Proizvodnja uree

Pouzdanost, energetska efikasnost, sniženi troškovi i čuvanje životne sredine su kritični faktori za proizvodnju uree. Alfa Laval može proizvesti specijalizovanu opremu za proizvodnju uree od svih glavnih materijala kao i širok asortiman izmenjivača toplote i centrifugalne separatore velike brzine koji zadovoljavaju potrebe procesa u postrojenju za proizvodnju uree.

Urea 640x360

Korišćenje Alfa Lavalovog širokog asortimana zavarenih, poluzavarenih i rastavljivih pločastih izmenjivača toplote može pomoći u optimizaciji performansi postrojenja za proizvodnju uree širom sveta.

Alfa Laval OLMI asortiman specijalizovane opreme za proizvodnju uree lako podnosi teške uslove rada, kompleksne instalacije i kritične primene. Asortiman obuhvata opremu za stripovanje uree, kondenzatore karbamata, reaktore za sintezu uree i filtere. Alfa Laval može proizvesti te jedinice od bukvalno bilo kog materijala za upotrebu u vidu izdržljive, pouzdane opreme visokih performansi za proizvodnju uree.

Još jedan solidan dodatak bilo kom postrojenju za proizvodnju uree je kompaktan i visoko-efikasan Alfa Laval Compabloc. Ovaj laserski zavaren izmenjivač toplote može biti idealan izbor za upotrebu za međufazno hlađenje kompresora, kondenzaciju amonijaka ili kao kotao za ponovno zagrevanje kod stripovanja uree zahvaljujući svom superiornom efektu temosifoniranja.

Kompanija Alfa Laval takođe poseduje širok asortiman opreme za upotrebu u komunalnim delovima postrojenja, uključujući opremu za tretman otpadnih voda i separatore velike brzine za čišćenje ulja za podmazivanje i kondenzatore na turbini.