2023-07-17 Product news

Unapređenje pogona pokreće zeleniju budućnost. Dabur Naturelle, Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Naturelle LLC proizvodi svake godine u UAE oko 28.000 tona proizvoda za ličnu negu koje koristi milijardu potrošača širom sveta. Kao deo svoje dugoročne agende održivosti, kompanija Naturelle se obratila kompaniji Swedinox International, Alfa Laval distributeru za UAE i Oman, kako bi rešila problem velike potrošnje energije i niske efikasnosti svojih postojećih pumpi u fabrici koja se nalazi u gradu Ras al-Kajma (Ras Al Khaimah). Fabrika je pristala da sprovede probno ispitivanje Alfa Laval OptiLobe pumpi; ova proba je dovela do značajne uštede energije i nadogradnje više od 30 pumpi u fabrici.

 

Ovo je bio početak dugogodišnjeg partnerstva između kompanija Naturelle i Alfa Laval. A rezultat? Minimalan otpad, smanjenje troškova energije i emisija od 65%, 50% uštede u potrošnji vode, 80% brže vreme čišćenja rezervoara – i niži ukupni troškovi vlasništva. Sve ovo je dokaz da ima koristi od prelaska na zeleno poslovanje.

Održivost: suština ogromne uštede

Dabur Naturelle LLC je deo kompanije Dabur International, podružnice u potpunom vlasništvu Dabur India, jedne od najvećih kompanija za proizvode široke potrošnje u Indiji. Dabur Naturelle u Ras al-Kajmi proizvodi proizvode za ličnu negu brenda Dabur, uključujući šampone, balzame, paste za zube, losione za kožu, kreme, hidratantne kreme i sredstva za dezinfekciju ruku.

Postrojenje kompanije borilo se sa visokim nivoom vibracija i buke, povećanim habanjem pumpi, čestim i neočekivanim kvarovima i smanjenim kapacitetima pumpi. Na onlajn alatu za održivost, Alfa Laval Joules, inženjer iz Alfa Lavala je zajedno sa Swedinox-om izračunao uštedu u pogledu održivosti. Joules je potvrdio veću uštedu vode, energije i sredstva za čišćenje uz korišćenje OptiLobe pumpi u poređenju sa postojećim pumpama.

Troškovi energije i emisije smanjeni za 65%

Na osnovu ovih proračuna, kompanija Dabur Naturelle je pristala na probu i zamenila sedam postojećih krilnih pumpi od 5-kW rotaciono-krilnim pumpama Alfa Laval OptiLobe 32 od 1,73-kW. Prelazak na Alfa Laval OptiLobe pumpe smanjuje troškove energije i emisiju ugljenika za 65%, kao i nivo buke, čime se poboljšava bezbednost radnika. Štaviše, OptiLobe pumpe nisu pokazale nikakve znake habanja ili smanjenja efikasnosti ili kapaciteta tokom vremena, što je bio problem koji je kompanija Dabur Naturelle imala sa postojećim pumpama.

Kada su OptiLobe pumpe dokazale da je izračunata ušteda energije stvarna ušteda, kompanija Dabur Naturelle ne samo da je kupila sedam OptiLobe pumpi postavljenih u fabrici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, već je kupila dodatnih 35 Alfa Laval OptiLobe i SRU pumpi za Dabur fabrike širom UAE, Egipta i Nigerije.

„Veoma smo zadovoljni učinkom OptiLobe pumpi“, kaže Karan Arora, direktor inženjeringa, Dabur International Ltd. „Pumpe mogu da rade neprekidno veoma dugo. Potrošnja energije je znatno manja nego ranije.“

50% ušteda vode, 80% brže čišćenje rezervoara

Uspeh sa nadogradnjom pumpi otvorio je nove mogućnosti za održivu uštedu na drugim procesnim linijama jer je Dabur Naturelle nastavio da unapređuje i širi proizvodne kapacitete kompanije Naturelle LLC. Alfa Laval Bliski Istok je sarađivao sa Swedinox-om na reviziji opreme za procese čišćenja rezevoara mešalica i mašina za mešanje u fabrici Dabur Naturelle.

Na osnovu revizije, distributer Alfa Lavala preporučio je kompletan sistem za čišćenje toplom vodom zajedno sa šest uređaja za čišćenje rezervoara Alfa Laval GJ A6. Joules alat za uštedu održivosti identifikovao je 50% uštede u potrošnji vode i sredstava za čišćenje, kao i 80% kraće vreme čišćenja. To je bila dobitna kombinacija – i u teoriji i u praksi.

Partnerstvo radi održive optimizacije

Poverenje i transparentnost su od suštinskog značaja za pokretanje održivih promena u bilo kojoj industriji. Snažne veze koje su uspostavili Dabur, Swedinox i Alfa Laval zasnovane su na zajedničkim vrednostima, razmeni znanja i želji da se proizvodi više uz manje troškove. 

„Čvrsto verujemo da je ekološka održivost od suštinskog značaja za poslovni uspeh“, kaže Subba Rao, direktor Odeljenja za međunarodno poslovanje, Dabur International. „Rad sa Swedinox-om i Alfa Lavalom nam je pokazao da je to moguće i da je to put kojim treba da idemo u budućnosti.“

Oznake

Sve
dabur hpc case story image 640x360

OptiLobe rotaciono-krilna pumpa

OptiLobe_Rotary Lobe Pump_640x360.jpg

Za higijenski prenos energije i tečnosti za uštedu vode.

Saznajte više o OptiLobe pumpama

 

Alfa Laval GJ A6

GamaJet A6_640x360.jpg

Efikasna mašina za aseptičko čišćenje rezervoara za unutrašnje površine bez mikroba.

Saznajte više o GJ A6

 

Povezani sadržaj