Proizvodnja NPK

Sve veći troškovi, propisi o očuvanju životne sredine i globalna potražnja za hranom pritiskaju proizvođače NPK đubriva da povećaju efikasnost. To otežavaju veoma složeni i korozivni procesi. Bilo da se proizvodi jedno- ili više-komponentno đubrivo, proizvođači mogu računati da će izdržljivi Diabon® izmenjivači toplote sa pločama i ramovima, kompanije Alfa Laval, otporni na koroziju, trajati dugo i povećati produktivnost.

NPK 640x360

Povećanje efikasnosti proizvodnje NPK đubriva

Proizvodnja NPK đubriva obuhvata mešanje tačnih odnosa azota, fosfora i kalijuma u veoma korozivnim sredinama. Alfa Laval može pomoći u povećanju korisnog vremena rada, poboljšanju iskorišćenja toplote i ostvarivanju brzog povraćaja investicije.

Alfa Laval Diabon®asortiman izmenjivača toplote odlikuju jedinstvene grafitne pločice izuzetne otpornosti na koroziju. One podnose najstrožije sredine, obezbeđujući dugotrajnost opreme uz maksimalno korisno vreme rada i minimalno prljanje, negativne uticaje i zamor materijala.

Kompaktni i fleksibilni, naši Diabon izmenjivači toplote sa grafitnim pločicama obično koriste svega 40% prostora potrebnog za uporedive dobošasto-cevaste i izmenjivače toplote sa blokadom ugljenika. To oslobađa dragoceni podni prostor i olakšava instalaciju u zatvorenim prostorima čime se povećava kapacitet postojećih postrojenja

Efikasni Diabon® pločasti izmenjivači toplote daju belgijskoj fabrici đubriva „dozvolu za rad”

Zastareli otvoreni sistem hlađenja u postrojenju kompanije Tessenderlo Chemie za proizvodnju đubriva na bazi kaliijum sulfata, u Hamu, Belgija, je zapretio da kontaminira otpadne tokove hlorovodoničnom kiselinom, što bi izložilo profitabilnost postrojenja riziku. Kompanija Alfa Laval je imala rešenje.

Read the case story