Proizvodnja metanola

Pouzdanost, energetska efikasnost i kvalitet proizvoda su od najviše važnosti za bilo koje postrojenje za proizvodnju metanola. Alfa Laval ima veliko iskustvo u pružanju stručnosti kao i dokazane opreme i usluga koje čine da nema problema u radu i pružaju bezbrižnost vlasnicima postrojenja za proizvodnju metanola.

Methanol production 640x360

Optimizacija proizvodnje metanola u oviru proizvodnje osnovnih hemikalija

Kod proizvodnje metanola, hlađenje procesnog gasa koji dolazi iz peći na veoma visokim temperaturama je ključno. Alfa Laval OLMI kotlovi sa otpadnom toplotom (WHB) i hladnjaci procesnog gasa (PGC) su posebno projektovani imajući taj proces na umu.

Tokom sinteze metanola, veoma kompaktni i efikasni Alfa Laval Packinox izmenjivač toplote na dovodnoj liniji/liniji otpadnih voda, se može pozicionirati pre reaktora za podizanje temperature dovodnog gasa toplotom izvučenom iz otpadnih voda iz reaktora. U poređenju sa tradicionalnom dobošasto-cevastom jedinicom, Packinox ne samo što nudi kapitalne uštede na troškovima instalacije, kao što su temelji i cevovodi, već takođe i smanjuje operativne troškove, upotrebu energije i troškove održavanja.

Svojom kompaktnom veličinom i nenadmašnim sposobnostima prenosa toplote, Alfa Laval Compabloc izmenjivači toplote su odličan izbor za kondenzaciju, ponovno zagrevanje i iskorišćenje toplote u destilacionom odeljku, kao i u svim delovima postrojenja koji sadrže amine. Naši rastavljivi pločasti izmenjivači toplote su takođe i odlični hladnjaci proizvoda.

Alfa Laval takođe ima i širok asortiman proizvoda za komunalne delove postrojenja, kao što su kapaciteti za tretman otpadnih voda, kao i separatori velike brzine za čišćenje od ulja za podmazivanje