Industrijska serija

Naš širok asortiman industrijskih pločastih izmenjivača toplote sa zaptivačem je pogodan za sve vrste industrije i višestruke primene od grejanja, hlađenja i povrata toplote do kondenzacije i isparavanja. Stalno težimo da proširimo i nadogradimo asortiman, dodajući nove kriterijume učinka i veću fleksibilnost. Ono što se danas naziva „sledeća generacija“ uskoro će biti standard za celu industrijsku liniju Alfa Laval.

Industrial Alfa Laval plate and gasketed plate heat exchangers

Ka novim standardima efikasnosti, pouzdanosti i upotrebljivosti

 • Visoka energetska efikasnost
 • Fleksibilno – podesivo za širok spektar primena
 • Osigurava optimalan učinak u konkretnim primenama na osnovu konkretnih potreba
 • Lako se instalira
 • Visoka upotrebljivost

Naši industrijski pločasti razmenjivači toplote su energetski efikasni, kompaktni, jednostavni za održavanje, lako se prilagođavaju promenama kapaciteta i predstavljaju relativno nisku kapitalnu investiciju. Širok spektar opcija kada je u pitanju veličina, ploča i materijal zaptivača i dodataka znači da se mogu posebno osmišljavati i konfigurisati za vašu primenu, od najjednostavnijih poslova do najzahtevnijih gde su zahtevi i za učinak i za dokumentaciju visoki.

.

Da li ste u potrazi za uštedom energije?

Alfa Laval postavlja standarde za termičku efikasnost pločastih izmenjivača toplote. Objedinjavajući inovativne karakteristike koje poboljšavaju energetsku efikasnost i minimiziraju zastoje, možemo ubrzati prelazak na održivija rešenja i dostići neto nulu do 2050. godine.

TS45 plate on grey medium shot 4 640x360

Da li su vam potrebne BIM datoteke?

Alfa Laval izmenjivači toplote su sada dostupni u digitalnoj infrastrukturi za BIM objekte. Pregledajte i preuzmite datoteke za informaciono modeliranje zgrada (BIM) za vaša rešenja za prenos toplote.

header tools 640x360

Uštedite energiju – od početka do kraja!

Iskoristite decenije Alfa Laval iskustva u radu sa EPC projektima i vašim krajnjim kupcima. Možemo vas podržati tokom celog projekta kako bismo bili sigurni da vaši kupci dobiju optimalan paket izmenjivača toplote.

engineers and contractor discussing at table
.

Zahtevajte nove standarde

Predstavljamo najsavremenije pločaste izmenjivače toplote sa zaptivačem na svetu. Otkrijte kako će vam naša linija pločastih izmenjivača toplote sa zaptivačem sledeće generacije doneti veću efikasnost, bolju pouzdanost i veću upotrebljivost.

Demand new standards Webbanner EN
.

Princip rada

Područje prenosa toplote pločastog izmenjivača toplote sa zaptivačem se sastoji od niza valovitih ploča, sastavljenih između okvira i potisnih ploča kako bi se održao pritisak. Zaptivači deluju kao zaptivke između ploča. Tečnosti normalno prolaze protivstrujno kroz izmenjivač toplote. Ovo daje najefikasniji termički učinak i omogućava veoma blizak temperaturni pristup, odnosno temperaturnu razliku između izlaznog procesnog medijuma i medijuma koji ulazi u rad.

Alfa Laval izmenjivač toplote od ploča i okvira sa zaptivačem tečnost/tečnost

 

Alfa Laval izmenjivač toplote od ploča i okvira sa zaptivačem i parnim grejačem

Alfa Laval 2-prolazni izmenjivač toplote od ploča i okvira sa zaptivačem

.

Karakteristike koje prave razliku

Industrijska linija ima funkcije koje ovu porodicu visokog učinka pretvaraju u efikasnu i pouzdanu radnu snagu koja je jednostavna za servisiranje i održavanje tokom celog životnog ciklusa proizvoda.

Za efikasnost

Poboljšanjem efikasnosti vašeg izmenjivača toplote, možete maksimizirati proizvodnju i minimizirati potrošnju energije kako biste smanjili račun za struju i poboljšali svoj ekološki otisak.

Pogledajte animacije proizvoda u nastavku ili pribavite više informacija i poslušajte naše tehničke stručnjake.

CurveFlow™
područje distribucije

Poboljšava protok medija i minimizira rizik od prljanja.

 

OmegaPort™
necirkularne rupe za portove

Poboljšava protok medija i termičku efikasnost.

FlexFlow™
dizajn ploča

Poboljšava termičku efikasnost i optimizuje iskorišćenje pada pritiska.

Ofsetni žleb zaptivke

Osigurava iskorišćenost ploča za maksimalnu efikasnost prenosa toplote.

Za pouzdanost

Uvek nastojimo da povećamo pouzdanost svakog aspekta naših pločastih izmenjivača toplote sa zaptivačem. Fokusiramo se na izdržljive dizajne zasnovane na robusnim materijalima i sigurnim proizvodnim procesima.

Pogledajte animacije proizvoda u nastavku ili pribavite više informacija i poslušajte naše tehničke stručnjake.

PowerArc™
pločasti razdelnik

Poboljšava krutost ploče za duži vek trajanja.

Poravnanje u pet tačaka

Osigurava pouzdano pozicioniranje ploča i lako servisiranje za velike uređaje.

