Alfa Laval - O nama

Tehnologija kojoj se veruje

Kompanija Alfa Laval je danas svetski lider u oblasti ključnih tehnologija prenosa toplote, separacije i rada sa fluidima. Naša kompanija je osnovana zahvaljujući jednom briljantnom izumu, a inovativnost je i dalje u srži svega čime se bavimo.

Sa više od 3500 patenata, nudimo globalna rešenja u oblastima koje su od vitalne važnosti za društvo, kako danas, tako i budućnosti.

Energija, životna sredina i hrana

Vođena vizijom stvaranja boljih uslova života za ljude, kompanija Alfa Laval razvija proizvode od 1883. godine. Sve se sve više bavi uštedom energije i zaštitom životne sredine. Kompanija Alfa Laval je posvećena ovim ciljevima. Naši proizvodi se koriste za tretiranje vode, smanjenje emisije ugljenika i smanjenje potrošnje vode i energije, kao i grejanjem, hlađenjem, separacijom i prevozom prehrambenih proizvoda. Ovo su oblasti za koje je kompanija Alfa Laval specijalizovana.

Tehnološki lider

Kompanija Alfa Laval je vodeći svetski dobavljač proizvoda i rešenja za prenos toplote, separaciju i rad sa fluidima zahvaljujući svojim ključnim proizvodima - izmenjivačima toplote, separatorima, pumpama i ventilima. Trenutno igramo važnu ulogu u oblastima koje su od suštinske važnosti za društvo, kao što su optimizacija energije, zaštita životne sredine i proizvodnja hrane.

Proizvodi kompanije Alfa Laval se koriste u proizvodnji prehrambenih proizvoda, hemikalija, farmaceutskih proizvoda, skroba, šećera i etanola. Naši proizvodi se koriste i u proizvodnji nuklearne energije, na plovilima, kao i u inženjerskom sektoru, rudarskoj industriji i rafinerijama, odnosno prilikom obrade otpadnih voda i za kreiranje prijatne klime u unutrašnjosti objekata.

Više od 3500 patenata

Dobre ideje su osnov za profitabilni razvoj. Dobre ideje u kombinaciji sa pionirskim duhom kompanije su doprineli jakom prisustvu kompanije Alfa Laval na svetskom tržištu.

Kompanija je  poznata po pažnji koju posvećuje inovacijama i novim načinima razmišljanja od samog svog osnivanja. Neprekidna i stalna ulaganja kompanije Alfa Laval namenjena su izgradnji, jačanju i razvoju liderske pozicije kompanije na svetskom tržištu.

Kompanija Alfa Laval trenutno ima više od 3500 patenata, a ulaže oko 2.5 procenata godišnjih prihoda od prodaja u istraživanje i razvoj, a svake godine lansira između 35 i 40 novih proizvoda.

U celom svetu

Globalna organizacija kompanije Alfa Laval pomaže kupcima u skoro 100 zemalja da optimizuju svoje procese. Imamo 42 velike proizvodne jedinice (22 u Evropi, 10 u Aziji, 8 u SAD i 2 u Latinskoj Americi).

Kompanija ima više od 17 000 zaposlenih, najviše u Švedskoj, Danskoj, Indiji, Kini, SAD i Francuskoj.

Naša korporativna misija

Tokom godina kompanija Alfa Laval je priznata kao dobavljač visokokvalitetnih proizvoda. To i dalje važi, ali svojim kupcima pružamo i vrednost. Ta vrednost je opisana u našoj misiji: Optimizovati performanse procesa naših kupaca. Iznova i iznova. To znači da smo kompanija koja je usmerena na kupce i koja nudi proizvode i rešenja koja pomažu našim kupcima da postanu produktivniji i konkurentniji. Mi definišemo izazove sa kojima se suočavaju naši klijenti i nudimo im rešenja koja odgovaraju