Tretman na bazi šećera

Alfa Laval dugi niz godina pomaže klijentima u industriji šećera da optimizuju svoje procese. Naše specijalizovane tehnologije za proizvodnju etanola na bazi šećera iza sebe imaju generacije sa znanjem i iskustvom.

Cane 640x360

Predtretman

Sok se ekstrahuje iz šećerne repe ili trske za proces fermentacije. Alfa Laval WideGap pločasti izmenjivači toplote se koriste za uklanjanje šećera i vlakana iz sirovog soka.

Fermentacija

U procesu fermentacije, kvasac pretvara šećer u etanol. Alfa Laval WideGap pločasti razmenjivači toplote uklanjaju višak proizvedene toplote, obezbeđujući fermentaciju na idealnoj temperaturi. Za maksimalni prinos, Alfa Laval centrifugalni odvajači sa diskovima odvajaju kvasac od piva nakon fermentacije. Alfa Laval oprema za čišćenje rezervoara obezbeđuje brzo i pouzdano čišćenje fermentora, čime se poboljšava i prinos i pouzdanost.

Destilacija/dehidracija

Izuzetno kompaktni Alfa Laval izmenjivači toplote olakšavaju instalaciju i efikasnije koriste prostor. Rebojleri omogućavaju rad čak i sa malim temperaturnim razlikama koje dodatno optimizuju energetsku efikasnost korišćenjem izvora toplote nižeg kvaliteta.

Alfa Laval fleksibilni izmenjivači toplote sa zaptivkom su najtrajnija oprema dostupna za dehidraciju usled promene pritiska, gde je zamor često problem.

Komina

Alfa Laval pločasti isparivači obezbeđuju kompaktno rešenje za koncentraciju komine. AlfaFlash flash isparivači sa prinudnom cirkulacijom se koriste za postizanje visokih koncentracija na energetski najefikasniji način, smanjujući potrebe za čišćenjem. Alfa Laval membrane se koriste za poliranje kondenzata od isparavanja.