2022-08-02 Product news

Smanjite troškove i smanjite ugljenični otisak vaše mreže za distribuciju piva

Potrošnja piva širom sveta je u porastu. Predviđa se da će proizvodnja piva porasti po godišnjoj stopi rasta (CAGR) od 3,7% do 2025. Troškovi piva rastu, dok cene useva, kao što su pšenica i ječam, na globalnom nivou opadaju. Ovo je izveštaj Svetskog ekonomskog foruma iz juna 2021.godine. Novonastala situacija je rezultat ekstremnih vrućina, suše i rastućih troškova energije.

Upravo zbog toga pivare pokušavaju da pronađu načine kako da pokrenu klimatski neutralne operacije i povećaju svoje potencijale održivosti. Kao rezultat, proizvođači piva – kako velike industrijske pivare tako i zanatske pivare – preduzimaju korake za smanjenje ugljeničnog otiska u poslovanju, tako što promovišu koncentrovano pivo koje postaje atraktivna alternativaa tradicionalnim metodama proizvodnje.

Smanjite ugljenični otisak vaše mreže za distribuciju piva

Šta ako biste mogli da smanjite ugljenični otisak u vašoj pivari, smanjite troškove i minimizirate probleme u lancu snabdevanja, a da ne narušite kvalitet vašeg piva? To možete učiniti, uz pomoć Alfa Laval RevosTM sistema za koncentraciju napitaka. Revos je sistem za koncentraciju koji radi na principu reverzne osmoze pod visokim pritiskom i niske temperature čime se uklanja voda iz piva i pića, i zadržava originalni ukus čak i nakon rehidracije. Uz patentiranu i energetski efikasnu tehnologiju, Revos smanjuje troškove u lancu snabdevanja.

Smanjenje troškova za prevoz rasutog tereta

Revos doprinosi značajnim uštedama za prevoz rasutog tereta i doziranje točenog piva. Na primer, kada je u pitanju prevoz rasutog tereta, transport koncentrata piva za razliku od transporta standardnog piva visoke gravitacije smanjuje broj potrebnih tankera za oko 65% (što je ušteda između 5–15 dolara po hl). Takođe smanjuje se i emisija ugljenika, kao i operativni troškovi i troškovi goriva. Uštede variraju u zavisnosti od različitih faktora, kao što su troškovi goriva na datoj ruti. Dostupan je opcioni dodatak za dealkoholizaciju i tvrdi seltzer.

Smanjenje troškova za doziranje točenog piva

Kad je u pitanju točenje piva, kafići mogu uštedeti više od 20 dolara po hl prilikom transporta buradi, povećavajući njihovu održivost sve do tačke potrošnje. Alfa Laval Revos™ sistem za točenje piva, sa svojim automatizovanim sistemom za praćenje, omogućava kontrolu kvaliteta točenog piva i ostalih napitaka.

 

Pivo koje se distribuira kao koncentrat u buradima kada se pomeša sa filtriranom gaziranom vodom u kafiću, ima sledeće prednosti:

  • Pivara i distributer smanjuju troškove transporta do šest puta, omogućavajući uštedu troškova i/ili povećanje cene duž lanca snabdevanja
  • Pivara takođe prima podatke u realnom vremenu o kvalitetu točenog napitka (temperatura, karbonizacija, ABV, protok) iz sistema za točenje
  • Kafići imaju manju potrebu da vrše isporuke i minimalne potrebe za skladištenjem
  • Kupac uživa u točenom pivu koje je odličnog ukusa, a sam proizvod je dobrog kvaliteta dok je ugljenični otisak smanjen

Odličan ukus piva iz koncentrata

Koncentrati piva, vina i sajdera Revos su prošli fazu rigoroznog testiranja kroz neformalna poređenja ukusa, velike panele ukusa i headspace analizu uzoraka – pri čemu se kao kriterijumi uzimaju ukus, aroma i osećaj u ustima. Testovi sa panela pokazuju ukusa pokazuju minimalne ili nikakve razlike između kontrolnog napitka (sveže pivo) i napitka koje je dato za probu (rehidrirano pivo).

Alfa Laval Revos sveobuhvatna rešenja

Alfa Laval može da podrži kupce da počnu da koriste koncentrate piva iz Revos sistema u celom lancu snabdevanja. Po pitanju transporta i skladištenja tereta u rasutom stanju, Alfa Laval nudi rešenja za preradu i pakovanje tečnosti, a kada je u pitanju točenje piva Alfa Laval nudi opciju pasterizacije kao i Revos uređaj za doziranje.

Probajte pre kupovine

Ne verujte nam samo na reč. Testirajte sistem za koncentraciju piva Alfa Laval Revos. Pošaljite osam buradi vašeg piva ili drugih napitaka na jednu od dve lokacije za testiranje u kompaniji Alfa Laval (u SAD ili Danskoj) i učestvujte u degustaciji i proveri kvaliteta na licu mesta. Ili iznajmite i testirajte komercijalnu jedinicu da biste odredili protok i kvalitet koncentrata na vašoj lokaciji.

 

 

Oznake

Sve

Povezani sadržaj