SteerLock™
poravnanje ploča

Osigurava pouzdano pozicioniranje ploče i lako servisiranje.

Za upotrebljivost

Jednostavan dizajn otvaranja i zatvaranja ploče i okvira sa zaptivačima omogućava pregled i servis bez problema. Takođe vam omogućava da lako prilagodite uređaj novim uslovima procesa.

Pogledajte animacije proizvoda u nastavku ili pribavite više informacija i poslušajte naše tehničke stručnjake.

ClipGrip™
dodatak zaptivača

Obezbeđuje savršeno zaptivanje i održavanje bez problema.

Tbar symbolValjak sa T-trakom

Obezbeđuje donju jedinicu koja se lako servisira.

Kutije za ležajeve

Garantuje uređaj koja se lako otvara za lakše i efikasnije održavanje.

Kompaktan okvir

Olakšava održavanje i minimizira potrebu za servisnim područjem.

Otkrijte više funkcija

Postoji mnogo više karakteristika u Alfa Laval izmenjivačima toplote sa zaptivačem koje prave razliku. Nove inovacije i dokazani koncepti zajedno nude velike prednosti kao što su niski ukupni troškovi životnog ciklusa proizvoda, povećana proizvodnja, minimizirano vreme zastoja i povećana bezbednost osoblja.

Pogledajte brošure proizvoda da biste pronašli kompletnu listu karakteristika svakog modela iz industrijskog asortimana.

Vođenje ugla

Nagnuti otvor zavrtnja

Komora za curenje

Izdužene matice

Podloška za zaključavanje

Fiksna glava zavrtnja

Zavrtanj sa otvorom u obliku ključaonice

Valjak potisne ploče

Različite ploče za različite industrijske potrebe

Ploče su dostupne sa različitim potisnim dubinama, uglovima šare i različitim valovitim oblicima koji su svi pažljivo osmišljeni i odabrani za postizanje optimalnog učinka. Naša industrijska linija je dostupna sa četiri glavne konfiguracije ploča:

 • Jedna ploča sa ševronskim uzorkom za paralelni protok za optimalan termički učinak i pad pritiska.
 • Jedna ploča sa ševronskim uzorkom za dijagonalni protok za optimalan termički učinak kada se montira horizontalno i potrebna je potpuna drenaža.
 • Ploča sa dvostrukim zidom kada treba da izbegnete mešanje tečnosti.
 • Gemini ploča sa dvostrukim zidom kada treba da izbegnete mešanje tečnosti u higijenskim primenama.

Područje distribucije osigurava da se tečnosti ravnomerno raspodeljuju na područje prenosa toplote i pomaže u izbegavanju stagnirajućih zona koje mogu izazvati prljanje.

Postoji veliki broj karakteristika dizajna koje pomažu u maksimalnom prenosu toplote. Visoka efikasnost po m2 minimizira broj ploča i korišćene sirovine. Ovo rezultira kompaktnim uređajem koji štedi prostor.

Dok velika turbulencija protoka između ploča dovodi do većeg prenosa toplote, posledica je pad pritiska. Naši termoinženjeri vam mogu pomoći da izaberete model i konfigurišete ono što je pogodno za vašu primenu tako da dobijete maksimalnan termički učinak sa minimalnim padom pritiska.

Profil zaptivke

Lepak zaptivke

Zaptivači se koriste za efikasno zaptivanje izmenjivača toplote. Profil zaptivača, širina, debljina, tip i smeša polimera su konfigurisani za svaki izmenjivač toplote i njegovu predviđenu funkciju. U zavisnosti od primene i učestalosti otvaranja uređaja, zaptivač se ili pričvršćuje pomoću klipsi ili prstiju ili se lepi za ploču. Koristimo specijalno razvijen dvokomponentni očvrsnuti epoksidni lepak za maksimalnu adheziju u primenama gde je potrebno često čišćenje.

.

AHRI sertifikovani industrijski pločasti izmenjivači toplote sa zaptivačem

Asortiman izmenjivača toplote Alfa Laval AlfaQ je sertifikovan u skladu sa AHRI* Programom sertifikacije izmenjivača toplote tečnosti/tečnost (LLHE) (AHRI 400) koji obezbeđuje termički učinak u skladu sa objavljenim specifikacijama proizvođača. Tipične HVAC primene uključuju podstanice za daljinsko hlađenje, sisteme za skladištenje leda, hlađenje centara podataka i sisteme slobodnog hlađenja. Detaljnije o Alfa Laval asortimanu AlfaQ.

 • Uklonite nesigurnost u pogledu termičkog učinka
 • Smanjena upotreba energije u celom sistemu i smanjeni operativni troškovi
 • Ekološki učinak bez kompromisa
 • Nezavisno uverenje
 • Tri godine garancije

Izmenjivači toplote premalih dimenzija mogu dovesti do veće upotrebe energije u celom sistemu, većih operativnih troškova i ugrožavanja ekološkog učinka. Sa AHRI sertifikatom, sigurni ste da će pločasti izmenjivač toplote funkcionisati kako je potrebno. Nema rizika od nedovoljnog učinka. Nema neizvesnosti. Radi ono što piše na kutiji, garantovano.

*Sertifikat američkog Instituta za klimatizaciju, grejanje i hlađenje (AHRI) je jedina globalna sertifikacija učinka treće strane za pločaste izmenjivače toplote.