Compabloc Free Flow

Alfa Laval Compabloc Free Flow je kompaktni kondenzator sa veoma visokom efikasnošću prenosa toplote posebno dizajniran za farmaceutsku industriju i visoke higijenske zahteve moderne API (aktivni farmaceutski sastojci) proizvodnje. Higijenski dizajn, visoke performanse, niski operativni troškovi i jednostavna instalacija osiguravaju bezbednost pacijenata, pouzdan produženi rad i efikasnost proizvodnje.

阿法拉伐 Compabloc Free Flow 紧凑型冷凝器-Alfa Laval Compabloc Free Flow compact condenser

Spakujte više kapaciteta za kondenzaciju u postojeći prostor u vašoj API proizvodnji

  • Jednostavno za potvrdu - u potpunosti ispunjava zahteve za ugradnju u cGMP procese
  • Potpuno varen dizajn i dostupan u materijalima otpornim na koroziju, što ga čini savršenom zamenom za grafitni blok ili dobošasti izmenjivač
  • Vrhunski higijenski dizajn čini da čišćenje bude brzo, lako i pouzdano, dok male zapremine smanjuju upotrebu rastvora za čišćenje
  • Kompaktna veličina i mala težina omogućavaju vam povećanje kapaciteta čak i kada je prostor ograničen - savršen za naknadnu ugradnju
  • Dokazani niski troškovi rada i održavanja

Alfa Laval Compabloc kondenzator Free Flow koristi materijale otporne na koroziju. Njegova kompaktna veličina čini ga savršenim za naknadnu ugradnju i što znači niže troškove rada kada je u pitanju čišćenje. Široki kanal slobodnog protoka rezultira sa vrlo niskim padom pritiska, što ga čini idealnim za zadatke duboke vakuumske kondenzacije. Turbulentni protok na strani medijuma za hlađenje minimizira skaliranje i olakšava CIP.

.

Bezbednost pacijenata i cGMP (dobra proizvodna praksa)

Compabloc Free Flow nudi najsavremeniji higijenski dizajn i u potpunosti ispunjava zahteve za ugradnju u stroge cGMP procese. To Compabloc Free Flow čini pogodnim za farmaceutske procese, poput API proizvodnje

Nove mogućnosti sa kompaktnim kondenzatorom

Patrik Arvidsson, poslovni menadžer u kompaniji Alfa Laval, objašnjava prednosti upotrebe kompaktnih kondenzatora u API proizvodnji. 

Jednostavnost čišćenja i pregleda

Efikasno čišćenje kondenzatora reaktora od vitalnog je značaja za sigurnost pacijenata. Kondenzator koji je teško očistiti dovodi do povećanja prenošenja i unakrsne kontaminacije između serija. Za višenamenski reaktor to može biti pogubno ako se mešaju različiti lekovi. To može biti ozbiljan problem za jednonamenski reaktor jer smanjuje sledivost. Čišćenje i potvrđivanje čišćenja za Compabloc Free Flow je brzo i jednostavno zahvaljujući potpunoj odvodljivosti i odsustvu pukotina, mrtvih tačaka i kontaktnih tačaka na strani proizvoda. Inspekcije se izvode lako kroz mlaznice ili jednostavnim otvaranjem ploča, omogućavajući vam potpun pristup svim navlaženim površinama proizvoda.

Savršeno za API proizvodne procese

Grafitni blokovi se široko koriste kao kondenzatori u API proizvodnim procesima zahvaljujući svojoj sposobnosti da izdrže agresivne medijume. Međutim, kao što su iskusile mnoge farmaceutske kompanije, grafitni blokovi imaju veliku manu. Oni oslobađaju čestice ugljenika i smolu u tok proizvoda. Compabloc Free Flow dostupan je u materijalima otpornim na koroziju, što ga čini savršenom zamenom za grafitne blok-kondenzatore u API proizvodnji.

Kako radi

.

Compabloc Free Flow je dostupan u dve verzije. U jezgru jedinice je gomila talasastih ploča za prenos toplote izrađenih od nerđajućeg čelika ili legure C22, koje su naizmenično zavarene kako bi se formirali kanali. Para i rashladni medijum teče kroz alternativne kanale, uzrokujući da se para kondenzuje na hladnim pločama. Široki kanal slobodnog protoka rezultira vrlo niskim padom pritiska, što ga čini idealnim za dubinske vakuumske kondenzacije. Na strani rashladne tečnosti, pregrade usmeravaju rashladne medijume napred-nazad kroz kanale kako bi povećale turbulenciju i toplotnu efikasnost.

 

Kompletno pakovanje ploča ubacuje se u čelični okvir pričvršćen na glave koje zadržavaju pritisak. Četiri pokretna panela sadrže ulazne i izlazne priključke i omogućavaju lak pristup svim navlaženim površinama prozvoda.

plate_technology_200x200.jpg

Kondenzator sa jednim prolazom

Ova verzija je pogodna kada para sadrži male količine inertnih gasova. Para ulazi kroz veliki otvor na gornjoj ploči i kondenzuje se na pločama. Kondenzat izlazi kroz kosinu, na dnu ploče.

Kondenzator sa dva prolaza

Two-pass condenser

Verzija sa dva prolaza može se koristiti kada para sadrži veći deo inertnih gasova. Glavna kondenzacija se dešava pri prvom prolazu, gde se kondenzabilni deo pare kondenzuje na pločama pre izlaska kroz zakošenu ploču sa drenažnim dnom.

Nekondenzovane pare prolaze kroz drugi prolaz, gde su pothlađene da bi maksimizirale kondenzaciju. Turbulencija u drugom prolazu pomaže u uklanjanju izmaglice, a vakuum se lako izvlači iz izlaza drugog prolaza. Sa dvoprolaznim kondenzatorom nema potrebe za dodatnim separatorom pare, jer se odvajanje vrši u jedinici.

.

Reference kupaca

Saznajte više o farmaceutskim postrojenjima širom sveta koja koriste Alfa Laval Compabloc i Compabloc Free Flow kao kondenzatore. 

Bayer HealthCare Pharmaceuticals

Bayer HealthCare Pharmaceuticals Baier u Berlinu (bivši Schering Plough) ima 25 Compabloc kondenzatora napravljenih od hasteloja i titanijuma instaliranih u procesima sa visokim cGMP zahtevima. Jedinice se čiste raznim rastvaračima pomoću sistema za čišćenje na mestu (CIP). Prednosti: ušteda prostora, niski kapitalni troškovi i jednostavna instalacija.

bayer healthcare pharmaceuticals 640x360

API proizvođač u Švajcarskoj

Instalirana kod API proizvođača u Švajcarskoj, Compabloc Free Flow jedinica koristi kondenzator reaktora. Njen higijenski dizajn omogućava uštedu prostora, omogućava jednostavnu ugradnju i lakoću validacije čišćenja.

pharmaceutical industry 640X360

Merck

Kompanija Merck, Nemačka, instalirala je više od 100 Compabloc kondenzatora napravljenih od hasteloja C22 i 316L nakon uspešnih testova u pilot postrojenju. Jedinice se koriste kao kondenzatori reaktora i kondenzatori za sušare. Prednosti: poboljšani rad procesa, u skladu je sa visokim zahtevima komapktnosti cGMP zahtevima.

merck 640x360

Shanghai Syntheall

Shanghai Syntheall, Kina, koristi kondenzatore Compabloc izrađene od hasteloja C22 i 316L kao kondenzatore reaktora. Prednosti: ušteda prostora, niski kapitalni troškovi, jednostavna instalacija.

shanghai syntheall 640x360