Rafinisanje šećera

Alfa Laval isporučuje napredna rešenja za zagrevanje šećernih tečnosti, grejanje i hlađenje sirupa, melase i drugih tečnosti visoke viskoznosti, odvodnjavanja šećerne mase sa dna bistrila, rešenja za isparavanje i kondenzaciju.

Sugar refining

Šećerne tečnosti

Alfa Laval nudi napredna rešenja za zagrevanje šećernih tečnosti, grejanje i hlađenje sirupa, melase i drugih tečnosti visoke viskoznosti, odvodnjavanje šećerne mase sa dna pročišćivača šećera, rešenja za isparavanje i kondenzaciju.

Sirupi, melasa i druge tečnosti visoke viskoznosti

Standardni Alfa Laval pločasti izmenjivači toplote takođe mogu da obezbede efikasno grejanje i hlađenje tečnosti visoke viskoznosti. Takođe isporučujemo rotirajuće pumpe koje su robusne i izdržljive čak i kada je u pitanju rukovanje abrazivnim sredstvima koji sadrže kristale.

Isparavanje

Za rafinerije šećera, Alfa Laval može isporučiti sve, od jedne AlfaVap jedinice radi samostalnog efekta, do kompletnog, potpuno projektovanog sistema za isparavanje. U isparivaču AlfaVap šećerni sok ima znatno kraće vreme zadržavanja, što smanjuje formaciju boje i daje veći kvalitet proizvoda.

Kondenzacija

Idealan kao vakuumski kondenzator, AlfaCond pločasti kondenzator zadržava kondenzat odvojen od sredstva za hlađenje. Za rafineriju šećera ovo je od posebne koristi, jer se kondenzat može vratiti na prednji kraj rafinerije bez pothlađivanja. Pored toga, voda za hlađenje održavaće se čistom od šećernog ostatka, što minimizira potrebu za tretmanom rashladne vode.

Šećerna masa

Centrifuge za dekanter koriste se za odvod šećerne mase iz bistrila sirovog šećera, smanjujući gubitak šećera, štedeći vodu i smanjujući probleme sa odlaganjem.

Često postavljana pitanja o šećeru

Koja su pitanja koja naši kupci najčešće postavljaju? Neki od odgovora mogu vas iznenaditi.

 Često postavljena pitanja