GL

Linija proizvoda Alfa Laval GL predstavlja ultra-kompaktno i veoma efikasno rešenje dizajnirano da odgovori na jedinstvene izazove istovremenog rada sa gasnim i tečnim medijumima. Novi revolucionarni dizajn podnosi vrlo visoke temperature sa vrlo niskim padom pritiska. Proizvedeni po dokazanoj Alfa Laval tehnologiji lemljenog bakra, oni takođe obezbeđuju pouzdane performanse koje očekujete od svetskog lidera u prenosu toplote.

GL150 heat exchanger

Postižete više sa lemljenom gas-u-tečnost tehnologijom

  • Naši standardni gas-u-tečnost modeli podržavaju temperaturu gasa i do 750°C
  • Za posebne primene, moguće su temperature iznad 1400°C
  • Veoma nizak pad pritiska u asimetričnim primenama zahvaljujući patentiranom „rupičastom“ dizajnu ploča
  • Kondenzat iz gasnog medijuma lako se odvodi zahvaljujući kondenzatnom priključku koji se isporučuje sa uređajem
Linija proizvoda Alfa Laval GL predstavlja savršen izbor za brojne asimetrične primene prenosa toplote. Dizajnirani su laganom lemljenom konstrukcijom koja nudi mnogo veću toplotnu efikasnost i obično je 75% manja od dizajna školjki i cevi koje se koriste za slične zadatke. Pored toga, dok uobičajeni pločni izmenjivači toplote od lemljenog bakra često mogu da podnose samo temperature do 225°C, naša GL linija proizvoda podržava mnogo više temperature bez rizika od toplotnog iscrpljenja. To omogućava vrhunske performanse na visokim temperaturama izduvnih gasova kao i u svim vrstama primene kondenzacije.
.

Kako radi

Alfa Laval izmenjivači toplote gas-u-tečnost koriste tanke, rebraste ploče od nerđajućeg čelika kako bi se obezbedio prenos toplote iz jednog medijuma u ​​drugi. Lemljeni bakar zaptiva medijume u pakovanju od ploča, što rezultira efikasnim izmenjivačem toplote koji se sastoji samo od površina koje aktivno doprinose prenosu toplote. Kontaktne tačke između ploča su takođe lemljene, što poboljšava otpornost na pritisak i temperaturu.

Rasporedom kanala formiranih između ploča osigurava se protok medijuma kroz alternativne kanale u suprotnom obrascu, što dodatno optimizuje efikasnost prenosa toplote. Jedan kanal je daleko veći od drugog kanala, što omogućava jedinici da obrađuje veoma velike zapreminske protoke.

.

Da li ste spremni da postignete više?

Zanima vas šta naša GL linija proizvoda može doneti vašem poslu? Preuzmite pregled našeg portfolija gas-u-tečnost da biste saznali više o tome kako kupci koriste ovu tehnologiju u različitim primenama. Takođe, pronaći ćete informacije o konfiguraciji proizvoda kao i tehničke specifikacije.

GTL group 640 360

Uverite se sami

Kao efikasna tehnologija sa vrlo malim dimenzijama, Alfa Laval GL pločni izmenjivači toplote mogu se koristiti na pozicijama tokom vašeg procesa. Pogledajte ovaj primer animacije da biste saznali više i uverili se koliko su zaista kompaktni!

Vaš centar za najnovije informacije o grejanju i hlađenju

Zahvaljujući višedecenijskom iskustvu u razmeni toplote, Alfa Laval nudi znanja za rešavanje savremenih izazova u grejanju i hlađenju. Nađite odgovore na složena pitanja o svemu od energetske efikasnosti do prirodnih rashladnih sredstava, uz korisne alate koji će vam olakšati pronalaženje prave tehnologije za vaše potrebe.

heating cooling-hub-vignette-2021
.

Kontaktirajte nas

Da li vam je potrebna snaga da postignete više u vašim primenama hlađenja pomoću gasa? Kontaktirajte nas danas kako biste saznali više o kompletnom portfoliju Alfa Laval pločnih gas-u-tečnost izmenjivača toplote. Naši stručnjaci mogu vam pomoći kako biste pronašli optimalni model koji će odgovarati vašim specifičnim potrebama na srbija.info@alfalaval.com

service_man.jpg