Proizvodnja finih i posebnih hemikalija

Proizvodnja finih i specijalnih hemikalija – kao što su lepkovi, smole, surfaktanti, polimerni aditivi, hemikalije za tretiranje vode i ostalo – zahteva specijalizovane tehnologije koje su ujedno i pouzdane i ekonomične. Alfa Laval blisko sarađuje sa petrohemijskim proizvođačima kako bi se optimiziralo hlađenje, grejanje, kondenzovanje, ponovnog zagrevanje i procesi prenosa toplote i unapredila profitabilnost.

Fine & Specialty chemicals production 640x360

Optimizacija proizvodnje finih i specijalnih hemikalija

Fine i specijalne hemikalije se proizvode u manjim količinama u odnosu na masovnu proizvodnju, obično sa veoma specifičnom namenom. Bilo da proizvodite surfaktante, hemikalije za tretiranje vode, pesticide, polimerne aditive, smole, lepkove, vitamine ili druge supstance, efikasni procesi prenosa toplote su od vitalnog značaja za vaše poslovanje.

Alfa Laval Compabloc, Alfa Laval spiralni izmenjivači toplote, AlfaVap, AlfaCond, Duroshell i AlfaNova jedinice su posebno dizajnirane za zadovoljenje zahteva industrije finih i specijalnih hemikalija. Sve ove jedinice su kompaktne, jednostavne za montažu i lake za održavanje. To smanjuje ujedno i troškove i prostor koji zauzimaju uz povećanje efikasnosti i prinosa. Pored toga, mala zapremina ovih jedinica je jasna prednost, naročito pri rukovanju opasnim, nagrizajućim ili agresivnim medijumima.

Za zaobilaženje izazova koje donosi proizvodnja finih i specijalnih hemikalija

Alfa Laval nudi ujedno i najsavremeniju opremu i stručnost. U Hexion postrojenju za specijalne hemikalije u Roterdamu, Holandija, neželjeni otpadni proizvodi se prikupljaju u velikim količinama vode korišćene u proizvodnom procesu. Uvođenjem kompletnog evaporacionog sistema u proces, ovaj problem je bukvalno ispario u vazduh, a proizvodni kapacitet je povećan bez stvaranja većih količina neželjenih otpadnih proizvoda.

Proizvodnja finih i specijalnih hemikalija, šarža po šarža

Proizvodnja finih i specijalnih hemikalija

Proizvodnja finih i specijalnih hemikalija po šaržama je uobičajena, tako da su konzistentnost i kvalitet ključni. Alfa Lavalovi refluksni kondenzatori, hladnjaci proizvoda i obloženi grejači/hladnjaci obavljaju posao, garantujući kvalitet proizvodnje i efikasnost tokom procesa.