Tretman maslinovog ulja
Proizvođači maslinovog ulja širom sveta se oslanjaju na stručno znanje i opremu kompanije Alfa Laval koja im pomaže u izvlačenju maksimuma iz maslina, pretvarajući ih u najbolje moguće maslinovo ulje. Mi nudimo neke od najboljih naprednih prerađivačkih tehnologija za maslinovo ulje na svetu, uz decenije praktičnog iskustva i znanja ujedno i o proizvodnji kvalitetnog maslinovog ulja i iskorišćenju i valorizaciji nusproizvoda. To pravi veliku razliku u onome što možete postići, dajući vam značajnu
Kompletnu liniju za ekstrakciju maslinovog ulja u dve i tri faze, za šaržnu proizvodnju
- Kompletnu liniju za ekstrakciju maslinovog ulja u dve i tri faze, za kontinualnu industrijsku proizvodnju
- Malo visoko-tehnološko modularno postrojenje za proizvodnju kvalitetnog maslinovog ulja
- Postrojenje za ponovno mlevenje, za izvlačenje ulja iz komine
- Postrojenje za dehidriranje za preradu komine
Kompanija Alfa Laval je jedna od nekoliko kompanija koje nude opremu za sve vaše prioritete i potrebe kada je u pitanju prerada maslina – od početnog uklanjanja listova do ekstrakcije i konačnog pakovanja – za postavke praktično bilo koje veličine, kapaciteta i kompleksnosti.
Mi smo takođe i eksperti za integrisanje različitih procesa, tehnologija i opreme, kako bi se postigli ekonomičniji i kvalitetniji rezultati.
Olive oil production
Whether you need a single machine or complete process lines including installation and commissioning, you can reap huge benefits from working with a technology supplier completely familiar with all aspects of olive oil production.

By-product
An innovative four-step re-milling process to find new ways of reusing by-products, so they have greater commercial value.

Case story: De Carlo
For the last 50 years, the family-run olive oil producer De Carlo in Bitritto, Italy has been using Alfa Laval’s olive oil production equipment, including the latest Sigma 6 especially designed for small-scale olive oil mills. Watch the video to see how they improve the quality of their olive oil, optimize costs, and reduce the consumption of water.
Case story: Sociedad Agricola Ouro Vegetal (SAOV)
In this video, the award-winning Portuguese olive oil producer Sociedad Agricola Ouro Vegetal (SAOV) reveals how they handle the biggest challenges faced in the last 3-4 years, that is, to meet the recent increase in extra production while maintaining a high-quality standard for their olive oil.