Proizvodnja fosforne kiseline

Korozija, efikasnost upotrebe sirovina i poštovanje ekoloških propisa su među pitanjima sa kojima se danas suočavaju proizvođači fosforne kiseline. Zahvaljujući velikom znanju, širokom asortimanu opreme i usluga, kompanija Alfa Laval pomaže proizvođačima da izađu na kraju sa ovim izazovima. Odličan izbor za mokre i toplotne procese, naši energetski efikasni sistemi smanjuju troškove, unapređuju kvalitet proizvoda i povećavaju prinose.

Phosphoric acid 640x360px

Optimizacija procesa proizvodnje fosforne kiseline

Pretvaranje sirove rude fosfata u fosfornu kiselinu i kalcijum sulfat dihidrat (gips) zahteva pametno upravljanje veoma korozivnom fosfornom kiselinom, sumpornom kiselinom i, tokom faza hlađenja, sazrevanja i evaporacije, gipsom.

Alfa Lavalov širok asortiman rastavljivih pločastih i spiralnih izmenjivača toplote povećava toplotnu efikasnost dok naši sistemi separacije velike brzine efektivno uklanjaju nečistoće, kao što je gips, iz procesnih tokova.

Povećanje profit sa iskorišćanjem otpadne toplote

Energija iskorišćena otpadne toplote se može iskoristiti za grejanje dovodnog toka vode u kotao za procese predgrejanja, pružanje energije okolnim postrojenjima, ili pružanje daljinskog grejanja domaćinstvima i gradovima. Bez obzira na to šta izaberete, investicije u iskorišćenje otpadne toplote su male, a uštede su maksimalne, što vam može pomoći u lakšem dostizanju konačnog cilja.

Iskorišćenje otpadne toplote