2023-03-27 Product news

Novi Alfa Laval ThinkTop V20 pomera granice indikacije položaja ventila do Industrije 4.0

Novi Alfa Laval ThinkTop V20, sledeća generacija jedinica za indikaciju higijenskih ventila, pokreće digitalnu transformaciju unutar procesnih industrija. Pomeranje monitoringa položaja ventila u eru Industrije 4.0 donosi konkurentsku prednost. Sa automatizacijom, digitalizacijom i komunikacijom u realnom vremenu, ThinkTop V20 podiže nivo kontrole procesa, čineći ga pouzdanijim i preciznijim, istovremeno štedeći vreme i novac na instalaciji, puštanju u rad, radu i održavanju.

ThinkTop V20 je prva čista jedinica senzora ventila koja ne zahteva održavanje i ne zahteva ručno podešavanje ili programiranje. Omogućava LED vizuelnu indikaciju statusa od 360° iz svih pravaca. Takođe pruža praktičan nadzor u kontrolnoj sobi statusa Alfa Laval higijenskih ventila u realnom vremenu, koji se koriste u mlekarstvu, hrani, piću, kućnoj i ličnoj nezi, biotehnologiji, farmaceutskoj i mnogim drugim industrijama.

Pouzdanija kontrola procesa

Namenski dizajnirana da digitalizuje suštinski monitoring uključivanja/isključivanja ventila, ThinkTop V20 senzorska jedinica pruža pragmatičan pristup poboljšanju pouzdanosti statusa i položaja ventila. Ovaj novi dodatak naprednoj Alfa Laval ThinkTop V-seriji otvara put ka višem nivou kontrole procesa za proizvođače koji se oslanjaju na vizuelne i signalne povratne informacije o otvorenim ili zatvorenim pozicijama ventila.

„Intuitivna ThinkTop V20 je brža, inteligentnija jedinica za indikaciju ventila od one koja je dostupna danas“, kaže Ebbe Bundesen, portfolio menadžer, Ventili i automatizacija, Alfa Laval. „Ona dovodi pouzdanu kontrolu procesa na viši nivo sa brzim, preciznim, intuitivnim podešavanjem uživo, pogodnost praćenja položaja ventila u realnom vremenu i pristup podacima u realnom vremenu i istorijskim podacima iz kontrolne sobe. Sve u svemu, to je neprocenjiva ušteda vremena i novca, s obzirom na potražnju za efikasnošću sa kojom se suočavaju fabrike".

40% brže podešavanje od konvencionalnih jedinica za indikaciju ventila

Potrebno je svega nekoliko sekundi za puštanje u rad ThinkTop V20, jednostavnim instaliranjem, aktiviranjem i deaktiviranjem jedinice. Podešavanje uživo je brzo i intuitivno. Senzori automatski prepoznaju tip i veličinu ventila, kalibrišu i beleže rastojanja otvaranja i zatvaranja ventila i završavaju podešavanje bez potrebe za ručnim interakcijama. Štaviše, zamena ili vruća zamena (hot swapping) vrha ventila je laka, bez ometanja rada. Nisu potrebni nikakva stručnost, obuka, adapteri ili specijalni alati. Svako može ispravno da instalira novi ThinkTop V20 ili da zameni stariju jedinicu za indikaciju ventila, istovremeno osiguravajući higijenu, produktivnost i vreme rada, štedeći vreme i novac.

Napredni estetski dizajn i niz komunikacionih protokola

Deo dokazane porodice ThinkTop V-serije, ThinkTop V20, ima isti izgled, kućište bez održavanja i poboljšanu LED vizuelnu indikaciju statusa od 360° kao najprodavaniji kontrolni vrhovi ThinkTop V-serije. Njegov kompaktan, robustan dizajn čini ga pogodnim za čvrste instalacije. Proizvođači biraju komunikacioni protokol – digitalni, AS-Interface ili IO-Link – koji najbolje odgovara njihovim potrebama obrade. V20 je hermetički zatvoren, kako bi se obezbedila pouzdana očitavanja položaja ventila i sprečio rizik od vode, prašine i drugog neovlašćenog pristupa jedinici. Korišćenje IO-Link komunikacionog protokola od tačke do tačke (point-to-point) omogućava povezivanje senzora sa sistemima automatizacije. IO-Link takođe olakšava pristup značajnim podacima u realnom vremenu, poboljšavajući dijagnostiku i pojednostavljujući konfiguraciju i kontrolu, dok podržava industriju 4.0.

Više fokusa na osnovnu delatnost sa digitalizovanim statusom ventila

Mogućnosti vidljivosti u realnom vremenu i daljinskog nadzora ThinkTop V20 jedinice će obezbediti konkurentsku prednost onima koji se oslanjaju na podatke o higijenskom statusu ventila. V20 se proteže dalje od onoga što su proizvođači smatrali mogućim od konvencionalnih indikatora položaja ventila kroz brže vreme podešavanja i pouzdaniju kontrolu procesa.

Istražite više na www.alfalaval.com/thinktop-v20

 

ThinkTop V20 valve sensor unit

        

Povezani sadržaj