CM Connect

Alfa Laval CM Connect je monitor stanja i mrežni prolaz u "oblaku" za daljinsko praćenje higijenskih pumpi u realnom vremenu. Kompaktan i jednostavan za korišćenje, takođe može da poveže do deset Alfa Laval CM bežičnih monitora vibracija, šaljući ključne podatke u "oblak". Intuitivna kontrolna tabla omogućava korisnicima pristup podacima na povezanim računarima ili mobilnim uređajima – bilo kada i bilo gde. Delotvorna obaveštenja omogućavaju informisano donošenje odluka kako bi se sprečili

阿法拉伐CM Connect监视器

Optimizujte odluke o održavanju koristeći praćenje stanja u realnom vremenu

  • Maksimizirajte kontinuitet procesa i efikasnost opreme kroz odluke zasnovane na podacima
  • Povećajte vrednost opreme, eliminišite skupe neplanirane zastoje i poboljšajte učinak opreme
  • Smanjite ukupne troškove vlasništva identifikacijom, određivanjem prioriteta i planiranjem zadataka održavanja na osnovu stvarnog stanja opreme
  • Bezbedno obezbedite i analizirajte podatke o opremi u realnom vremenu sa udaljene lokacije pomoću intuitivne kontrolne table na povezanim računarima
  • Pronađite ovlašćene servisne centre i rezervne delove koji se troše koristeći kontrolnu tablu za praćenje stanja

Smanjite neplanirane zastoje tako što ćete saznati ključne podatke potrebne za pametne odluke o održavanju zasnovanog na stanju. Alfa Laval CM Connect obezbeđuje potpunu vidljivost vibracija, temperature i vremena rada vaših povezanih pumpi. Iskorišćavanje delotvornih podataka za usmeravanje vaših odluka o održavanju u realnom vremenu poboljšava kontinuitet procesa i poboljšava upravljanje opremom.

Maksimizirajte efikasnost postrojenja i zaštitite svoju opremu

Koristite analizu trendova i dijagnostiku da biste pokrenuli odgovarajuće radnje održavanja, povećali vreme rada bez zastoja, produžili vek trajanja vaših pumpi i poboljšali upravljanje opremom i njeno korišćenje.

Niži ukupni troškovi vlasništva, viši nivo bezbednosti radnika

Daljinsko praćenje stanja opreme omogućava proaktivne odluke o održavanju, koristeći mašinsko učenje za predviđanje potencijalnih problema pre nego što isti budu uticali na vaše operacije i radnike. Uz sveobuhvatno praćenje stanja možete smanjiti rizik od nezgoda i povreda vašeg osoblja, kao i potencijalnog gubitka i oštećenja imovine. Ovo povećava bezbednost radnika i istovremeno smanjuje ukupne troškove vlasništva.

Jednostavan za instalaciju, lak za rukovanje sistem za praćenje stanja

Postavljen na zid, Alfa Laval CM Connect služi kao mrežni prolaz. Povezuje do deset bežičnih CM monitora vibracija u dometu preko Bluetooth-a i šalje podatke u "oblak" koristeći 4G LTE vezu. Kada se montira na Alfa Laval LKH, SRU, SX i DuraCirc pumpe, može da deluje i kao samostalni monitor stanja dok prikuplja i šalje podatke sa CM monitora vibracija u "oblak". Jednostavan pristup podacima i analizi trendova sa povezanih personalnih računara ili mobilnih uređaja omogućava pametne odluke o održavanju zasnovane na stanju.

CM Connect система контроля технического состояния для дистанционного мониторинга вращающегося гоборудования

Kako radi

. .

Koristeći Bluetooth Low Energy (BLE) tehnologiju, Alfa Laval CM Connect sistem za praćenje stanja povezuje do deset Alfa Laval CM bežičnih monitora vibracija u dometu, prikupljajući podatke sa rotirajuće opreme o triaksijalnoj vibraciji, unutrašnjoj temperaturi i vremenu rada. Zatim prenosi podatke u "oblak" preko povezivanja putem 4G dugoročne evolucije (LTE).

