temperaturi i vremenu rada, u cilju praćenja stanja opreme i obezbeđenja kontinuiteta procesa.

Sistem CM prikuplja i analizira podatke sa rotirajućih mašina i beležeći svako odstupanje od referentnih performansi. Na osnovu tih podataka operater može brzo doneti prave odluke i zakazati održavanje u skladu sa tim, sprečavajući na taj način moguće probleme pre nego što isti nastanu. Ovako se radno vreme maksimalno produžava, povećava efikasnost, smanjuje rizik od kvara opreme i smanjuju ukupni troškovi vlasništva.

Sistem za praćenje stanja je pogodan za upotrebu u industriji mleka i mlečnih proizvoda, prehrambenoj industriji, industriji pića, sredstava za domaćinstvo, biotehnološkoj i farmaceutskoj industriji.

Praćenje stanja mašina

Praćenje i beleženje vibracija, relativne temperature i vremena rada vaše rotirajuće opreme. Sistem CM je prvobitno bio optimizovan za upotrebu sa klipnim pumpama Alfa Laval SX i SRU, a adaptacijom proizvoda isti može da prati drugu rotirajuću opremu kao što su agitatori i mikseri. Sistem CM beleži podatke po unapred određenim intervalima i mapira trendove kako biste mogli da zakažete održavanje na osnovu stvarnog stanja vaše opreme. Na ovaj način se obezbeđuje odgovarajuće upravljanje opremom i kontinuitet procesa.

Proaktivne provere ispravnosti opreme

Pratite rotirajuću opremu sa vašeg iOS-a ili pametnog Android telefona ili tableta pomoću besplatne mobilne aplikacije tokom rutinskih kontrola postrojenja. Vizuelni LED indikator takođe daje vizuelno obaveštenje o radnom statusu mašine. Tako tehničari za održavanje mogu na najbolji način da iskoriste svoje vreme dok su usredsređeni na maksimalno povećanje pogonskog vremena opreme.

Donošenje odluka na osnovu podataka

Korišćenje sistema CM sa njegovim intuitivnim tehnikama mašinskog učenja pomaže operaterima da donose odluke o održavanju i obustavi procesa na osnovu praktičnih informacija, uključujući stvarno vreme rada, analizu trendova i vreme sledećeg servisa.

Omogućava sigurnost i produktivnost radnika

Pouzdano i sigurno daljinsko praćenje vaše opreme i sistema doprinosi bezbednosti radnika. Daljinska defektaža takođe povećava produktivnost i efikasnost radnika i istovremeno značajno smanjuje troškove održavanja.

Jednostavna instalacija i upotreba

Instalacija i korišćenje sistema za praćenje sa baterijskim pogonom je jednostavno. Putem bluetooth komunicira sa intuitivnom aplikacijom i prenosi podatke do kontrolnog menija koji se jednostavno koristi na svakom iOS i Android uređaju.

Senzori

Prate vibracije, temperaturu uređaja i radne sate.

Mobilna aplikacija

Daljinsko praćenje opreme na lokaciji sa bilo kog iOS ili Android uređaja.

Kontrolni meni

Intuitivni kontrolni panel koji se lako koristi za praćenje vibracija, temperature vreme rada i status baterije.

CM condition monitor top
condition monitoring app
CM condition monitor app dashboard

Kako radi

. .

Sistem Alfa Laval CM koristi troosni akcelerometar i interni senzor temperature za prikupljanje i čuvanje podataka o mašini. Sistem za praćenje se aktivira kada detektuje vibracije i pokreće brojač vremena rada. Nakon toga nastavlja da prati vibracije po tri ose i unutrašnju temperaturu uređaja 24 časa, sedam dana u nedelji po intervalima koje je korisnik unapred definisao.

Jednostavno preuzmite intuitivnu aplikaciju koja se lako koristi kako bi korisnici u krugu od 20 metara od sistema CM mogli da pristupe podacima putem tehnologije Bluetooth Low Energy (BLE) na svojim iOS ili Android uređajima. Kontrolni meni koji se lako koristi omogućava korisnicima da pregledaju podatke o vibracijama koji su konvertovani pomoću brze Furijeove transformacije (FFT), porede trenutno radno stanje sa referentnim vrednostima i definišu intervencije kako bi rešili sve probleme i sprečili kvar opreme.

U aplikaciji se prikazuje status baterije sistema CM, istorijski podaci o vibracijama i unutrašnjoj temperaturi mašine, ukupno vreme rada i detaljni podaci o mašini kao što su nivoi vibracija i analiza frekvencije. Korisnici takođe mogu da pronađu i kontaktiraju naše partnere servisere putem aplikacije.

Pridružite nam se na putovanju za Industry 4.0 gde digitalizacija i interakcija između ljudi i mašina može još više da optimizuje vaše procese. 

 

Da biste preuzeli aplikaciju za Alfa Laval CM sistem za praćenje stanja skenirajte QR kod ili kliknite na dugme „Preuzmi“.

 

QR-code_App download.png

 

Preuzmi CM aplikaciju

Takođe vas može interesovati…

SRU

Svojim nesmetanim pumpanjem sa malom silom smicanja, SRU je ključna pumpa sa rotirajućim klipovima proizvođača Alfa Laval za pažljivo rukovanje osetljivim procesnim fluidima u industriji mleka i mlečnih proizvoda, prehrambenoj industriji, industriji pića, biotehnološkoj i farmaceutskoj industriji.

Alfa Laval 优质转子泵-Alfa Laval high-quality rotary lobe pump

SX

SX je Alfa Laval-ova vrhunska rotirajuća pumpa dizajnirana za pažljivi transport procesnih tečnosti u higijenskim i ultra čistim aplikacijama u biotehnološkoj i farmaceutskoj industriji, industriji zdravlja i lepote i zahtevne primene u prehrambenoj industriji.

sx rotary lobe pump left side 640x360

SX UltraPure

Alfa Laval SX UltraPure je pumpa sa rotirajućim klipovima proizvođača Alfa Laval koja je specijalno projektovana za pažljiv transport procesnih fluida kada se zahtevaju uslovi visoke čistoće u farmaceutskoj i biotehnološkoj industriji.

sxultrapure-640x360(shadow)

Alfa Laval Analytics

Alfa Laval Analytics je vodeće rešenje zasnovano na veštačkoj inteligenciji za praćenje stanja na mreži. Analitika vam pomaže da otkrijete potencijalni kvar mašine pre nego što do njega dođe i dijagnostikujete osnovni uzrok. Rešenje koje je jednostavno za korišćenje i pristupačno donosi bezbrižnost i pomaže da vaše pumpe u svakom trenutku imaju vrhunski učinak.

Analytics Monitor

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360
.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više

Tehnički članci (eng)