Proizvodnja zaslađivača

Alfa Laval isporučuje dokazana rešenja za isparavanje za sve vrste skroba i zaslađivača - od pojedinačnih komponenti do potpunih sistema isparavanja. Naša rešenja pružaju prednosti kompaktne instalacije, minimalnu obojenost i visoku energetsku efikasnost. Alfa Laval sistemi za isparavanje su u funkciji u stotinama postrojenja širom sveta, obrađujući širok spektar različitih zaslađivača.

Sweetener evaporation 640x360

Kompaktni sistemi

Alfa Laval AlfaVap sistemi za isparavanje zasnivaju se na dizajnu ploča-i-ram specijalno konfigurisanom za isparivače. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu i izuzetnoj toplotnoj efikasnosti AlfaVap jedinica, kompletna instalacija je mnogo manja od odgovarajućih sistema zasnovanih na tehnologiji cev-u-cevi. Takođe možete lako proširiti kapacitet dodavanjem dodatnih ploča u pločne isparivače.

Kompaktna veličina i mala visina AlfaVap sistema za isparavanje znači da im je potrebna manja snaga pumpanja da bi se održao protok medija, čime se smanjuju troškovi energije.

Ušteda energije

Najefikasniji način smanjenja potrošnje pare u sistemima za isparavanje je povećanje broja efekata. Svaki efekat štedi paru i smanjuje troškove energije. Zbog kompaktnog dizajna, Alfa Laval sistem može da sadrži više efekata u datom prostoru nego bilo koji tradicionalni sistem padajućeg sloja.

Mala veličina takođe znači da se postojeći sistem padajućeg sloja može naknadno ugraditi sa dodatnim Alfa Laval efektom, što rezultira do 33% manjom potrošnjom pare.

Visoka toplotna efikasnost pločnih isparivača omogućava korišćenje toplote iz različitih izvora, poput mehaničke i termičke kompresije, kao i otpadne pare iz sušara.

Lako održavanje i duži radni vek

Veoma turbulentan protok u pločnom isparivaču čini ga manje podložnim prljanju. Temperatura isparavanja u isparivaču Alfa Laval takođe je niža od većine drugih dizajna, što smanjuje rizik od nečistoća. Rezultat je sistem koji se znatno manje prlja, lako održava i ima duži radni vek.

Sve površine su lako dostupne za održavanje i mogu se očistiti na licu mesta u okviru fizičkog otiska jedinice.

Visok kvalitet proizvoda

Niska temperatura u kombinaciji sa kratkim vremenom zadržavanja u pločnom isparivaču (zbog male zapremine) obezbeđuje krajnji proizvod visokog kvaliteta sa minimalnom obojenošću.

Mala zapremina zadržavanja takođe obezbeđuje brza, glatka pokretanja uz lako upravljanje.

Idealno rešenje za tečnosti visoke viskoznosti

Alfa Laval sistem za isparavanje može lako da rukuje tečnostima iznad 300 cP, što je često ograničenje za isparivače padajućeg sloja. Što je veća viskoznost, to je veća relativna efikasnost sistema Alfa Laval u poređenju sa drugim tehnologijama.