Proizvodnja natrijum-karbonata

Proizvodnja natrijum karbonata komercijalnog kvaliteta zahteva energetski intenzivne procese. Iskorišćenje korisne toplotne energije iz jednog procesa radi upotrebe u drugom, je pametan način za minimiziranje troškova energije i maksimiziranje produktivnosti. Alfa Lavalov širok asortiman kompaktnih, izdržljivih i efikasnih izmenjivača toplote pomaže industriji natrijum karbonata da postigne upravo to.

Soda ash 640x360px

Opipavajući puls industrije natrijum karbonata

Maksimalno iskorišćenje dostupnih materijala, smanjenje proizvodnih troškova i povećanje produktivnosti su ključni faktori uspeha za proizvođače natrijum karbonata.Ali korozivni medijumi mogu stati tome na put.

Kompaktni i otporni na koroziju,Alfa Lavalovi pločasti izmenjivači toplote nude visoke performanse, dugotrajnost i bezbrižnost. Napravljeni od titanijuma otpornog na koroziju i ostalih dragocenih legura, naši veoma efikasni izmenjivači toplote otklanjaju sve glavobolje povezane sa konvencionalnim dobošasto-cevastim izmenjivačima. Uz to, Alfa Lavalovi pločasti izmenjivači toplote se lako mogu otvoriti i očistiti na licu mestu, što drastično smanjuje troškove održavanja. Alfa Lavalovi spiralni izmenjivači toplote su dobra alternativa za te namene, čime se smanjuje pad pritiska za gas.

Ušteda prostora – i povećanje produktivnosti

Saving space - and increasing productivity

Godinama je kompanija Brunner Mond koristila cevaste Caisse izmenjivače toplote kao kondenzatore amonijaka u svom postrojenju za proizvodnju natrijum karbonata u Nortviču, Engleska. Međutim, kako je vreme prolazilo suočavali su se sa problemima korozije i curenja a rešenje je bio Alfa Lavalov kondenzator u vidu pločastog izmenjivača toplote.

 Pročitajte celu priču (eng)