Protein
Dekanterske centrifuge postaju sve važnije u industriji obnavljanja masti, ulja i proteina. Alfa Laval dekanterske centrifuge za meso i ribu imaju koristi od dugogodišnje tradicije i iskustva – nastavili smo da unapređujemo paletu naših horizontalnih centrifuga i dekantera, omogućavajući našim kupcima da poboljšaju obnavljanje dragocenih proteinskih frakcija, masti i ulja na najefikasniji mogući način.
Povećajte prinos i smanjite troškove energije i operativne troškove:
- Odlično prečišćavanje
- Visoka stopa obnavljanja
- Visoka suvoća "kolača"
- Veoma prilagodljiv za vaše konkretne zahteve primene
- Kompaktan i robustan dizajn sa zaštitom od habanja
DRNX
Za tehničko obnavljanje
- Tehnička kategorija I i II
- Proizvodi do 130°C
- Zaštita od habanja u volfram karbidu koji se lako menja
- Fleksibilna konfiguracija koja ispunjava zahteve kupaca
- Zaptivke i zaptivači u kontaktu sa proizvodom su standardno Viton/FKM.
- Osmišljeno i optimizovano za proces suvog renderovanja
FDNX
Za primene u prehrambenoj industriji
- III kategorija kvaliteta hrane
- Proizvodi do 100°C
- Zaštita od habanja u volfram karbidu koji se lako menja
- Fleksibilna konfiguracija koja ispunjava zahteve kupaca, CIP se može izabrati
- Zaptivke i zaptivači u kontaktu sa proizvodom su standardno Viton/FKM sa FDA sertifikatom.
SANX
Za primene u prehrambenoj industriji
- Kvalitet hrane
- Pasterizovana hrana > 75°C
- Zaštita od habanja u volfram karbidu koji se lako menja
- Fleksibilna konfiguracija
- CIP je uključen
- Zaptivke i zaptivači u kontaktu sa proizvodom su standardno Viton/FKM sa FDA sertifikatom.
Tipična primena je linija za topljenje masti za prehrambenu industriju u stilu mokrog renderovanja ili proizvodnja proteinskog izolata/koncentrata.
MRNX
Za primene u prehrambenoj industriji
- Kvalitet hrane
- Proizvodi do 100°C, obično nepasterizovani <75°C
- Najbolji mogući sanitarni dizajn
- CIP je uključen
- Zaptivke i zaptivači u kontaktu sa proizvodom su standardno Viton/FKM sa FDA sertifikatom.
Tipične prehrambene primene za proteine osetljive na temperaturu su mehanička obrada mesa ili surimija sa smanjenim sadržajem masti.
Primene
Naše dekanterske centrifuge za proteine se koriste u:
- Konvencionalnim procesima (suvog) renderovanja (nizvodno ili umesto vijčane prese)
- Postrojenjima za riblje brašno (voda za presovanje ribe ili dekanter za celu ribu)
- Postrojenjima za mokro renderovanje/topljenje masti za stočnu hranu ili hranu
- DAF procesima uklanjanja
- Proizvodnji mesa smanjene masnoće
- Kožarama
- Postrojenjima za preradu hrane za kućne ljubimce
- Objektima za proizvodnju biljnih proteina
- Objektima za obradu krvi
- Linijama za preredu surimija ili krila
- Objektima za proizvodnju želatina
Naše dekanterske centrifuge za proteine mogu obnoviti/proizvesti:
- Masti/ulja i proteinska brašna
- Hidrolizovani proteinski ekstrakt/koncentrat/digest
- Supe ili čorbe
- Krvno brašno, plazmu ili hemoglobin
- Koštani gel ili koštano brašno
- "Vlažne" čvarke
- Devičanska ulja