 

Za potpunu vidljivost opreme na određenoj lokaciji, korisnici pristupaju podacima i analizi trendova pomoću intuitivne kontrolne table sa povezanih računara i/ili mobilnih uređaja – bilo kada, bilo gde. Kontrolna tabla prikazuje stanje opreme, status baterije povezanih monitora vibracija, istorijske podatke za analizu vibracija mašine i frekvencije, trenutne i ukupne sate rada, broj zaustavljanja/pokretanja i informacije, kao što je serijski broj, uređaja koji se prati.

 

Izbor bilo kog pojedinačnog uređaja omogućava korisnicima da vide podatke o vibracijama prikupljene pomoću triaksijalnog akcelerometra, status nivoa vibracija u odnosu na osnovnu liniju i trenutno stanje opreme u poređenju sa njenom originalnom referentnom vrednošću. Korišćenje delotvornih podataka podržava održavanje zasnovano na stanju kako bi se sprečio kvar opreme.

Ako dođe do odstupanja od unapred podešenih graničnih vrednosti, korisnici primaju obaveštenjaimejlom ili SMS-om u realnom vremenu. Ovo omogućava odgovarajuću akciju, identifikaciju i otklanjanje osnovnog uzroka potencijalnih problema koji mogu izazvati kvar opreme.

 

Korisnici takođe mogu da lociraju i kontaktiraju ovlašćene Alfa Laval servisne partnere u blizini, obezbeđujući brz i lak pristup obučenim i profesionalnim servisnim centrima koji koriste originalne Alfa Laval rezervne delove, održavaju pouzdanost opreme i sprovode održavanje pod garancijom.

 

Da biste preuzeli aplikaciju Alfa Laval CM Connect, skenirajte QR kod ili kliknite na dugme za preuzimanje.

 

Cm_connect_app_QR.png

 

Preuzmite aplikaciju CM Connect

 

 

 

CM Connect screens device (4)

Pretplata na Connected Services

Da biste povećali pouzdanost opreme i vreme rada bez kvarova, neophodno je uspostaviti osnovnu liniju učinka statusa ili stanja vaše opreme praćenjem konkretnih radnih parametara vaših pumpi. U tom cilju, kupovina Alfa Laval CM Connect uključuje 12-mesečnu pretplatu na Connected Services za pregled podataka o trenutnom stanju opreme i uspostavljanje osnovne linije za merenje učinka.

 

Instaliranje i puštanje u rad CM Connect po prvi put automatski aktivira Connected Services. Connected Services uključuje 4G LTE pristup, gde je dostupan, prilagođeni interfejs kontrolne table za neograničen broj korisnika. Takođe obuhvata i tim stručnjaka kompanije Alfa Laval koji mogu da vas posavetuju i daljinski prate vašu opremu kako bi sprečili neplanirane zastoje i smanjili troškove održavanja. Oni takođe mogu da daju savete i pomognu lokalnim servisnim timovima o tome kako najbolje da dodeljuju prioritet obaveznim zadacima održavanja.

 

Nakon početnog perioda pretplate, CM Connect pretplata za Connected Services će se automatski obnavljati svake godine, na osnovu broja praćenih uređaja i zahteva korisnika, sve dok se ne otkaže.

Takođe biste mogli biti zainteresovani za...

CM

Maksimizirajte rad postrojenja uz minimiziranje troškova uz Alfa Laval CM, bežični sistem za praćenje vibracija koji prati radno stanje pumpi.

CM top 640x360

LKH

Dizajnirane da zadovolje higijenske zahteve industrije mleka, hrane i pića i proizvoda za ličnu negu, LKH centrifugalne pumpe povećavaju produktivnost procesa dok obezbeđuju visoku efikasnost i nežno rukovanje proizvodom.

LKH Centrifugal Pump left side row 640x360

DuraCirc

Nema više kompromisa: najbolja ponuda u klasi za vrhunski učinak, vrhunsku higijenu i jednostavniju uslugu – sve u istoj pumpi

DuraCirc® circumferential piston pump

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda

Najnovija verzija 'Close at hand'

Close at hand 2019 - Cover image 640x360
.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više

Tehnički članci (eng)