2022-06-02 Product news

Rotacioni mlazni mikser štedi više od 190.000 boca vrhunskog piva

Alfa Laval rotacioni mlazni mikser je efikasno pomešao 320 hL piva sa sadržajem šećera previsokim za kondicioniranje u flašama sa 320 hL svežeg piva, štedeći Vestmol (Westmalle) pivari više od 190.000 boca vrhunskogTripel piva opatije Trapist.

 

Kada je Vestmol (Westmalle) pivara opatije Trapist, svetski poznata po svom nasleđu manuelne proizvodnje piva, iskusila probleme u svojim linijama za proizvodnju, njeni stručnjaci za proizvodnju piva su se obratili Alfa Lavalu za pomoć.

Pitanje: Kako sačuvati seriju od 640 hl vestmalskog Tripel Trapist piva sa previsokim sadržajem šećera za sekundarnu fermentaciju u boci.

Rešenje? Preusmeriti seriju u privremeni rezervoar i koristiti Alfa Laval rotacioni mlazni mikser da se ponovo pomeša seriju sa svežim pivom kako bi se smanjio sadržaj šećera na prave nivoe prema specifikaciji.

Rezultat: više od 190.000 boca zlatnog svetlog piva sa potpisom opatije na tržištu, namenjenog uživanju potrošača.

Osoblje pivare je bilo izuzetno zadovoljno brzim odgovorom Alfa Lavala na hitan problem pivare, kao i efektivnim performansama Alfa Laval sistema rotacionog mlaznog miksera.

Impresionirana performansama Alfa Laval rotacionog mlaznog miksera, Vestmol (Westmalle) pivara je odlučila da kupi sistem za upotrebu u fermentoru ili rezervoarima za svetlo pivo. Na zahtev pivare, Alfa Laval je takođe obezbedio centrifugalnu pumpu identičnu onoj koja se već koristi u podrumu kako bi Vestmolu (Westmalle) pružila veću fleksibilnost sa rezervnim delovima.

 

Kratki vodič za proizvodnju piva

Pivo se smatra jednim od najkompleksnijih fermentisanih napitaka zbog svog ukusa, boje, raznolikosti i osećaja u ustima. Osim toga, pivo ima širok izbor sastojaka i to je ono što ga čini tako složenim.

Beer 640x360

Oznake

Sve
Westmalle 640x360

Jan Adrijansens, pivar iz Westmalle

Westmalle prepoznaje Alfa Laval kao našeg partnera od poverenja jer su brzo došli do pravog rešenja. Hvala timu Alfa Laval.

Rudi Wuyts, tehnički direktor u Westmalle

Za manje od nedelju dana, imali smo Alfa Laval rotacioni mlazni mikser na licu mesta, sastavljen i spreman za mešanje piva u novom rezervoaru za svetlo pivo kao „probno”. Instalacija i rukovanje su bili laki jer je Alfa Laval isporučio mikser sa odgovarajućom mlaznicom i dovodnom cevi za našu primenu.”
Kao i brza usluga Alfa Laval-a u isporuci i montaži miksera, samo mešanje je bilo veoma brzo i tačno.”

Povezani sadržaj