2022-08-17 Product news

Novi Alfa Laval CM Connect koristi digitalizaciju za optimizaciju higijenske obrade

Novi Alfa Laval CM Connect označava sledeći korak na putu digitalizacije u cilju pokretanja inovacija i rasta za klijente u industriji higijenske prerade.

CM Connect je monitor stanja zasnovan na pretplati i mrežni je prolaz u oblaku. Omogućava operaterima postrojenja da daljinski pristupe podacima o rotirajućoj opremi na procesnim linijama. Sa podacima o stvarnom vremenu rada, analizi trendova i vremenu do sledećeg servisa, operateri postrojenja mogu da donose odluke o održavanju koristeći svoje lične računare i mobilne uređaje. Ovo štiti kontinuitet procesa i kritična sredstva, poboljšava bezbednost na radnom mestu, štedi vreme i novac i pruža konkurentsku prednost.


Maksimizirajte efikasnost postrojenja, minimizirajte neplanirane zastoje

Kako se Industrija 4.0 razvija, CM Connect je prirodno sledeći korak na putu digitalizacije korisnika, proširujući asortiman Alfa Laval rešenja za praćenje stanja.

Uz potpunu vidljivost svih povezanih sredstava, operateri postrojenja mogu otkriti probleme koji utiču na buduće performanse, sprečiti neplanirane zastoje i poboljšati upravljanje sredstvima.

Delujući kao mrežni prolaz koji komunicira preko Bluetooth-a, CM Connect može da poveže do 10 Alfa Laval CM bežičnih monitora vibracija lansiranih prošle godine. Zatim prenosi podatke preko 4G mreže u oblak radi pregleda i analize na intuitivnoj, korisničkoj kontrolnoj tabli.

 

Napredna obaveštenja u realnom vremenu

Napredna analiza vibracija omogućava otkrivanje bilo kakvog odstupanja od unapred podešenih graničnih vrednosti opreme. Ukoliko dođe do odstupanja, SMS ili e-mail obaveštavaju korisnike koji mogu da preduzmu akciju u realnom vremenu na osnovu analize podataka.

 

„Fokusirajte se na ono što je važno. CM Connect omogućava operaterima postrojenja da planiraju i daju prioritet održavanju na osnovu upotrebljivih podataka“, kaže Džon Voker, menadžer portfelja, pumpe, Alfa Laval. „Umesto zamene pohabanih delova pre isteka korisnog veka trajanja, operateri mogu da troše vreme i novac kada i gde je potrebno održavanje.”

 

Pored povezivanja CM bežičnih monitora vibracija, CM Connect može da deluje i kao senzor. Meri vibracije, unutrašnju temperaturu i ukupno vreme rada kada je montiran na Alfa Laval LKH, SRU, SX i DuraCirc pumpe ili druge rotacione mašine, kao što su mešalice ili mikseri.

 

U susret poboljšanoj digitalizaciji

Kao deo posvećenosti kompanije pionirskoj digitalnoj transformaciji u higijenskim industrijama, Alfa Laval istražuje i razvija 4.0 industrijska rešenja za unapređenje konkurentske prednosti za kupce.

Saznajte više na  CM Connect

 

Oznake

Sve

Povezani sadržaj