Hlađenje

Danas postoje ogromne mogućnosti da se smanji karbonski otisak industrijskih i komercijalnih rashladnih sistema. Nove, efikasnije termalne tehnologije omogućavaju smanjenje potrošnje energije i, kao rezultat, emisije. U isto vreme, gasovi staklene bašte koji se emituju iz tradicionalnih rashladnih sredstava sada se mogu eliminisati prelaskom na prirodne alternative poput amonijaka ili, paradoksalno, samog ugljen-dioksida.

Sa znanjem stečenim iz 90 godina iskustva sa tehnologijom pločastih izmenjivača toplote, Alfa Laval je razvio širok portfolio rešenja izmenjivača toplote koja omogućavaju nove održive mogućnosti u komercijalnim i industrijskim rashladnim sistemima. Kontaktirajte nas danas da biste saznali kako naša rešenja povećavaju efikasnost do 10%, što rezultira oko 5500 GWh godišnje uštede energije. Takođe možemo da vas podržimo sa jedinstvenim rešenjima za rešavanje izazova prelaska na prirodna rashladna sredstva.

cleantech-refrigeration-intro-img.jpg

Bela knjiga: Kretanje kroz promenljivo tržište rashladnih sredstava

Trenutno je u toku velika promena na tržištu rashladnih sredstava. Vođeni zabrinutošću za životnu sredinu, zakonodavstvo gura postepeno ukidanje tradicionalnih rashladnih sredstava u korist novih alternativa sa nižim potencijalom globalnog zagrevanja (GVP). Preuzmite ovu belu knjigu za osnovni temelj za odabir i prilagođavanje alternativnih rashladnih sredstava za različite primene u grejanju i hlađenju.

AL-NRVTS WP-640x360

Slučaj klijenta: Stručnost za rashladna sredstva sutrašnjice

Saznajte zašto su stručnjaci za hlađenje Bort de Graaf izabrali Alfa Laval poluzavarenu tehnologiju za svoje kaskadne sisteme amonijaka/ugljen-dioksida. Pored pružanja pouzdane zaštite od curenja, funkcije sledeće generacije kao što je CurveFlow™ obezbeđuju najveće toplotne performanse na tržištu.

 

Cleantech-proof-pack-Refrigeration.jpg

Pogledajte brojke: potencijal energetske efikasnosti rashladne tehnike

Da li ste znali da su milioni Alfa Laval izmenjivača toplote danas instalirani u rashladnim uređajima širom sveta? U kombinaciji, oni pomažu našim kupcima da uštede preko 5,5 TWh električne energije svake godine! To znači smanjenje emisije ugljen-dioksida za više od milion tona.

U stvari, ako se efikasna rešenja Alfa Laval koriste u svim novim instalacijama, mogli bismo da smanjimo emisije za dodatnih 144.000 tona. To je kao da se otarasite 470 letova između Londona i Singapura!

Želite da saznate više o tome kako Alfa Laval može maksimizirati energetsku efikasnost različitih rashladnih uređaja? Preuzmite našu infografiku da biste videli više brojeva.


Preuzmite infografiku

Naša rešenja

Alfa Laval AlfaNova

Većina pločastih izmenjivača toplote koji se koriste u komercijalnom ili industrijskom hlađenju malog kapaciteta su napravljeni od bakarnog lemljenja. Iako je pogodan za mnoge primene, ovo negativno reaguje sa amonijakom, koji je važno prirodno rashladno sredstvo. Izgrađen našom jedinstvenom metodom fuzionog vezivanja, AlfaNova je jedini 100% pločasti izmenjivač toplote od nerđajućeg čelika na tržištu. Zbog toga nudi veoma kompaktno i efikasno rešenje za hlađenje veoma čistih, osetljivih tečnosti i kada se koristi prednost niskog GWP potencijala amonijaka.


Saznajte više

dont_crack_under_pressure_4.png

Alfa Laval poluzavareni pločasti izmenjivači toplote

Za rashladne sisteme koji se koriste u industrijskim rashladnim aplikacijama, naši kompaktni poluzavareni izmenjivači toplote omogućavaju još veću efikasnost i pouzdanost kada se koristi amonijak kao rashladno sredstvo sa niskim GWP. Alfa Laval poluzavareni izmenjivači toplote su takođe izbor izmenjivača toplote u kaskadnim sistemima koji rade sa ugljen-dioksidom kao sekundarnim medijumom za aplikacije za zamrzavanje, smanjujući punjenje amonijaka dok sprečavaju rizik od unakrsne kontaminacije sa svojim dokazanim RefTight™ sistemom zaptivke.


Saznajte više

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Alfa Laval lemljeni pločasti izmenjivači

Naši pločasti razmenjivači toplote lemljeni bakrom su kompaktno, efikasno rešenje koje ne zahteva održavanje za grejanje, hlađenje, isparavanje i kondenzaciju u brojnim rashladnim aplikacijama i sa većinom tipova ekološki prihvatljivih rashladnih sredstava sa niskim GWP. Ovo uključuje važna prirodna rashladna sredstva poput ugljen-dioksida i ugljovodonika. Svaka jedinica je dizajnirana za optimizovan rad, sa nizom jedinstvenih karakteristika koje obezbeđuju i superiorne termičke performanse i maksimalnu pouzdanost.


Saznajte više

cleantech-refrigeration-commercial-refrigeration.jpg

Komercijalno hlađenje

Alfa Laval širok asortiman izmenjivača toplote nalazi se u brojnim stambenim i komercijalnim klimatskim aplikacijama – uključujući klimatizaciju (čileri), grejanje vode iz slavine (bojler/solar), toplotne pumpe i transportno hlađenje.


Saznajte više

Cleantech-Refrigeration-industrial-refrigeration-final-210303.jpg

Industrijsko hlađenje

Od industrijskog zamrzavanja i hlađenja do hlađenja klizališta i prehrambenih procesa, Alfa Laval nudi najnovija, energetski efikasna rešenja pločastih izmenjivača toplote. Za prehrambenu industriju nudimo visokoefikasne hladnjake vazduha koji se mogu kombinovati sa pločastim izmenjivačima toplote.

Primene se kreću od hlađenja u klanicama i prostorima za preradu ribe i mesa, do kontrole klime u skladištima za svežu hranu.


Saznajte više

Tražite više alata i stručnosti?

Želite da dobijete više od znanja koje je Alfa Laval stekao u našem devetodecenijskom iskustvu u termo transferu? Da li vašem preduzeću treba pristupiti BIM datotekama, 3D crtežima ili drugim konsultantskim alatima? Posetite naš Alfa Laval centar za grejanje i hlađenje za najnovije resurse za vašu industriju.

Alfa Laval Heating and cooling hub


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo

Kontaktirajte nas

Te informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.